CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Filem & Drama Lihat artikel

"Netizen Bukan Semua Tahu Fasal Filem" - Ayu Puteh Pertahan Ellie Suriati

14-11-2020 11:46 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 5462| Komen: 33

Description: Datuk Ayu Puteh mempertahankan pandangan Ellie Suriati mengenai filem Mael Totey The Movie yang dikatakan tidak mencapai penanda aras untuk sesebuah karya kreatif.
Datuk Ayu Puteh mempertahankan pandangan Ellie Suriati mengenai filem Mael Totey The Movie yang dikatakan tidak mencapai penanda aras untuk sesebuah karya kreatif.

Memahami maksud yang cuba disampaikan pelakon kontroversi itu, pemilik produksi Pencil Pictures & Records Sdn Bhd ini berkata, netizen tidak memahami konteks sebenar maksud yang cuba disampaikan oleh Ellie.



Kredit foto: Malaysia Kini/IG Ayu

"Bagi saya apa yang dikatakan oleh Ellie itu ada betulnya terutamanya mengenai akta filem dan sebagai pengarah serta pelakon profesional itu adalah pandangan dia.

"Apa yang Ellie luahkan tak salah... asalkan kita faham maksud sebenar, kalau sebut tentang benchmark (penanda aras) filem memang lain la kualitinya.

"Tak perlulah nak kutuk-kutuk pengarah dan pelakon tu, apa dia cakap memang ada kebenarannya... netizen bukan semua tahu fasal filem, apa mereka tahu kelakar dan happy," katanya kepada mStar.


Dalam pada itu, Ayu mendedahkan Ellie yang sedang menjalani penggambaran drama di bawah terbitan produksinya berjudul Baby Tak Gila turut memuji kejayaan filem Mael Totey The Movie itu.



"Ellie pernah cakap dia bangga filem pertama Syahmi berjaya, katanya itu rezeki dia... bukan Ellie tu sombong atau hina filem itu.

"Netizen ni kadang-kadang sengaja nak besar-besarkan dan nak cari bahan untuk kutuk tak kena gaya, Ellie ucap tahniah pun salah juga atau mereka ini tak guna akal tu 100 peratus bila nak tinggal komen, ikut perasan bantai tanpa fikir baik buruk.

"Masing-masing ada pandangan sendiri, saya sebagai penerbit pun okay terima kritikan orang lain... macam kita tengok cerita Mr Bean, ada orang gelak kerana kelakar ada juga yang anggap itu macam lawak bodoh. Terpulang pada individu!

"Saya sendiri berpendapat filem Mael Totey memang memenuhi citarasa kebanyakan penonton di Malaysia... sekarang ni banyak orang stress dan sesuailah cerita itu untuk hiburan kita semua," ujarnya.


Sumber: mStar
1

Bagus
1

Marah

Terkejut

Sedih
1

Lawak

Bosan

Friends Rank (3 people)

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Skuau 14-11-2020 11:49 AM
berkarya vs berniaga..gitu la konsepnya.
Quote salmon-suki 14-11-2020 11:53 AM
Dia ni sape? Geng ali puteh ke?{:smile
Ofkos laa nk defend ellie sbb korg ada produk bersama..choiiiiiiiii~{:nose
Quote Mulotkoyak 14-11-2020 11:54 AM
Tanpa netizen filem ko xlakukan? Kekdahnye ko buat sendiri citer tgk sendiri2 laaa sng...
Quote Suchi 14-11-2020 12:00 PM
salmon-suki replied at 14-11-2020 11:53 AM
Dia ni sape? Geng ali puteh ke?{:smile
Ofkos laa nk defend ellie sbb korg ada produk bersama..choii ...


Mak wana ali tu dak? Producer pilem yg aritu nak saman shopee tu dia gak la kan hat pasal pilem dia org jual singgit tu.
Quote bluebutter 14-11-2020 12:01 PM
Lebamnya wajah ellie....
Quote salmon-suki 14-11-2020 12:12 PM
Suchi replied at 14-11-2020 12:00 PM
Mak wana ali tu dak? Producer pilem yg aritu nak saman shopee tu dia gak la kan hat pasal pilem  ...

