CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

TIPS Bagi Bekas Kekasih Bermulut Lahar

25-11-2014 02:59 PM| Diterbitkan: CMFreporter| Dilihat: 9966| Komen: 25

Description: Pernah tak, korang mengalami situasi diburukkan bekas kekasih?? Kononnya dahulu, kamu berdua lah pasangan paling secocok dan sehingga meluat orang di sekeliling kamu melihat.
Pernah tak, korang mengalami situasi diburukkan bekas kekasih??
Kononnya dahulu, kamu berdua lah pasangan paling secocok dan sehingga meluat orang di sekeliling kamu melihat. Namun entah mana silapnya,

bila di saat kamu berpisah, bekas kekasih memburuk-burukkan anda pada kawan-kawannya mahupun kawan-kawan anda. Kenapa si dia bersikap 
begitu?... Mengapa lahar sangat mulutnya??.



Selepas berpisah, makin ramai yang melihat benci pada kamu dan tak kurang juga yang menyalahkan anda di atas apa yang terjadi. 
Padahalnya bukan salah anda, perlu ke??? 

Selepas berpisah semua seperti memandang tajam kepada kamu.... sehingga.....

Begini sekali??????.......................Stressnya.......



Bagaimana anda berhadapan dengan situasi sebegini??
Mari LadyLista berkongsi antara tips yang mungkin boleh digunakan untuk mendiamkan bekas kekasih sebegini:

1. Simpan segala mesej sewaktu bersama
Jika kamu bijak, simpan segala mesej/ whatsapp/ emel dan sebarang bentuk komunikasi, jika anda berpisah dengan cara tidak elok dengan pasangan.
Bukan mahu melakukan sesuatu yang jahat, namun jika bekas kekasih membuat fitnah, nah.......... ini lah masanya "Berani kerana benar, takut kerana salah".
Rasakan, siapa suruh buat fitnah dan menabur cerita, anda ada semua bukti. Usah takut.


2. Minta berjumpa dengan bekas kekasih
Minta berjumpa dengan kekasih, dan berbincang dengan cara baik, tanya kepadanya mengapa si Dia melakukan perkara tersebut. 
Nyatakan akibat daripada segala perbuatannya kepada kamu dan dia. Namun jika kamu berpisah secara tidak baik, bersedia untuk
pekakkan telinga, lambat laun si dia akan letih membuat cerita tentang anda.
 

3. Kenal pasti siapa yang mempercayai cerita bekas kekasih kamu dan berhenti berkawan dengannya
Mungkin nampak seperti kebudak-budakan tetapi adalah lebih molek jika kamu berhenti berkawan dengannya. Jika dia
mempercayai bulat-bulat cerita yang dicanangkan bekas kekasih, alangkah bodohnya kawan kamu itu.
Jadi??.... Buat apa buang masa ingin berkawan dengan manusia sebegitu...??



9

Bagus
12

Marah
18

Terkejut
5

Sedih
22

Lawak
15

Bosan

Friends Rank (81 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote nuryakmal 17-11-2014 04:33 PM
kenapa tak update kat thread yang da bukak tu
Quote BabyBrutal91 17-11-2014 04:37 PM
nuryakmal posted on 17-11-2014 04:33 PM
kenapa tak update kat thread yang da bukak tu

sebab isu ni dah jadi lain

Quote nuryakmal 17-11-2014 04:41 PM
BabyBrutal91 posted on 17-11-2014 04:37 PM
sebab isu ni dah jadi lain

takde la lain sangat
still involve same person, u and him
nanti u sendiri confius thread mana yang u bukak...

kang bercanggah facts, susah pulak u nak menjawab....

Quote tiramisuu 17-11-2014 04:49 PM
yea btl..sambung je thread lama..sbb kalau buka tred byk2 semata-mata laki hampeh tu nmpk sgt tt blm move on still fill your mind with him
Quote Munnalicious 17-11-2014 05:06 PM
Heh... Masalah ko n kecik je la budak oiii. Ngapela ko rasa mcm big issue sangat. Ko ni BBNU ke hape ha? Ko wt budoh n xyah amik tau dah le. Bia jela dia nk burukkan ko pon. 1 hari nt keburukkan tu akan terserlah jua. Tuhan akan tnjuk sapa btoi sapa salah. Skang ko jd maknusia yg matang plis. Umo ko ni dah 23 ke atau lepasaN SPM atau PMR?
Quote crazecousa 17-11-2014 05:10 PM
nama pun baby ... lahir thn 1991 ...
Quote BabyBrutal91 17-11-2014 05:15 PM
mintak pendapat je pon..jangan lah nak marah aku..

