CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

YouTuber Koyak Al-Quran, Buat Origami Babi

11-1-2022 12:24 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 1293| Komen: 23

Description: Video YouTuber David Wood menggunakan lembaran al-Quran sebagai origami bentuk babi menerima banyak kecaman dan kritikan dari pengguna media sosial.
Video YouTuber David Wood menggunakan lembaran al-Quran sebagai origami bentuk babi menerima banyak kecaman dan kritikan dari pengguna media sosial.



Kredit foto: YouTube

Difahamkan, David Wood sangat terkenal sebagai seorang yang anti Islam dan banyak menghasilkan video-video debat yang menjatuhkan imej, fakta mengenai Islam dan mengenai Nabi Muhammad SAW di saluran YouTube nya.


Video: YouTube

Melihat YouTuber tersebut mengoyakkan al-Quran dan dijadikan origami bentuk babi, membuatkan ramai pengguna media sosial di Twitter dan YouTube mengecam tindakan individu tersebut.




Melihat komen yang dikongsikan warganet, akaun dan video YouTuber tersebut telah dilaporkan sejak setahun yang lalu namun tiada tindakan dilakukan oleh pihak YouTube.


Sumber: Murai

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote DARSITA 11-1-2022 12:43 AM

Buat apa bagi dia view? ignore jer. Sekarang Youtube pun dah disable dislike button.
Quote tumpanglalu74 11-1-2022 12:58 AM
istockphoto-1077203666-612x612.jpg
Quote edee_91 11-1-2022 01:39 AM
kira allah akan petir dia la kan esok lusa? mukzijat terbesar tu dibuat main...
Quote Beribear 11-1-2022 08:12 AM
Lagi pelik bila utube approve video dia utk di upload
Quote zamzam 11-1-2022 08:24 AM
David wood mental. Berdebat dgn mohammed hijab pun merapu2. Hajratul aswad ada mata lidah bagai. Dahlah mental bodoh plak tu.
Quote Simunggu 11-1-2022 08:51 AM
org mcm ini jangan dilayan....dia akan temui sendiri jawapannya nanti..
Quote pxlbb 11-1-2022 08:52 AM
Lol dia ingat orang islam nak koyak. Mcm terencat je buat origami gitu kohkohkoh. Hakak rilek je dek see u in hell. Tak payah la kita nak naikkan views dia. Better duduk baca Quran.
Quote Decaffeinated 11-1-2022 08:55 AM
Semoga orang beriman kekal yakin Allah doesn't need their help to punish this David Wood.
Quote djzara81 11-1-2022 08:58 AM
Meols jumpa bible dlm laci kat bilik hotel. Meols buka, baca skit saje nk tgk content. Meols tutup simpan balik. Takde buat pape, tak koyak muka surat & tak pijak.
Quote Minami2013 11-1-2022 08:59 AM
DARSITA replied at 10-1-2022 04:43 PM
Buat apa bagi dia view? ignore jer. Sekarang Youtube pun dah disable dislike button.

Agree. Stop bagi publisiti. Sengaja provoke utk dpt view. Sejenis org gile.
Quote ifanonline 11-1-2022 09:01 AM
dia akan terima azab di dunia dan di akhirat...tunggu dan lihat
Quote Solokkk 11-1-2022 09:20 AM
Edited by Solokkk at 11-1-2022 12:27 PM

Apa nak heran dah dia bukan muslim. Yg heran tuh pangai2 pondan, gay, lesbian & lgbt sial dan penyokong2 sial dorang yg muslim yg sokong main juboq.
Quote Mooverine 11-1-2022 10:35 AM
The best way , ignore saja org mcm ni. Spesis lapar perhatian.
Quote nononcrux 11-1-2022 11:16 AM
ifanonline replied at 11-1-2022 09:01 AM
dia akan terima azab di dunia dan di akhirat...tunggu dan lihat

banyak je aku tengok kat tiktok orang yang cabar  agama Islam ni cash je dapat.. aku nak tengok ape pengakhiran hidup mamat mental ni..
Quote tompie 11-1-2022 11:24 AM
edee_91 replied at 11-1-2022 01:39 AM
kira allah akan petir dia la kan esok lusa? mukzijat terbesar tu dibuat main...

Kalau semua orang buat dosa Allah bagi petir, pupus lama dah manusia kat bumi ni..
Allah maha pengasih bagi hamba dia peluang demi peluang untuk bertaubat.

Quote ninnamina 11-1-2022 11:44 AM
Kadang2 nampak yg jenis kuat provoke ni rajin diorg mencari dan beli barang yg sepatut ha tak da kene mengena pun dengan diorg. Macam kes ni beli alquran lepastu dok koyak2..
Quote pasa 11-1-2022 11:44 AM
zamzam replied at 11-1-2022 08:24 AM
David wood mental. Berdebat dgn mohammed hijab pun merapu2. Hajratul aswad ada mata lidah bagai. Dah ...

sia nda hairan kalo david tu bodoh mcm monyet

limpas jalan kene langgar sama babi maknyos.
Quote ifanonline 11-1-2022 11:47 AM
nononcrux replied at 11-1-2022 11:16 AM
banyak je aku tengok kat tiktok orang yang cabar  agama Islam ni cash je dapat.. aku nak tengok ap ...

yes...manusia akan dapat cash kerana alquran itu adalah firman Allah swt...sekiranya seluruh umat manusia tahu betapa kerdilnya mereka di sisi tuhan, they should be very scared right now...
Quote TOPwind 11-1-2022 08:27 PM
Beribear replied at 11-1-2022 08:12 AM
Lagi pelik bila utube approve video dia utk di upload

utube tu kan kapir- yg penting ramai tengok dan untung.

Lihat semua komen(23)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-1-2022 04:23 AM GMT+8 , Processed in 0.080507 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top