CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Bertuah Kau Dik Ibu Sanggup Gadai Emas Beli Laptop

28-9-2021 12:26 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 5788| Komen: 45

Description: Demi memastikan yang terbaik buat anak, ibu bapa rela berkorban apa sahaja.
Demi memastikan yang terbaik buat anak, ibu bapa rela berkorban apa sahaja.

Terbaru, tular di TikTok seorang wanita menggadaikan seutas gelang emas bagi membeli komputer riba untuk anaknya.



Kredit foto: TikTok

Ramai yang melihat video itu sebak memikirkan keperitan dilalui seorang ibu yang terpaksa menggadaikan perhiasan diri demi pendidikan anak, namun hasil gadaian barang kemas tersebut masih tidak mencukupi buat membeli sebuah komputer riba.

Jelasnya, dia nekad membelikan komputer riba buat anaknya kerana akan menduduki peperiksaan. 




Dalam pada ramai yang sebak melihat kebuntuan wanita berkenaan, ada juga yang bermurah hati mahu membantu.


Kredit foto: TikTok


Sumber: OhBulan

Bagus

Marah

Terkejut
1

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote babelina 28-9-2021 12:35 PM
Allah.. sedihnya.. tingat dulu kecik2.. mak aku petik kopi..  dpt duit sekali sekala mak beli ayam percik.. share2 mkn ngn adik2..tu la ayam paling sedap dlm dunia.. moga mak kita sentiasa mendapat rahmat Allah.. amin yra..
Quote anakmak 28-9-2021 12:59 PM
babelina replied at 28-9-2021 12:35 PM
Allah.. sedihnya.. tingat dulu kecik2.. mak aku petik kopi..  dpt duit sekali sekala mak beli ayam p ...

aminnnn
semoga mak kita semua berada dalam keadaan sihat dan happy sentiasa ya
Quote anakmak 28-9-2021 01:02 PM
seronok dengar anak2 yg nak belajar dan sedih bila dengar parents bergolokbergadai demi kelansungan pembelajaran ank2

Quote besi_kelabu 28-9-2021 01:04 PM
bagi aku tindakan gadai gelang emas ni bukan pengorbanan tapi memang tanggungjawab si parents tu utk sediakan keperluan anak dia.  daripada duk pakai gelang emas tayang kat orang tu dapat apa..? tapi si suami nya mana eh..?cerai ke meninggal..?
Quote mesmerize 28-9-2021 01:06 PM
aku pun dulu ambik duit mak untuk beli laptop masa student dulu
Quote matseh 28-9-2021 01:15 PM
Bukan kata laptop. Moto, duit komuter. Duit makan, duit sewa.
Semua parents dulukan. Bila dah kerja baru start bagi duit
Itulah pengorbanan ibubapa. Cuma kadang2 kita ingat2 lupa.
Selagi ibubapa masih ada hulur2 lah. Janji ikhlas. X kira lah apa dia kata.
Quote makneng 28-9-2021 01:16 PM
Common news.. Tak perlu sedih. Mak bangga dgn ibu tersebut sbb jlnkan tanggungjawab dia dlm memastikan anak dia dpt peluang utk terus belajar.
Quote edayildiz 28-9-2021 01:22 PM
tu kan mmg tgjwb ibu kalau xde ayah
mak org lain pun gitu jgk demi ank sanggup gadai reta benda..
tp i pun sama..ayah i beli semua benda..sampai i kerja pun heols still memberi
Quote missus_meow 28-9-2021 01:25 PM
dah dapat laptop tu, gunalah dengan sebaik2nya ...
Quote imanjannah 28-9-2021 01:31 PM
belajar la betul2 dik, ibumu sudah melaksnakan tanggungjawabnya, maka kamu pun, laksnakan tanggungjawabmu dgn belajar sungguh2, doakan ibu bapamu
Quote slyfynx 28-9-2021 01:35 PM
Tp....
perlu ke pos mende ni
adekah berharap ade yang membantu dgn bg macbook sbb hr tu ade yg dpt iPhone?

Sorry, hati iols ialah hitam berkerak bab2 tagih simpati ni
Quote helicornia 28-9-2021 02:02 PM
Ni yg sepatutnya.ada tu gelang sampai lengan,tp nk sekolahkan ank tunggu bantuan.bab sek anak manjang tk berduit.duit pibg lagi la, bole gaduh dibuatnye
Quote Supersirap 28-9-2021 02:18 PM
Saya doakan yang terbaik buat keluarga ini
Quote babelina 28-9-2021 03:17 PM
anakmak replied at 28-9-2021 12:59 PM
aminnnn
semoga mak kita semua berada dalam keadaan sihat dan happy sentiasa ya

InshaAllah.. amin yra
Quote mama_neko 28-9-2021 03:18 PM
aku malas nak puji sbb as a parents, kalau itu keperluan anak hang, cari la kot mana cara pun sekali.. tu pun pengorbanan, tu tanggungjawab...
Quote becir 28-9-2021 03:32 PM
Selalu orang beli barang kemas Kan as security, katanya nilai tak penah susut..so Jual gelang utk beli laptop tu korban apanya..
Quote c===8 28-9-2021 03:34 PM
sapa yg rakam bideo tu siap dgn lagu sedih?
Quote isbritneybich 28-9-2021 03:52 PM
umm zaman sekarang ni, dicampur dengan video nya, caption meruntun jiwa, lagu sedih....tengok boleh percaya tu pun boleh tapi bukan 100% sorry yah
Quote NazRysha 28-9-2021 04:31 PM
tu pun nak menunjuk dekat tiktok
biasa la manusia batak kan

Lihat semua komen(45)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-5-2024 09:56 AM GMT+8 , Processed in 0.422367 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top