CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Penyebar Berita Palsu berhubung Sekolah Tutup Bakal Didakwa!

26-10-2015 05:55 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 4173| Komen: 15

Description: Berikutan penyebaran maklumat palsu berhubung penutupan sekolah akibat jerebu yang terjadi akhir-akhir ini, Kementerian Pendidikan akan bertemu dengan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (S ...


sumber foto : http://assets.bharian.com.my/



Berikutan penyebaran maklumat palsu berhubung penutupan sekolah akibat jerebu yang terjadi akhir-akhir ini, Kementerian Pendidikan akan bertemu dengan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) bagi mendapat kepastian.


Menurut Menterinya, Datuk Seri  Mahdzir Khalid, tindakan tegas akan diambil terhadap mereka yang sengaja memalsukan kenyataan akhbar berhubung jerebu dan penutupan sekolah-sekolah di negara ini.


"Kami akan bertemu dengan SKMM  pada petang ini untuk memastikan penyebaran maklumat palsu ini tidak menjadi viral."

"Saya juga akan berbincang dengan SKMM tentang langkah yang boleh diambil untuk pihak yang memalsukan kenyataan kementerian." 


Mahdzir berkata demikian dalam sidang media di lobi Dewan Rakyat, Parlimen, siang tadi.



23

Bagus
14

Marah
19

Terkejut
27

Sedih
32

Lawak
21

Bosan

Friends Rank (136 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kasibiman 26-10-2015 08:12 PM
err... 3 minggu lalu kot?


baru nak bertemu skmm?



WADAFAK?
Quote alinone78 26-10-2015 08:40 PM
3 4 hari ni tempat aku hujan lebat sampai runtuh siling
Ok la tu
Quote mak_wa95 26-10-2015 08:48 PM
menteri buat keje mcm ciput
Quote mommymonster82 26-10-2015 08:48 PM
kasibiman replied at 26-10-2015 08:12 PM
err... 3 minggu lalu kot?



Bukan..ni ada yg baru...jap me upload..
Quote mommymonster82 26-10-2015 08:51 PM
Me rasa pasal kes ni sama
Quote mak_wa95 26-10-2015 09:03 PM

ni yang cikgu2 dok cakap kat sekolah tadi..

sapa hadap nak cuti time2 dekat nak peksa ni..peksa akhir tahun, spm,stpm

depa(menteri ngok ni) xtau ka aktiviti2 lain tetap berjalan..
taklimat penskoran pt3 sedang berjalan kat daerah saya,

Quote mommymonster82 26-10-2015 09:07 PM
mak_wa95 replied at 26-10-2015 09:03 PM
ni yang cikgu2 dok cakap kat sekolah tadi..

sapa hadap nak cuti time2 dekat nak peksa ni..peksa ...

Itulah dato' ckp dia kata dia xpernah cakp mcm tu pon..pastu tv3 kata pulak dorg pon xde tulis gtu..n disahkn oleh penonton2 buletin... so berkemungkinan gmbar ni diedit...

Ingat kita suka2 ke nk cuti.. apelah nk sakit hati sangat...  bahagian masing2lah..
Quote mak_wa95 26-10-2015 09:20 PM
mommymonster82 replied at 26-10-2015 09:07 PM
Itulah dato' ckp dia kata dia xpernah cakp mcm tu pon..pastu tv3 kata pulak dorg pon xde tulis gtu ...

xtau la sapa yng betul..
kalau menteri sendiri xleh bekap pegawai dibawah dia lengkapla kabinet dapur lembu ahjib
Quote mommymonster82 26-10-2015 09:25 PM
mak_wa95 replied at 26-10-2015 09:20 PM
xtau la sapa yng betul..
kalau menteri sendiri xleh bekap pegawai dibawah dia lengkapla kabinet d ...

Itulah kn..mak wa try tgk fb dato..dia kata dia telah menjawab persoalan tentang beban kerja guru di parlimem....me nk tgk video tu nak tahu apa soklan n jawapan dia  td xsempat lagi ni..nk tdurkan si kecik ni..bising2 karang xmaunya dia tdo...
Quote lebaigoogle 26-10-2015 09:37 PM
ini bukan berita palsu, ini level trolling saja. saja menteri takut cikgu hantam dia. cikgu ni makhluk sensitif. kena kritik sikit nanti berkajang dia tulis surat ke paper.
Quote primemova 26-10-2015 09:41 PM
Yang kes sebar berita palsu masa kejadian banjir besar tahun lepas apa kesudahannya?
Quote miu84 26-10-2015 09:51 PM
tangan terlebih gatal sampai gigih mengedit dan menyebarkan benda palsu. tak basuh bersih lepas cebuk ke cemana
Quote clarizsa 26-10-2015 10:01 PM
sekolah free cuti xpe... sbb free...

sekolah/tadika berbayar, yg i bayar, sakit hati bila asyik2 cuti... bayar... bayar bkn sikit2.. bukan free...
Quote qronaldo7 27-10-2015 03:34 AM
Iols setuju tangkap org yg suka reka cerita ni. Bole jd fitnah
Quote kasibiman 27-10-2015 07:24 AM
mommymonster82 replied at 26-10-2015 08:48 PM
Bukan..ni ada yg baru...jap me upload..

Ok tq. My bad.


Mmg selayaknya tukang pitenah neh di angkut.

Lihat semua komen(15)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-6-2024 09:43 PM GMT+8 , Processed in 0.067004 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top