CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Hadiahkan Isteri Cincin Berlian Satu Karat Sebab Turun Berat 75kg

11-1-2022 12:36 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 1840| Komen: 35

Description: Seorang wanita dari Taiwan menerima hadiah berupa sebentuk cincin berlian daripada suaminya sebagai ‘ganjaran’ kerana berjaya menurunkan berat badan sebanyak 75 kilogram (kg), lapor program berita L ...
Seorang wanita dari Taiwan menerima hadiah berupa sebentuk cincin berlian daripada suaminya sebagai ‘ganjaran’ kerana berjaya menurunkan berat badan sebanyak 75 kilogram (kg), lapor program berita Liputan 6 hari ini.


Berdasarkan hantaran yang dimuat naik di laman Facebook, suami wanita itu berkongsikan mengenai bagaimana isterinya berjaya menurunkan berat badan kepada 55 kg dalam masa dua tahun.


Gambar hiasan

“Dua tahun lalu, isteri bertanya kepada saya, hadiah apa yang saya mahu pada hari ulang tahun kelahiran saya.

“Saya menjawab ‘tiada apa’, namun secara spontan saya bertanyakan kepadanya, sama ada dia boleh cuba menurunkan berat badan demi saya, sekali dalam seumur hidupnya,” tulis lelaki tersebut.


Menurut lelaki itu, selepas dicabar, isterinya berusaha untuk menurunkan berat badan dengan cara mengamalkan pemakanan yang seimbang.


Kredit foto: China Press

“Selepas dua tahun, dia akhirnya berjaya menurunkan sebanyak 75 kg daripada 130 kg sebelum ini,” kata lelaki itu.

Isterinya kemudiannya dihadiahkan dengan sebentuk cincin berlian satu karat seperti yang dia janjikan.


Sumber: Kosmo

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote green~tea 11-1-2022 12:56 AM
Edited by green~tea at 11-1-2022 12:59 AM

Rugi beli berlian camni.. sbb tak laku Kalo dah boring tak dpt jual.. lama2 simpan pun, certificate GIA nya tetap lah hilang... Berlian tanpa certificate adalah murahan tiada nilai

Lesson learnt dari diri I sendiri... I Ada solitaire 0.7 carat, bought at Habib with GIA cert, cutting hearts on fire... Tennis bracelet pun ada cert, with matching eternity ring .. SEMUA cert tu hilang masa pindah rumah... kecuaian sendiri
Quote Tinot7 11-1-2022 03:44 AM
green~tea replied at 11-1-2022 12:56 AM
Rugi beli berlian camni.. sbb tak laku Kalo dah boring tak dpt jual.. lama2 simpan pun, certificate  ...

Tak pe.. simpan pakai utk kepuasan diri.. giteww la wife mamat nih.. dpt bkn sbb bernilai pada mata masyarakat, nilai sentimental tu yg jadikan ia tiada ternilai.
Quote kakikuDibibirmu 11-1-2022 06:02 AM
Cincin permata:

photoshop_thumb.jpg

Quote hotmak 11-1-2022 06:34 AM
kalau para suami di malaysia ni mampu hadiah kan benda mahal gini, mesti kurang perempuan gemuk di malaysia

tapi skrg ni kebanyakan yg gemuk anak2 dara, mak2 org badan cantik dan berjaga
Quote Suchi 11-1-2022 06:46 AM
Ok la amik masa 2 tahun, iols terkejut gak baca berita ni sbb rasa cina badan kurus2 takkan ada yg berat sampai 100 lebih.
Tgk gambar takde la besar sgt sheols maybe sheols tinggi kot.
Nak turun tak susah yg susah nak kekalkannya isteri ni satu je happy dia happy la hidup semua org dlm umah tu.
Bila dia happy takde la dia asik pikir nak makan je utk tenangkan hati dia.
Quote syamzana 11-1-2022 07:26 AM
Suchi replied at 11-1-2022 06:46 AM
Ok la amik masa 2 tahun, iols terkejut gak baca berita ni sbb rasa cina badan kurus2 takkan ada yg b ...

cina kat tmpt iols ni berlambak gemok2 yg kecik sikit dari syanie tu. gigih plak tu pakai hotpants. habis segala selulit urat hijau nampak. ramai yg mana kalau kat mall tu jalan 10m akan jmp sorg tp biasa depa mesti berjalan dgn partner tak kesenduan laa wpom membadak.
yg kurus2 pun ramai jugak.
Quote green~tea 11-1-2022 07:44 AM
Tinot7 replied at 11-1-2022 03:44 AM
Tak pe.. simpan pakai utk kepuasan diri.. giteww la wife mamat nih.. dpt bkn sbb bernilai pada mat ...

