CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Reels Intagram Dah Sampai Malaysia, Terkuburkah TikTok?

25-3-2021 10:06 PM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 2587| Komen: 10|Original author: Oleh: Cari-Azza

Description: Setelah berbulan-bulan menunggu, akhirnya REELS di bawah aplikasi Instagram sudah boleh digunakan di Malaysia.


Setelah berbulan-bulan menunggu, akhirnya REELS di bawah aplikasi Instagram sudah boleh digunakan di Malaysia.

Hampir menyamai aplikasi TikTok yang mengetengahkan video berdurasi pendek antara 15 saat hingga seminit, Reels juga didakwa mahu menyaingi TikTok yang semakin ramai penggunanya.


Foto : IG

Dengan konsep hampir sama, Reels lebih menarik kerana mempunyai pelbagai elemen dan muzik pilihan berbanding IG Story sebelum ini.

Tidak hairanlah ramai yang menggunakan video sama di TikTok kemudiannya memuat naik di Reels Instagram.


Jom, kita tengok antara artis yang telah menggunakan aplikasi terbaharu ini, antaranya Dato Siti Nurhaliza, Zizan, Diana Danielle dan ramai lagi artis lain.







Katanya, cara menggunakannya juga hampir sama dengan TikTok.


Foto : Google

Adakah Reels boleh mengatasi TikTok? Ada yang sudah cuba menggunakan Reels? - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Beribear 25-3-2021 10:10 PM
Bukan takat reels je, ig story music pon dah available. Dah berapa hari dah rasanya
Quote nuralisa 26-3-2021 04:51 PM
kan.. guna ig stories senang ....
music pun sama mcm tiktok
Quote Cari-Azza 27-3-2021 08:01 PM
nuralisa replied at 26-3-2021 04:51 PM
kan.. guna ig stories senang ....
music pun sama mcm tiktok

Kenapa saya punya Ig Stories muziknya sendu? Takda muzik Tik Tok pun

Quote ezacbee 27-3-2021 08:57 PM
Tiktok lg okay dpd IG.
Quote anony-mous 28-3-2021 01:16 AM
Mcm best tiktok lg sbb specific. Bila ig buat reels jd semak
Quote Suchi 30-3-2021 08:36 PM
Beribear replied at 25-3-2021 10:10 PM
Bukan takat reels je, ig story music pon dah available. Dah berapa hari dah rasanya

Reel ni kalau acc kita private kira yg reel tu private juga ke? Atau tiba jd public?
Iols nk test dulu kat ig iols yg private kalau ok baru try guna kat ig yg public.
Iols mmg ada ig yg khas just tuk testing gambar dulu.
Takde follower sbb mmg buat utk test gambar.
Maklumlah ig takleh nak edit gambar bila silap terpaksa delete so kena la test dulu.
Quote bintangct 31-3-2021 11:39 PM
Oooo patut la nmpk reels ni.. igtkn apa
Quote cariplease 26-7-2021 10:07 PM
Aaah I second that. IG reels macam semak.
Quote midori_katana 27-7-2021 05:25 PM
akak suka jer tgk reels. tapi tgk content juga la.. org tua cam akak mmg tak boleh la dgn tik tok.. akak penin...
Quote heythere123 31-7-2021 05:36 PM
tak, sebab culture dekat tiktok & reels tu berbeza. Tiktok more into sharing tips, kalau reels gaya macam story je

Lihat semua komen(10)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-1-2022 10:44 AM GMT+8 , Processed in 0.081379 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top