CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Suntik Vaksin, Nak Serah Anak Pada Kerosakan Organ Dalaman Ke?" - Iesya Toh

11-1-2022 12:30 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 6173| Komen: 115

Description: Pengacara Iesya Toh berkongsi video penjelasan pakar vaksin dan saintis Dr Robert W. Malone mengenai isu kebenaran suntikan vaksin kepada kanak-kanak di Instagram.
Pengacara Iesya Toh berkongsi video penjelasan pakar vaksin dan saintis Dr Robert W. Malone mengenai isu kebenaran suntikan vaksin kepada kanak-kanak di Instagram.



Kredit foto: IG Iesya Toh

Dalam penjelasan itu, Dr Malone mendakwa suntikan vaksin ke atas kanak-kanak sangat mengejutkan, kerana banyak faktor dan risiko boleh menyebabkan organ dalaman kanak-kanak rosak buat selama-lamanya jika disuntik dengan vaksin Covid-19.



Mendengar penjelasan saintis terkenal dunia itu membuatkan pengacara berkenaan berkongsi pandangannya tentang isu membenarkan kanak-kanak di bawah 12 tahun untuk mengambil suntikan vaksin.



Melihat perkongsian Iesya di Instagram, ramai ibu bapa berkongsi pandangan sama dan memberi komen bahawa mereka juga menolak suntikan vaksin ke atas kanak-kanak di bawah 12 tahun.


Sumber: Murai

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote orkid_amani 11-1-2022 07:55 AM
Edited by orkid_amani at 11-1-2022 07:56 AM

Ntah la xtau nk daftar ank vaksin ka tak..tapi Pfizer inject sakit tangan kot.. huhuu..tuhari hubby booster Pfizer dia cakap sakit..aii yg kena 2x shoot ni pun mmg xmau ambik dah..sakit mmg xboleh bincang..nk angkat tangan pun xboleh.
Kawan aii pharmacy GH dah register ank dia 5y utk inject..aii tunggu dulu la.
Quote azimodin 11-1-2022 08:54 AM
Kena long covid19 pon boleh menyebabkan kerosakan organ jugak kan???
Quote meah_kelabu 11-1-2022 09:00 AM
anak meols da kene covid stage 3
masa tgk anak sakit tu dalam hati ya allah, kalau bukak je allocation utk kids mmg nk amek
sebabnya diri sndri kene kobid ni sbb dah bervaksin mmg alhamdulillah tak teruk
just xde deria bau dgn rasa je, yg lain2 smua ok
compare dgn anak yg demam, batuk, selseme n sakit dada
n smpai skrg pn anak still ade long covid symptom. dia dh start ada tanda2 mcm budak asthma
Quote Straya 11-1-2022 09:29 AM
I dah booked vaccination for my daughter hujung bulan ni.Sini in aussie,bukan full dose, 1/3 dose dewasa for kids below 12.
Quote dino 11-1-2022 09:46 AM
retis ni tahu ke dr tu mmg antivak.. yg claim menemui tech mrna tp org tak iktiraf. dr pakar vaksin jd anti vak.. sbb die doc tu la antivak suka. tuduhan die psl vaksin dah disangkal saintis lain..

mcm agamawan bkn semua btul.. ade penonggeng agama mcm gak saintis sorg ni byk false claim

Quote RinIna 11-1-2022 09:46 AM
Covid bahaya, vaksin pun bahaya... x taulah nak kata.. kite yg besar pun x tahan.. inikan anak2 kecil.. sedihnya kenangkan nasib anak2 hidup zaman covid ni.. Dugaan ALLAH.
Quote julia5094 11-1-2022 09:48 AM
azimodin replied at 11-1-2022 08:54 AM
Kena long covid19 pon boleh menyebabkan kerosakan organ jugak kan???

Tepat sekali...yang ni terang2an boleh nampak. Yang injek vaksin dapat kesan jangkamasa panjang tu masih lagi teori. Tak dapat dibuktikan lagi..

Quote dino 11-1-2022 10:04 AM
RinIna replied at 11-1-2022 09:46 AM
Covid bahaya, vaksin pun bahaya... x taulah nak kata.. kite yg besar pun x tahan.. inikan anak2 keci ...

risiko ubatan pun sama tp vaksin tu insyaallah selamat. klau dah berpuluh juta, kes side effect kurg 1k tu terlalu kecik dah… cuma skrg sarang fitnah bermcm2.. org dok create content mislead.. antivak bertmbh

ade research bgtau manusia bila dlm keadaan krisis k lebih cenderung percaya pd ade kuasa jahat sdg buat keje.. percaya teori konspirasi segala tuh
Quote faraway1 11-1-2022 10:27 AM
Tidak untuk my daughter..

Atau ayat lain tunggu dulu sebab sekarang my daughter jalani hidup normal, no mask pergi sekolah, no social distance...

Hari tu nak ambil flu shots ditolak alasan sihat, So me cam cakap tak serupa bikin, dalam radio asyik kata ambil flu shot untuk membantu flight covid last last eh tak kasi...

