CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Cabut Bateri Rokok Elektronik Semasa Penerbangan

27-10-2015 10:57 AM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 4193| Komen: 9

Description: Penumpang yang menggunakan rokok elektronik perlu menanggalkan bateri ...
Oleh Fyruz Hanna


Penumpang yang menggunakan rokok elektronik perlu menanggalkan bateri daripada peranti tersebut semasa penerbangan, kata Malaysia Airports Holdings Bhd (MAHB) dalam laman Facebooknya.

Arahan yang berkuat kuasa serta merta itu dibuat ekoran insiden rokok elektronik terbakar dalam penerbangan OD1003 Malindo Air semasa penerbangan dari Kota Kinabalu ke Kuala Lumpur.


Sementara itu, Malindo Air akan berbincang dengan pihak berkuasa lapangan terbang untuk mengkaji prosedur keselamatan dan melaksanakan strategi bagi mengelak insiden bateri rokok elektronik terbakar dalam pesawat semasa dalam penerbangan. -CARI Infonet.

Baca selanjutnya: malaysiakini
15

Bagus
9

Marah
50

Terkejut
6

Sedih
10

Lawak
9

Bosan

Friends Rank (99 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote dragger 27-10-2015 12:18 PM
ada gak sesetengah e-cig battery built in

tu camne cite plak.. campak dlm tong sampah

Quote zorrro_03 27-10-2015 12:46 PM
puak2 yang tak ikut peraturan ni kasi humban je ke laut.  bodo sgt ke tak takut wave dari vape korang tu interfere dgn sistem elektrik elektronik board.....  
Quote awanearisu 27-10-2015 04:46 PM
bahayanya kalau meletup
Quote lemontz 27-10-2015 05:12 PM
Ape beza bateri vape ngan bateri power bank..

Unit berbeza tp pakai bateri yg sama..
Quote ~boolean 27-10-2015 05:17 PM
Penumpang bangsat. Menyusahkan orang.
Quote kambeng_masam 27-10-2015 05:38 PM
since awal tahun ni pun di mana2 helicopter airport larangan ni sudah dikuatkuasakan.
Quote bluehedgehog 27-10-2015 06:38 PM
harap2 di mesia, ada kes orang tu tgh hisap...meletup muka tu...
Quote silampumeja 27-10-2015 09:39 PM
Hopefully nanti haramkan skali e cigar ni untuk mana2 pon... Banyak masalah dr penyelesaian rasenye::
Quote L211 28-10-2015 03:42 PM
aku letak e cigar dlm beg utk di check in.. tp take out laa bateri tu semua.. clearkan liquid.. tu cara selamat.. huhuhh alhamdullilah takde apa yg berlaku..

Lihat semua komen(9)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

29-5-2024 04:05 PM GMT+8 , Processed in 0.130283 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top