Sape wana ali?hahahaha..nampak tak betapa x penting nya retis dan industri dorg kt ai..kekekek~

Sejak retis berwajah basic dan berperangai acah2 good ni byk viral,ai xamek taw psl mereka..lagipun apa produk ayu puteh ni?xkenal lgsg..huhuhu~
Quote msel 14-11-2020 12:19 PM
Biar je la orang nak buat filem. Sapa nak tengok, tengok, sapa xnak xpayah tengok. Kalau filem dia untung juta2, xpayah nak dengki pastu nak salahkan orang tu orang ni ckp xde kualiti la xde taste la. Kau buat la filem yang berkualiti yang ada taste. Netizen yang xpaham filem ni la jugak akan tengok atau pun tak.
Quote msel 14-11-2020 12:25 PM
salah satu filem aku tgk 10min je sb anak buah merengek2 nk tgk lps tu xpenah2 dah tgk sampai la ni, filem “lizardman” tu. tak tahulah kenapa, xmenarik pada aku.
Quote Normabaru 14-11-2020 12:28 PM
Sorg dh mcm pau terlebih yis.. Sorg lg dh mcm mak lampir.. Laki hensem xtakut dicaras ka? Huhu
Quote msel 14-11-2020 12:29 PM
Artis ni mula2 bagi kenyataan mengundang,lepas kene kecam, dan dan la ckp netizen xpaham maksud sebenar yg dia nak sampaikan pastu cakap netizen ni tahu mengecam je. Pastu dtgla geng2 retis ni konar baring membackup.

Eh kuasa plak aku komen byk2 kat sini{:smile
Quote Tinot7 14-11-2020 12:30 PM
Dia takde pesyen stylist nak bg petunjuk ke?
Quote rangerx 14-11-2020 12:33 PM
lu punya nasi lu makan. dia punya nasi dia makan. apa salah makan sama2.

Quote kroit92 14-11-2020 12:34 PM
netizen bukan semua tahu fasal filem, apa mereka tahu kelakar dan happy

05458a85eccdcb6b78ad99ce25478c01.jpg
Quote MadameOnion 14-11-2020 12:45 PM
Eleh...filem dia pun tak hebat mana..dengki betul depa ni dgn rezeki org..iols tak minat pun geng sskjp tu..tapi dah rezeki dorang kan..
Quote fadz84 14-11-2020 12:49 PM
Tinot7 replied at 14-11-2020 12:30 PM
Dia takde pesyen stylist nak bg petunjuk ke?

Ex stewardess MAS Ellie ni.. mesti tau pasal grooming sume ni.. cuma I rasa mmg sejenis mls bersiap kot.. hehe
Quote Mary_jane 14-11-2020 12:55 PM
“Netizen ni kadang-kadang sengaja nak besar-besarkan dan nak cari bahan untuk kutuk tak kena gaya”. Penuhkan lagi ilmu di dada tu netizen oi. Kan dah kena bash.
Quote Suchi 14-11-2020 12:56 PM
salmon-suki replied at 14-11-2020 12:12 PM
Sape wana ali?hahahaha..nampak tak betapa x penting nya retis dan industri dorg kt ai..kekekek~

...

Iols pun tak kenal tau pasal depa 2 beranak ni sebab baca kt porem ni gak.
Mak producer anak pelakon gitulah, anak pun ada berlakon bawah sarikat maknya juga.

Quote adeqbun 14-11-2020 12:58 PM
Xpelah..aku netizen xtahu..biarsmpi bile2 tak tahu dan xyah layan filem sampah korg yg suke slhkan netizen
Quote nasbab86 14-11-2020 01:00 PM
ptutla tibe2x timbul. nk promote cerita die. hampeh.

Lihat semua komen(33)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-1-2022 12:18 PM GMT+8 , Processed in 0.133691 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top