CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Tak Pasal-pasal Viral Walau Dah 'Park' Cantik Disebabkan Ibu 3 Anak Ini Shopping Tanpa Suami

4-8-2022 11:11 AM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 6939| Komen: 132|Original author: LilRose

Description: Tular kebodohan seorang wanita baru-baru ini apabila dia cuba menularkan kesalahan seorang pemilik kereta yang dikatakan telah 'menyusahkan' dirinya.
Kredit foto: Twitter


Tular kebodohan seorang wanita baru-baru ini apabila dia cuba menularkan kesalahan seorang pemilik kereta yang dikatakan telah 'menyusahkan' dirinya.

Menerusi perkongsian pengguna Twitter dikenali sebagai Sid Razali, dia memuat naik tangkap layar hantaran wanita berkenaan di Facebook yang kecewa dengan 'sikap penting diri' pemandu berkenaan.

Kata wanita itu, pemilik kereta dengan nombor pendaftaran BGW9869 yang meletakkan kereta di belakang kenderaannya terlalu rapat sehingga menyukarkan dia untuk memasukkan barang ke dalam bonet.

"Lain kali, sila periksa terlebih dahulu sebelum meninggalkan petak parkir," pesannya.



Kredit foto: Twitter

Bagaimanapun, tindakannya cuba menularkan kesalahan pemilik kenderaan itu memakan diri sendiri apabila kecaman netizen yang diterimanya.


Kredit foto: Twitter

Rata-rata warganet tidak bersetuju dengan pandangan wanita itu kerana ia tidak wajar ditularkan, malah hal berkenaan boleh diselesaikan sendiri tanpa perlu diperbesarkan isunya.

Pun begitu, ada juga mempersoalkan pemandu yang gemar meletakkan kereta dengan cara reverse park.







Kredit foto: Twitter

Tak boleh ke dia letak dulu bayi yang sedang tidur itu di dalam kereta sebelum memasukkan barang-barang? Paling kurang pun, masuklah sekejap dan alihkan kereta ke hadapan sedikit supaya diri sendiri selesa dan tidak sakit hati. - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote mamajawie 4-8-2022 11:17 AM
halah2 kemain speaking tapi otak ke bontot..apa salahnya ko start dulu enjin keta pastu masukkan anak2 ko dlam kete & ke depankan sikit kete ko tu??ni la mentaliti mangkuk sikit2 nak viral batak like..ujung2 kena maki berjemaah dengan netizen..wakkakakakaka
Quote botol_tritan 4-8-2022 11:24 AM
X faham isu ni. Mum with 3 kids ni parking reverse, n x boleh masukkan barang dalam bonet. Dia marahkan kereta belakang yg parking reverse jugak? Kalau kereta belakang BGW tu parking terlalu belakang sampai bonet cecah garisan kotak parking, i nampak bonet kereta dia pun sama hampir cecah garisan kotak parking? Kenapa nak salahkan org kalau dia pun parking reverse bukan main belakang lagi? Fefeling entitled ke apa.. mana la owner BGW tu nak tau yg kereta belakang dia bawak anak 3 tgh tido ke apa. Asalkan dia parking dalam kotak, ok dah rasanya. ke i yg salah tgk?
Quote prettyuglybabe 4-8-2022 11:39 AM
bini sapa la bodoh sangat ni..
dah tau tujuan gi supermarket nak memborong and bawak anak, kau parking gitu napa..
masuk le kepala dulu so senang nak masuk barang kat boot nanti..
or else, cari la nanny jaga anak sementara kau bershopping..
harap production dia berhenti kat 3 tu je la..
Quote chandrahusin 4-8-2022 11:46 AM
Nmpak benda ni kat FB pg td
Puas aku cari apa mslh
Baca2 komen baru aku paham cerita
Alahaiii.. masukkan je lah anak2 kau dlm keta
Drive dpn sikit baru masuk brg
Sempat kau ambik gamba upload segala
Quote Supersirap 4-8-2022 11:50 AM
Benda mudah boleh settle sendiri
Quote shy79 4-8-2022 11:52 AM
semak la sikit2 nak viral..sejenis henfon berjahit kt tgn..
ada otak tu guna jela..
ni tgn lagi laju dari otak..
byk pulak masa dia ambik2 gambar dgn baby tgh tido segala
Quote Samerosie 4-8-2022 11:52 AM
Atas nama content kan padahal kau tu yg bongok.  Masuk kepala dulu la yg kau gigih nak reverse parking kenapa kalau dah tau nak gi shopping dgn trolley dgn anak2 lagi.  Kereta belakang is still within his/her parking line.  The world does not revolve around chu ler.
Quote orkid_amani 4-8-2022 11:54 AM
Aii kalau p shopping groceries mmg xdaknya nk reverse parking..mmg bontot dok luaq. Susah la nk angkat masuk groceries Dlm boot reta..dah la sempit. Itu xkira lg kalau space dlm boot reta tu xcukup satu Hal plak nk kena lipat seat..so nk senangkan keja mmg time shopping boot Tala keluar. Xkisah la org nk kata apa..janji senang nk masukkan barang
Quote yum3 4-8-2022 11:56 AM
Kesian  kan kat suami makcik tu. Pekara kecil pn x leh setel. Kalau ada problem umah tnga mesti laki dia kena megaku salah hahahah.... aduh ai makcik oiiii.
Quote Artemesiaa 4-8-2022 11:56 AM
Dah tahu bawak anak berderet gi sengsorang lain kali parking muncung dulu senang nak bawak barang keluar dan bawak masuk.  Yang gi parking punkok dulu buat hapa kan ke menyusahkan diri sendiri je.  Tak boleh buat apa yang dia nak tahunya nak marah mengarok kat orang lain.  Sama macam kes lif aritu.
Quote fazzrules 4-8-2022 12:01 PM
Hahaha..sejenis manusia lebihkurang sama mcm yg tengking pegawai klia tu..org mentaliti camni selayaknya lah ditidurkan..
Quote Skuau 4-8-2022 12:03 PM
RAMAI ORANG MUDAH MARAH LA NI.....drp yg luar..jugok..yg dlm FORUM CARI.....cuba baca komen atas ni semua...
Quote Samerosie 4-8-2022 12:07 PM
orkid_amani replied at 4-8-2022 11:54 AM
Aii kalau p shopping groceries mmg xdaknya nk reverse parking..mmg bontot dok luaq. Susah la nk angk ...

