CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Baru Tinggal Dua Minit, Yatt Hamzah Temui Anak Berlumuran Dengan...

27-4-2020 04:44 PM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 19711| Komen: 177|Original author: Oleh: Saiful

Description: Sebelum ini Yatt Hamzah kongsi kisah bayinya, Suci Hawa Zulaikha yang dah tiga kali terjatuh ke lantai walaupun baru berusia tiga bulan.
Sebelum ini Yatt Hamzah kongsi kisah bayinya, Suci Hawa Zulaikha yang dah tiga kali terjatuh ke lantai walaupun baru berusia tiga bulan.


Kali ini dia terkejut lagi bila melihat anak perempuannya, Medina pula berada dalam keadaan seperti berlumuran darah.

Namun lega bila mendapati ia sebanrnya adalah bahan pewarna merah yang mungkin disangka sebagai air sirap.

Foto: IG
"Bonda pergi tengok adik dia, baby Hawa sekejap je tak sampai dua minit, masuk-masuk dapur tengok Medina sedang gogok pewarna merah nak buat kuih!
 
"Habis satu badan, baju dia, lantai rumah Bonda merah. Dah macam crime scene Ya Allah anak...

 
"Kan dah kata anak-anak bonda lasak yang amat. Dah macam dracula lepas hisap darah orang pun ada, nangis Bonda tengok!" kongsinya di Instagram.


Yatt juga turut memuat naik video anaknya menangis selepas ditemui berlumuran dengan pewarna tersebut.

"Geli hati tengok gelagat ragam anak-anak yang macam-macam ni. Menguji kesabaran betul bulan Ramadan ni. Tak pasal-pasal kena sental baju dia dan lantai," tambahnya.



Mungkin Bonda Yatt boleh ketatkan sikit ciri-ciri keselamatan di rumah tu. Macam-macam pula kisah yang menimpa anak-anak. -CARI


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (3 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote 234126 27-4-2020 04:48 PM
“Agak-agak nak rasa apa” yatt tanya..... tak perlu upload atau post kat socmed laaaa. Mental la dia ni. Tak habis-habis papar attitude cuai.
Quote barfi 27-4-2020 04:51 PM
Baby 3bulan ko dah sumbat tudung??
Selesa ke bernafas budak tu..

Quote umbut 27-4-2020 04:52 PM
Bonda bonda
Quote red_velvet 27-4-2020 04:53 PM
Edited by red_velvet at 27-4-2020 04:54 PM

Lawak ke sampai nk kena tulis caption panjang2..sempat amik video lg.. bengap..!!!! pewarna makanan tu rasa dia tak sedap ok.. macam pahit2 maung2 gitu.. kesian anak tu. Patutnya ko kena cepat2 basuh mulut dia, cepat2 suruh dia kumur2 bagi hilang rasa tak sedap pewarna tu..pastu bg dia minum air masak banyak2... dahla cuai letak pewarna makanan dekat tmpat yg senang dicapai...banyak pulak anak ko gogok tu, agaknya dia ingat air sirap.. haus sangat la tu..mak tak sudah2 dengan socmed... anak haus nak minum  pun buat tak tau sampai budak tu cari sendiri kqt dapur..benak, bebal punya mak... Yang benak macam ni la jenis berciak miak anaknya, cret cret mengandung..cret cret mengandung... Tangan tak lepas berjahit henpon!!!!!
Quote kerisnaga 27-4-2020 04:58 PM
Cemanalah dia ni jaga anak. Ada jer benda berlaku kt anak dia. Laki dia mana. Tak tolong jaga anak ke?
Quote salmon-suki 27-4-2020 05:02 PM
Kdg2 perangai dia ni buat ai tertanya2..mcm mana dia boleh jd mak?kata xnak attention tp mcm seeking attention lebih drpd y main tiktok tp haruslah bertelekung solat..
Quote Anne.W 27-4-2020 05:06 PM
Panjangnyaaa ratibannnn.. Malas nak baca. Ambilla bibik kalau dah tau tak menang tangan nak jaga anak sangat aktif. Jangan semua post ig. Netizen kecam xpandai jaga anak sampai jatuh berkali2 kang sentap pulekkss
Quote keypochino 27-4-2020 05:06 PM
cuainya.. tp perlu ke nk up semua kat socmed.. nnt kena kecam stress pulak..
Quote kiah_mai_pulak 27-4-2020 05:07 PM
tgn dia mesti berjahit dgn phone.. amenda mesti nk kena post dulu .. $$%%$$^+
Quote seulgi 27-4-2020 05:10 PM
Tak menang tangan katanya nak handle anak2 aktif.tapi sempat pulak tangan tu capai handphone rakam anak yg berlumuran sirap..
eh lupa,henpon dia melekat kat tangan,sama seperti sejadah yg melekat di dahi
Quote umbut 27-4-2020 05:15 PM
Knp dia ni jadi camni.. ala2 ustazah terlebih jadian.. over dari ustazah sedia ada.. anak2 ada je jatuh lah,makan pewarna lah.. ko sibuk ngan hp ayat2 bebelan selfie telekung.. baik ko jaga anak2 ko betul2
Quote timah03 27-4-2020 05:15 PM
Bosan la yatt..... Cari lah topic lain pula...
Quote babynina30 27-4-2020 05:24 PM
red_velvet replied at 27-4-2020 04:53 PM
Lawak ke sampai nk kena tulis caption panjang2..sempat amik video lg.. bengap..!!!! pewarna makanan  ...

Lps tu baby lg dh pakaikan tudung
Quote emilyrose 27-4-2020 05:25 PM
satu jer tips utk mak mak yg perangai camni..
jauhkan apa2 saja benda yg merbahaya/membawa masalah pada anak2 kecik.. misalan letak tempat yg tak dapat dicapai oleh anak2, tutup pintu2 bilik atau pun pasang pagar antara ruang nak masuk dapur tu..
ko mmg tak bole nak marah anak2 kecik tu sbb dia tak paham lagi apa itu bahaya, so engkau sebagai emak la yg patut control kedudukan benda2 tersebut..
melainkan kau ada maid yg bole tlg tgk, then diberi kelonggaran sikit..
btw, laki dia ni mengangkang jer ker kat dlm rumah tu..?
Quote ashilalat 27-4-2020 05:40 PM
Aku naik meluat si yatt sejadah melekat kat kepala penonggeng agama ni. Asal ada benang je, mesti kes cuai jaga anak. Kau ni beranak je pandai, jaga anak cuai. Telepon berjahit kat tangan 24 jam main phone smpai anak tak terjaga. Xde ke NGO yg nak report JKM ambik hak penjagaan anak dia ni? Nak tunggu mana2 anak jatuh tertonggeng mati ke baru nak insaf? Agama kulu kilir, tanggungjawab jadi mak entah ke mana. Penonggeng agama much!
Quote belilies 27-4-2020 05:41 PM
Iols malas nak komen banyak. Baca tajuk je trus bukak ig hanat ni pastu klik repot kat post anak sheols. Malang anak dapat mak bengap camni.
Quote 234126 27-4-2020 05:45 PM
pastu gambar posing hampir sama disumbatnya dalam 1 post. Banyak pulak tu. Dah kenapa?  Mental?
Quote i_is_kennot 27-4-2020 05:45 PM
Stop buat anak please...
Jaga lah yg ada elok2 ..  .!!!
Quote Aai2 27-4-2020 05:46 PM
Dia ni x rasa bersalah ke,setiap kali muat naik cerita kat socmed adalah  sbb kecuaian dirinya..

Lihat semua komen(177)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

21-5-2022 04:58 PM GMT+8 , Processed in 0.081838 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top