CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Serabai : Wanita Bawa Anak Kencing di Sinki "Foodcourt" Pasaraya

14-9-2015 10:26 AM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 15944| Komen: 112

Description: Taiping - Laman Facebook Taiping Zone telah memuat naik gambar menunjukkan seorang...

Oleh : Dean BZ


Taiping - Laman Facebook Taiping Zone telah memuat naik gambar menunjukkan seorang wanita membawa anak lelakinya kencing di sinki foodcourt sebuah pasaraya. Gambar itu mula menjadi viral dilaman sosial ekoran sikap pengotor dan tiada kesedaran sivik dengan pelanggan lain yang sedang menjamu selera.

https://www.facebook.com/taipingzone/posts/909725945776834

Memetik laporan siakapkeli, kebanyakkan nitizen mengkritik tindakan wanita itu yang dianggap sangat pengotor dan kurang cerdik.

"Rasanya toilet dekat je. Apa ke malas nk g toilet? Tak malu betul. Da la kat mall. Malulah sikit", tulis Nuramalina Jamaluddin.

"Not hard to find a toilet in a mall, so y wan to do that?? it's not hygiene n shameful too.....", tulis pengguna Facebook yang menggunakan nama Sherlyn Lai.


Jelas, kesedaran sivik sesetengah rakyat Malaysia masih ditahap rendah dan perlu dididik, dan bukan sekadar "viral" kan gambar tanpa menegur secara terus. - CARI Infonet.



14

Bagus
18

Marah
23

Terkejut
21

Sedih
16

Lawak
21

Bosan

Friends Rank (113 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote arasham 14-9-2015 08:45 AM
Pernah kena jegil kat seorg ibu yg cuci berak anknya dkt tempat ambil wudhuk di somewhere RnR lebuhraya utara selatan. Tak ada langsung rasa bersalah walhal tandas dan tpt change diapers baby dkt je.. Hampas punya orang..
Quote krustykrab 14-9-2015 08:51 AM
arasham replied at 14-9-2015 08:45 AM
Pernah kena jegil kat seorg ibu yg cuci berak anknya dkt tempat ambil wudhuk di somewhere RnR lebuhr ...

dulu2 iolls selalu singgah kat masjid yg besar kat gua musang tu, ini la yg iolls jumpa selalu, ada tu x reti nak buang pampers anak dlm tong sampah, main letak je kat pili air

skg ni tak tau lah kalau diorg ni dah insoofffff sbb dah lama x berenti situ...jijik

Quote dubuk 14-9-2015 08:52 AM
Edited by dubuk at 14-9-2015 08:54 AM

is not two thirty arrr aiyooooohhhh!! jerit ah soh itu

Quote myakayina 14-9-2015 08:54 AM
Quote +#$!= 14-9-2015 08:59 AM
Monyet tul.
Quote alieyrina 14-9-2015 08:59 AM
Aku penah p 1 tempat ni ..bwk bb..dia berak so memg aku basuh kt sinki toilet ja lah..mana ada tempat tukaq lampin..

tp kalau kt mall byk yg ada tempat bersihkan bb ni..
Quote Santeira 14-9-2015 09:00 AM
seorang ibu pprt.
Quote alyafea 14-9-2015 09:01 AM
Baca Tajuk dh tau kije sapa ... Mcm kat aeon manjung je ..
Quote arasham 14-9-2015 09:02 AM
krustykrab replied at 14-9-2015 08:51 AM
dulu2 iolls selalu singgah kat masjid yg besar kat gua musang tu, ini la yg iolls jumpa selalu, ad ...

Yg insofff tu awak, haha... sbb tak berhenti dah kat situ. Jgn hairan sgtlah dgn benda cenggini mmg sesetengah rakyat malaysia ni pengotoq tahap jurus 7..
Quote little_sis 14-9-2015 09:02 AM
kalo dh malas sgt nk carik toilet time jln2, pakaikan je la pampers kat budak tu...
Quote nikaido 14-9-2015 09:03 AM
perangai cina PRC semakin menular
Quote chinta89 14-9-2015 09:08 AM
ummah mne ni... coiii prangai mcm vavi btl..
Quote fifie_olin 14-9-2015 09:09 AM
otak kt paler lutut...
Quote tebuanharimau 14-9-2015 09:13 AM
ramai pengotor & kurang sensitiviti kat Malaysia ni
Quote arasham 14-9-2015 09:16 AM
tebuanharimau replied at 14-9-2015 09:13 AM
ramai pengotor & kurang sensitiviti kat Malaysia ni

Kome kat atas tu banyak yg rasis sbb gamba tu, hakikatnya org melayu islam, yg percaya rukun iman pun sama je peelnya.

Quote MatDeghem 14-9-2015 09:20 AM
wa ingat cinese dari cina saja yg buat ini macam kat singapore. meleis pun ada juga. ini salah DAPig
Quote krustykrab 14-9-2015 09:21 AM
pengotog ni bukan hanya satu kaum je, semua kaum lah ada...
cer tengok kat sungai2 tempat org berkelah tu, semua kaum kan yg pi situ, tgk sungai2 tu bykkan sampah sarap berenang2

kdg tu yg tua bangka, dgn serban lilit kepala, tudung labuh ke tumit, peratikan mcm mana diorg buang sampah...
Quote samperit 14-9-2015 09:22 AM
manusia yg xde akal je perangai mcm ni
Quote Emperor95 14-9-2015 09:24 AM
Cina sibuk highlight keburukan Melayu dan sekarang giliran Melayu. Saling berbalaslah nampaknya.

Lihat semua komen(112)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-7-2024 08:19 PM GMT+8 , Processed in 0.094430 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top