ajooooorr,,boleh tak ajorrrrrr..bab mcm ni aku mmg failed!
Quote jaja4 17-11-2014 05:48 PM
Beb move on je leeeer.. Nnti smpai ke 101 thread ko bukak, ati ko tetap x senang kalo cenggini hal nye. Ko da putus kan, so let go je la.. Biarla die nk kate ape. Bab2 ni nk ajoo ape bendenye.. bukan bg faedah kt diri ko.. baik ko blajo memasak ke, menjahit ke.. Ade la gak faedah untuk bakal laki ko bile kawen nnti..
Quote albob90 17-11-2014 08:28 PM
BabyBrutal91 posted on 17-11-2014 05:15 PM
mintak pendapat je pon..jangan lah nak marah aku..

ajooooorr,,boleh tak ajorrrrrr..bab mcm ni aku ...

Ko rilex je. Tak yah nak kecoh2 pi cerita2 pasal dia. kang tak pasal2 ko cair balik dgn dia.
Quote tiramisuu 17-11-2014 09:56 PM
BabyBrutal91 posted on 17-11-2014 05:15 PM
mintak pendapat je pon..jangan lah nak marah aku..

ajooooorr,,boleh tak ajorrrrrr..bab mcm ni aku ...

Best revenge adalah tunjuk ko blh teruskn hidup dgn hepi tanpa dia..bknnya lawan bertempur mulut..tu semua sia sia sbb xde hasil pn nk prove kt kawan2 ko n dia..takat nk menang tu x yh tunjuk dgn words..tunjuk dgn action..nk lawan sapa btl sapa salah wat serabut kepala je sbb kna pikir..nk lawan by words kna pikir..pastu ingt plk psl mamat tu..baikla isi mind dgn bnde lain..dh putus pn kna,pikir psl dia..dah2 la tu..
Quote nasi_goreng 17-11-2014 11:40 PM
bende ni pun nak kecoh sampai bukak thread baru. aiyooo. buat bodoh je laa. jangan dilayanorg mcm tu. makin layan makin parah. semua dah besar panjang kot. bercinta macam kanak kanak
Quote tinkiwinki 18-11-2014 09:05 AM
pegi sambung kt thread lama sana la
Quote lkick2113 18-11-2014 04:13 PM
Quote Pelindung 22-11-2014 08:14 PM
jaja4 posted on 17-11-2014 05:48 PM
Beb move on je leeeer.. Nnti smpai ke 101 thread ko bukak, ati ko tetap x senang kalo cenggini hal n ...

aku setuju. nasihat bagus.

Quote Pelindung 22-11-2014 08:14 PM
tiramisuu posted on 17-11-2014 09:56 PM
Best revenge adalah tunjuk ko blh teruskn hidup dgn hepi tanpa dia..bknnya lawan bertempur mulut.. ...

ni pun nasihat bagus.

Quote Pelindung 22-11-2014 08:15 PM
lkick2113 posted on 18-11-2014 04:13 PM

yg ni yg terbagus.. hahaha.

Quote gekkou 24-11-2014 08:48 AM
asal bukak new thread jek nm TT
adoii sambung jek la kat benang lama
tukar tajuk aje

yg ko besar2kn isu kecik buat apa?
member2 yg mengaku member2 ko tu pn bodo
percaya jantan pemalas  lagi tak boleh harap mcm tu
ko x perlu kwan la dgn member2 ko tu

cari member lain
tak mati la haih klu x kwn dgn manusia mcm gtu
ko pn x mati bila putus dgn lelaki yg ko bajet x boleh hidup tanpanya itu kan?

Quote cheida_mymee18 24-11-2014 10:01 AM
adat la tu bila dah break up..
ko nk burukkan dia ko dpt apa..
dah org meh nyampaikan cerita ko screen shoot la benda tu send kat dia..
n tnya dia direct apa masaalah skng ni..
ko x yah nk hadap n layan sgt dah benda2 remeh mcm ni..
matang la skit..
adoiyai
Quote Badut.Sarkas 24-11-2014 11:14 AM
TT ni dah tumbuh bulu ari belum? UPSR dah abis?

Lihat semua komen(25)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-7-2022 03:09 AM GMT+8 , Processed in 0.063966 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top