CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Tipu Bujang Padahal Suami Orang- Lelaki Psiko Serang Bekas Tunang, Propa Hidap Barah Otak Raih Simpati

4-8-2022 11:54 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 841| Komen: 4

Description: Seorang wanita dikenali sebagai Sharina Marican di Facebook berkongsi tentang bekas tunangnya yang selama ini menipu, mendakwa dirinya bujang padahal suami orang!
Seorang wanita dikenali sebagai Sharina Marican di Facebook berkongsi tentang bekas tunangnya yang selama ini menipu, mendakwa dirinya bujang padahal suami orang!


Wanita berasal dari Sabah ini nekad untuk memutuskan pertunangannya bersama lelaki berkenaan kerana tak mahu mengambil suami orang lain.

Namun keselamatan dirinya terancam kerana lelaki itu jadi ‘psiko’ kerana tetap berkeras untuk bersamanya kembali.



"Apa yang kamu nampak di TikTok, itu hasil dia ugut saya, kejar saya dan ancam keselamatan saya.

"Kami minta dia bawa family dia supaya ada pendamaian untuk putus tunang. Dia tetap berkeras tak nak putus cara baik. Cakap elok-elok tak jalan, gertak tak jalan dan laporan polis pon tak makan saman. Mami dan abang saya adalah saksi bahawa kami betul-betul sudah putus tunang dan mereka dah bagi keputusan muktamad. Tapi bekas tunang masih nak melawan dan berkeras."


Disebabkan lelaki berkenaan tidak dapat menerima kenyataan, dia bertindak menyebarkan foto-foto serta mengejarnya di rumah, kereta dan tempat kerja.

Tonton video di bawah atau klik di sini:

Loading FB Post...

"Banyak kali kena ketuk tingkap bilik tengah-tengah malam, dia sanggup intip saya di mana saya pergi dan akan tunggu saya selesai aktiviti saya. Dia pukul saya dalam kereta, dia letak pisau di leher, pukul kepala dan ambil gambar saya macam tak ada apa-apa berlaku.

Dia calar interior kereta saya sebab kereta baru. Jadi dia panas hati sebab dia ingat saya beli kereta baru sebab nak show off. Dia sanggup kejar dan sengaja nak langgar kereta charter saya. Terpaksa stop kat persimpangan dan bincang kejap. Dia siap bergaduh dengan driver kata charter tu boyfriend saya."

Bukan itu sahaja, ketika sambutan Aidiladha yang lepas, bekas tunangnya yang merupakan warga Filipina itu secara tiba-tiba muncul di dalam rumahnya dalam keadaan menangis dengan begitu sedih. Dalam pada itu, dia turut meminta maaf serta mengaku menghidap barah otak di hadapan ibu wanita berkenaan.

Namun ia hanya drama semata-mata kerana selepas daripada itu wanita terbabit dikejar, diugut serta dipukul oleh lelaki berkenaan. 

Setelah banyak dikasari oleh bekas tunangnya, Sharina turut perasan beberapa helah licik yang dilakukan oleh lelaki itu seperti ‘menjual’ namanya di TikTok bagi melariskan lagi perniagaannya.

"Sekarang kat TikTok dia memang jual nama saya untuk perniagaan dia cepat naik. Dia sengaja jual nama saya kononnya saya ada ‘Salon Ms Nena’ dengan dia. Tak ada ya, jangan tertipu. Dia senjaga putar belit.

"Saya pasti banyak lagi mangsa maybe dia fikir saya tak akan post. Kenapa saya perlu lari dari kawasan saya? Dia yang patut lari dari kawasan di sini sedangkan dirinya yang buat silap." -CARI


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Thunderclouds 4-8-2022 01:47 PM
Dh repot pulis belom? Bgtau pulis dek. Bukan cita kt medsos.
Quote sharlenetexas 4-8-2022 01:54 PM
Macam sorang tu la satu malaysia dia canang dia bujang. Pastu siap kata doa2kan.


Quote miss_perfect 4-8-2022 03:08 PM
Thunderclouds: Dh repot pulis belom? Bgtau pu ...


Dia kata dah report. Tapi tak jalan gak.
Quote Manjahati 4-8-2022 03:16 PM
Keparatnya jantan ni..

Lihat semua komen(4)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-8-2022 04:13 AM GMT+8 , Processed in 0.068546 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top