CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Wanita Menipu Iklan Rumah Sewa Dicari

14-9-2015 03:02 PM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 14376| Komen: 58

Description: Suspek menipu pelanggan yang mencari rumah sewa dikenal pasti sebagai Farhah Taharin kini dicari....
Oleh Fyruz Hanna


Suspek menipu pelanggan yang ingin mencari rumah sewa dikenal pasti sebagai Farhah Taharin kini dicari.

Modus operandi dengan mengiklan bilik yang lengkap perabot, selesa bagi meyakinkan penyewa.

Penyewa akan disuruh untuk memasukkan wang ke dalam akaun peribadinya dengan memberikan pelbagai alasan. Selepas transaksi berjaya, dia akan menghilangkan diri dengan menyekat panggilan daripada mangsa.

Dengan berpewatakan yakin,mudah bagi penipu ini menipu mangsa serta memperdaya sambil cuba mempromosi alatan seks kepada mangsa. -CARI Infonet.


sumber imej: Mynewshub

9

Bagus
22

Marah
25

Terkejut
18

Sedih
8

Lawak
10

Bosan

Friends Rank (92 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kenarihitam 14-9-2015 08:10 AM
Byk lagi cara nk dptkn duit secara halal,bukan dgn cara menipu mcm ni..
Quote qronaldo7 14-9-2015 08:19 AM
pendek akal. ko nak tipu suh orang masuk no. akaun personal.

mana mau lari
Quote AbukRokok 14-9-2015 08:32 AM
mesti pompuan ni penganut syiah bermutah..sebb you know why dah berbuih mulut cakap
Quote tagas 14-9-2015 08:34 AM
repot polis

kasi carik smpai lobang caceng
Quote alieyrina 14-9-2015 08:35 AM
Cari dia kt raub laa...nak lari ke mana..biasanya org penipu ni lembut gg dr lidah...
Quote Themilo 14-9-2015 08:39 AM
merangkak la heshe laki bini mencari mangsa-mangsa deyoll di padang mahsyar nanti sis
Quote TuntungReturn 14-9-2015 08:45 AM
org felda?
Quote meeza83 14-9-2015 09:08 AM
aduhai laaa apa nak jadi la dorang ni
cari wang dengan cara mudah tapi harammmmmmm
Quote brownstone 14-9-2015 09:14 AM
why susah sangt nk tangkap kalau dah ada account bank no? pastu ada bukti ko deposit duit tu kan?
Quote kecimpret 14-9-2015 09:18 AM
mohon demo dpn rumah melayu penipu ni kat felda sg koyan




Quote gaara_X 14-9-2015 09:21 AM
pihak polis kena amik serious perkara cam nie......
Quote chinta89 14-9-2015 09:24 AM
dun worry. x lama lg kena tangkap letewww..
Quote revolusi_30 14-9-2015 09:29 AM
Rhb ke yg reveal butir2 farhan ne ..? Tak beretika dan melanggar PDPA
Quote samperit 14-9-2015 09:31 AM
senang nya nk dpt duit haramm
Quote budakmanentah 14-9-2015 09:37 AM
xyah la sensor mata, tayang je muka dia...biar org kmpung sedara mara tgk
Quote Vellfire 14-9-2015 09:44 AM
berani betul dorang ni menipu...
Quote Knowlee 14-9-2015 09:48 AM
ibilik.my ni mmg tak berapa secure.
Quote pittjie 14-9-2015 09:49 AM
kes2 penipuan online mmg dah banyak. malangnya kalau report polis pun polis just boleh ambik report. tindakan susulan apatah lagi action tangkap dan menghukum penipu macam tak ada pun. kawan aku pernah kena tipu beli barang online. buat report bagai. penat dia follow up kat polis. nan hado. padahal kawan aku dah gigih provide segala info pasal situkang tipu tu.
Quote nexusys 14-9-2015 09:49 AM
bangang punya reporter, nak suh orang jaga2 pasal minah nih, dia pi censored muka dia...

apa ke khinzir cadbury nya mentaliti wartawan mesia ini?
toksah la buat news camnih, suh hatuk neneks ko jek la carik sesapa yg censored muka camnih..

Lihat semua komen(58)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

25-7-2024 03:15 AM GMT+8 , Processed in 0.053754 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top