Hadiah orang lebihhhhh bernilai....
Quote Simunggu 11-1-2022 08:09 AM

apa cerita Bersih sudah???...atau utk tujuan politik semasa shj???
Quote cutieslilies 11-1-2022 10:45 AM
bagus dia dan suami....
Quote Tinot7 11-1-2022 07:54 PM
Suchi replied at 11-1-2022 06:46 AM
Ok la amik masa 2 tahun, iols terkejut gak baca berita ni sbb rasa cina badan kurus2 takkan ada yg b ...

Ah so ramai kott berat2 besaq2..
Quote Tinot7 11-1-2022 07:55 PM
green~tea replied at 11-1-2022 07:44 AM
Hadiah orang lebihhhhh bernilai....

Pakai sbb sentimental value, bkn sbb bilangan carat. Itu pendapat iols la.
Quote Firenzza 11-1-2022 07:57 PM
kakikuDibibirmu replied at 11-1-2022 06:02 AM
Cincin permata:

Yg ni mmg win.....harharhar
Quote Kitty_catz 11-1-2022 08:11 PM
Tinot7 replied at 11-1-2022 07:55 PM
Pakai sbb sentimental value, bkn sbb bilangan carat. Itu pendapat iols la.

bethol... salu beli diamond ni bukan utk investment le mcm beli emas tu sbb mmg takde resale value

koser lah nak gia cert bagai ni... sbb value tu atas ailio budak sales girl tu jewww cert pun lama2 ntah hilang ke mana.. bekas ke mana.. last2 letak dlm plastic dlm safe box je... kut banyak mana nak muat safe box tu khuennn... takkan nak beli 3,4 bijik safe box letak dlm master bedroom.. mana nak tebuk dinding lagi..





Quote tumpanglalu74 11-1-2022 08:34 PM
1 carat bukannye mahe..
Quote Tinot7 11-1-2022 08:41 PM
Kitty_catz replied at 11-1-2022 08:11 PM
bethol... salu beli diamond ni bukan utk investment le mcm beli emas tu sbb mmg takde resale value ...

Iols takde berlian. Beli emas pun, iols pegi kedai beli sendiri. Emas nih pun iols beli utk mak dan famili sbb sentimental, bknnya investment utk deme. Tapi kalau org belikan berlian utk iols, jadi sentimental value kott.. utk pakai. Bkn utk bisnes gadai.

Ada org beli beg luxury sbb lepas pakai, dijual balik sbg bisnes, jadi investment utk deme. Bg iols, itu membazir. Penny wise, pound foolish. Lain la kalau mmg byk sgt duit, tak tau nak wat apa.. haha..
Quote green~tea 11-1-2022 08:42 PM
Simunggu replied at 11-1-2022 08:09 AM
apa cerita Bersih sudah???...atau utk tujuan politik semasa shj???

Kesimpulan berita kak mah : cincin berlian sebesor penumbuk pun kalo motivation low, tetap lah gundu juga
Quote green~tea 11-1-2022 08:44 PM
Tinot7 replied at 11-1-2022 08:41 PM
Iols takde berlian. Beli emas pun, iols pegi kedai beli sendiri. Emas nih pun iols beli utk mak da ...

I suka 916.. kalo boring, bleh trade in tukaq baru, tu je... its never an investment for me... tp hanyalah perhiasan..

Berlian dan white gold, kalo rantai tu putus, kena laaa pujuk2 tukang emas minta baiki... sbb kalo ada cert baru dia layan nak baiki (for free la)...

Emas 916, kalo putus, hantar kedai then bleh terus tukar yang baru
Quote Tinot7 11-1-2022 09:44 PM
green~tea replied at 11-1-2022 08:44 PM
I suka 916.. kalo boring, bleh trade in tukaq baru, tu je... its never an investment for me... tp  ...

Oh, taktau voley bawa 916 mcm tu.. tengkiu.. ilmu baru
Quote dani-rox 11-1-2022 09:57 PM



Lihat semua komen(35)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-1-2022 05:26 AM GMT+8 , Processed in 0.077118 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top