Betul tu.  Nak tolak trolley tepi kereta nak ke boot pun susah.  Kalau I pergi sensorang dan tak banyak barang yg boleh je letak kat passenger or back seat je i maybe reverse- parking.
Quote Mini.Me 4-8-2022 12:10 PM
Lenkali tampal nota besar² siap² kat belakang kereta tu..."sila jangan parking belakang bontot saya"
Eh
Quote orkid_amani 4-8-2022 12:15 PM
Samerosie replied at 4-8-2022 12:07 PM
Betul tu.  Nak tolak trolley tepi kereta nak ke boot pun susah.  Kalau I pergi sensorang dan tak b ...

Kn.. senang..xkisah la beli banyak barang ka sikit ka..senang nk bukak boot..lg pun dlm parking mall org bukan nya rushing sampai kita xboleh nk  kluar..biasa diorang tgk reverse lamp pun diorang akn stop kejap bagi laluan kita kluar dulu
Quote ifanonline 4-8-2022 12:18 PM
pengajarannya di sini adalah, kalau bawa anak2 pergi shopping, jgn parking boot kat belakang, masuk muncung depan, kena usaha skit la apabila nak keluar reverse nanti...
Quote tumpanglalu74 4-8-2022 12:19 PM
Tak mampoo gajikan bibik sile stop buad anak..  
Quote syamzana 4-8-2022 12:20 PM
iols tgk artikel tu pelik napa ckp pompuan ni bodoh.ekekekee.
baca komen2 tu baru la....rupanya mmg bongoksss. sian anak2 dpt mak laguni.
Quote tumpanglalu74 4-8-2022 12:30 PM
syamzana replied at 4-8-2022 12:20 PM
iols tgk artikel tu pelik napa ckp pompuan ni bodoh.ekekekee.
baca komen2 tu baru la....rupanya mmg ...

FB_IMG_1659586900302.jpg

Laki sayang takpe naaa..

Lihat semua komen(132)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-8-2022 04:26 AM GMT+8 , Processed in 0.087778 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top