CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Iklan Japen Hina Rakyat - Syed Saddiq

15-10-2021 11:54 AM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 2938| Komen: 34|Original author: Oleh: Cari-Azza

Description: Sejak kebenaran merentas negeri diluluskan, ramai yang balik kampung dan ada juga yang melancong dalam negara. Tetapi ada pula yang seolah-olah dengki dengan situasi tersebut lalu memerlinya.



Sejak kebenaran merentas negeri diluluskan, ramai yang balik kampung dan ada juga yang melancong dalam negara. Tetapi ada pula yang seolah-olah dengki dengan situasi tersebut lalu memerlinya.

Lebih dasyat yang menyindir ialah badan kerajaan.

Ini yang lantang dipertikaikan oleh Ahli Parlimen Muar, Syed Saddiq dengan sebuah kartun menyindir rakyat. Apa salah kami?


Foto : Twitter


Komik yang dihasilkan oleh Jabatan Penerangan Malaysia itu memaparkan dua situasi iaitu ketika sepasang suami isteri mengeluh kerana terpaksa berkurung di rumah manakala sekeping lagi menunjukkan mereka seronok melancong.

Ia menggambarkan seolah-olah, rakyat tidak sedar diri. Atau sebenarnya pemimpin yang tak memahami?




Sampaikan ada pula yang mengatakan gagal masuk pentadbiran kerajaan kerana tidak cukup bodoh.

Anda rasa betul ke Syed Saddiq cakap? - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (1 people)

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote cmf_premierleag 15-10-2021 12:04 PM
Biasalah yg keje kat japen tu pun stok2 bangkai kan.mana depa bleh pikir common sense pun bila publish something for public
Quote MsOren 15-10-2021 12:12 PM
cmf_premierleag replied at 15-10-2021 12:04 PM
Biasalah yg keje kat japen tu pun stok2 bangkai kan.mana depa bleh pikir common sense pun bila publi ...

Mula2 aku mmg nak maki syed saddiq dah sbb ingatkan ni kartun kat paper utusan ke so duk pikir benda mcm ni pun ko nak buat isu biasalah segmen iartun/ kat paper ni, sekal baca habiss rupanya mmg rupanya dr agensi kkjaan. Gila dorg punya bodohh tak pakai otak langsung
Quote Babai 15-10-2021 12:23 PM
Benda betul. Bukan menghina.
Quote Artemesiaa 15-10-2021 12:36 PM
Ikut suka hati merekalah nak gi mana bila dah dibenarkan, tak kan nak terus dikurung macam kambing dalam kandang itu haiwan bukannya manusia.  Lagi pun mereka pergi atas perbelanjaan sendiri bukan minta orang lain tolong bayarkan.
Quote prettyuglybabe 15-10-2021 02:27 PM
siapa makan cili?
Quote Simunggu 15-10-2021 02:32 PM
yg pergi langkawi & terkesan dua golongan yg berbeza...apa nak bagi sama pula???
Quote vee_zara 15-10-2021 02:52 PM
prettyuglybabe: siapa makan cili?


Dia rasa pedas la chuols.


Btw banyak je kan jd gini. Maklum la duit bantuan dah masuk.
Quote annehuda 15-10-2021 02:55 PM
aku kenal je golongan yg kekonon terjejas, dpt isinar terus beli emas senang katenye nnt sesak2 boleh gadai. masalahnye sesak-sesak tu pinjam duit org jugak.

ni samelah org yg masa meminjam merayu macam2, tp ada duit skit terus mewah-mewah sampai lupa nak bayar hutang orang
Quote shida81 15-10-2021 03:34 PM
amendenya... hina rakyat ape
katun mcm tu pun layan
btw.. ada je org yg mcm tu...
mase pkp gj jln mcm biasa... moro tetap amik... beli emas... nyopping... reno umah... tukar kete
mungkin bukan dr dia punye circle la
Quote jfq 15-10-2021 04:15 PM
Sejak bila jabatan penerangan jadi japen.
Dah nak mengindonkan pulak
Quote Lagubestbest 15-10-2021 04:43 PM
tengok jela nanti, bulan 10 bulan 11 ni ramai-ramai keluar sana sini kutip virus macam covid dah takde, bulan 12 sana-sini semua terkurung kena kuarantin.
Quote Decaffeinated 15-10-2021 05:09 PM
mana pergi komen aku tadi? kartun ni tak kelakar

Quote Decaffeinated 15-10-2021 05:10 PM
Babai replied at 15-10-2021 12:23 PM
Benda betul. Bukan menghina.

sebab benda betul la sentap.


Quote kakikuDibibirmu 15-10-2021 06:00 PM
Hensemya Syed Suck Dick ni, akak suka lelaki berdahi licin

Ikut pengalaman akak kan, orang yang berbulu kening lebat ni, bulu jembot dekat bawah tu lagi lebat diknon awwww....
Quote Punat_button 15-10-2021 06:11 PM
mod thread lagi awal dah ada https://b.cari.com.my/forum.php? ... &extra=page%3D1

TT ni bukan siapa2 kan setakat nick ada perkataan cari ja manak pun boleh buat

@Xim
@xpdckelate






Quote xpdckelate 15-10-2021 06:13 PM
Punat_button replied at 15-10-2021 06:11 PM
mod thread lagi awal dah ada https://b.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1276613&extra=page%3 ...

kebal dan istimewa
Quote ninja9 15-10-2021 07:42 PM
rakyat akan selalu ingat badan kerajaan ini badan yang berkhidmat untuk rakyat .. keadaan macam mana pun, apa pun perangai seseorang, maka pendekatan yang digunakan badan kerajaan sepatutnya pendekatan yang sentiasa bersifat formal..

.. tetapi dlm kes ini disebabkan ianya adalah kartun maka ini cubaan badan kerajaan itu untuk menyelitkan mesej sambil bergurau barangkali.. jadi respon yang patut dinilai adalah dari rakyat, kalau rakyat secara umumnya buat flip hair dan kata aku nak happy-happylah tanpa peduli pun kartun itu ... maka tak ada masalah sebenarnya...

kalau mp nak jadikan isu juga, maka pada dia hubungan kerajaan-rakyat selalunya patut serius, direct to the point dan bersifat robot... disini pun tak ada isu sebenarnya.. kerana inilah pendekatan yang selalu kita buat sebelum ini... cuma ada ada sedikit perbalahan bila kata pendekatan saya yang terbaik..
Quote CikYaYaYa 15-10-2021 08:38 PM
Bagi aq biasaa jee kartun tu.. xder mcm hinaa sapa2 pon
Quote abadi84 15-10-2021 10:09 PM
Simple... klu tak buat tak pyhlah terasa. Mmg ada jer golongan gini pun.

Lihat semua komen(34)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-12-2021 12:19 PM GMT+8 , Processed in 0.197917 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top