My daughter school hari tu 7 Dec, besar besaran vaccine kat sekolah, tapi hanya untuk mereka yang parents kasi kebenaran...
Quote RinIna 11-1-2022 10:57 AM
Edited by RinIna at 11-1-2022 11:26 AM
dino replied at 11-1-2022 10:04 AM
risiko ubatan pun sama tp vaksin tu insyaallah selamat. klau dah berpuluh juta, kes side effect ku ...

Side effect yg tak teruk untuk covid mmg okla kot.. tapi nak menanggung seumur hidup dengan vaksin bercampur dalam bdan kita ni. Dah boleh rasa perbezaan pada badan kita berbanding dulu dgn sekarang vaksin. Sekarang smua berubah. Mudah lesu, mudah sakit, seolah kita kena lawan supaya lebih kuat dari vaksin yg ada dlm badan kita ni. Ini pandangan aku dn apa yg aku rasa skrg. Aku dh booster. Tgh menanggung sakit ni. Sambil tu kena makan supplement dan makanan berkhasiat yg bnyk kandungan vitamin utk kuatkan antibodi.
Quote Samerosie 11-1-2022 11:00 AM
dino replied at 11-1-2022 09:46 AM
retis ni tahu ke dr tu mmg antivak.. yg claim menemui tech mrna tp org tak iktiraf. dr pakar vaksin  ...

Si Malone ni memang sesuatu.  Dia mengaku cipta mRNA vaccine, lepas tu cakap vaccine jenis ni tak elok, rosak la badan alter dna la bagai and that no one should ever take it ever!  Tup tup dia kena covid, lepas tu kena long covid tapi boleh pula dia ambil 2 dose mrna vaccine ni.  Alasan dia, ingat boleh kurang kan simptom long covid.... what derrrrr, bukan kau kata kau yg cipta mrna vaccine ni ke, patut kau tau benda ni macam back of your hand.  Antivaks yg otak separuh masak memang suka quote dia.
Quote Mamajiyem 11-1-2022 11:01 AM
Dalam dilemma samada nak vaksin anak atau Tak....sigh...
Quote juruterra 11-1-2022 11:25 AM
Mamajiyem replied at 11-1-2022 11:01 AM
Dalam dilemma samada nak vaksin anak atau Tak....sigh...

nasib anak iols semua dh above 12...skrg iols dilema nk amek booster ke tak walaupun dh confirm apmt kol 12:30 today huhu
Quote helicornia 11-1-2022 11:46 AM
faraway1 replied at 11-1-2022 10:27 AM
Tidak untuk my daughter..

Atau ayat lain tunggu dulu sebab sekarang my daughter jalani hidup normal ...

Keadaan covid kt kanada mcmana skrg sis? Hubby u dh vaksin ke
Quote sunshinelady 11-1-2022 11:50 AM
azimodin replied at 11-1-2022 08:54 AM
Kena long covid19 pon boleh menyebabkan kerosakan organ jugak kan???

kan.

also, juta2 manusia yg vaccinated, tak kira vaccine covid ke, vaccine meningococcal ke, meassles ke, polio ke, pertussis ke, will get some sort of side effects. mostly sakit tangan, sakit badan temporarily for 1-3 days. better than dapat severe complications due to these infections.
Quote Rogue98 11-1-2022 11:56 AM
Suggest siapa nak gi vaksin tu make sure banyak minum air, cukup kan tidur and rehat...jangan makan junk food for few days before and after vaksin...
Quote ashcroft86 11-1-2022 12:24 PM
Nsib baik weols kne covid after lengkap jab AZ, simptom xde deria je, ngn penat2 sikit. Tapi ad long covid, dpt migraine. Sebulan jgak migraine. Yg booster ni, maybe next week. Parents plak beriya xnk amik booster ni, bahana baca berita dari Whatsapp. Social media sgt bahaya utk orang2 tua.
Quote dino 11-1-2022 12:33 PM
ashcroft86 replied at 11-1-2022 12:24 PM
Nsib baik weols kne covid after lengkap jab AZ, simptom xde deria je, ngn penat2 sikit. Tapi ad long ...

penghasut tu byk.. ayah mak anbik booster takde side effect pun
Quote suka2 11-1-2022 01:07 PM
ashcroft86 replied at 11-1-2022 12:24 PM
Nsib baik weols kne covid after lengkap jab AZ, simptom xde deria je, ngn penat2 sikit. Tapi ad long ...

Parents iols AZ, booster pfizer. Tiga2 kali pun ok je xda sakit xda apa siap boleh gardening pelbagai. Cuma pfizer tu lenguh tangan lama sikit. Iols pun AZ, booster pfizer. Pun ok je pagi gi cucuk petang dah gi jogging. Hari2 sbl cucuk makan la yg elok2 cukup protein, cukup sayur, cukup hydrate.

Lihat semua komen(115)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

22-1-2022 04:45 AM GMT+8 , Processed in 0.073956 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top