CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

"Allah Maha Mendengar" - Doa Najib Untuk Rosmah

4-10-2018 10:02 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 5189| Komen: 27

Description: Susulan penahanan Datin Seri Rosmah Mansor, semalam, mantan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak memuat naik posting di laman Facebooknya mendoakan isterinya itu.
Susulan penahanan Datin Seri Rosmah Mansor, semalam, mantan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak memuat naik posting di laman Facebooknya mendoakan isterinya itu.


Loading FB Post...


Dua potong ayat ringkas itu mengandungi mesej untuknya sekeluarga.

Terdahulu, Rosmah ditahan di Ibu Pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Putrajaya jam 3.20 petang Rabu selepas memberi keterangan.



Kredit foto: Reuters

Sementara itu, Berita Harian melaporkan, Rosmah tiba di Mahkamah Kuala Lumpur kira-kira jam 8:28 pagi hari ini.

Beliau yang kelihatan tenang melangkah ke kandang tertuduh pada jam 9.15 pagi hari ini berdepan 17 pertuduhan membabitkan jumlah hampir RM7 juta. - CARI
30

Bagus
25

Marah
23

Terkejut
22

Sedih
32

Lawak
21

Bosan

Friends Rank (153 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote JunkMail 4-10-2018 10:05 AM
7 juta je? Crown2 dia tu 7 juta je ke?
Quote cmf_almondpecan 4-10-2018 10:13 AM
Begitulah yang diharapkan. Semoga mendapat balasan yang benar2 setimpal kerana Allah maha mendengar. Kalau benar2 tidak melakukan apa yang dituduh, harap akan bebas juga nanti. Kalau benar2 buat apa yang dituduh atau yang tidak dituduh sekalipun, harap dapatlah balasannya yang layak. No more no less. Setimpal.
Quote kucingitam 4-10-2018 10:14 AM
bukan 14 juta ke?
Quote Burong_Hantuk 4-10-2018 10:16 AM


Quote grouper 4-10-2018 10:21 AM
Time songlap duit rakyat x nak plak igt Allah Maha Melihat
Quote nolya 4-10-2018 11:04 AM
Allah mendengar doa manusia dn Allah juga melihat apa yg dikerjakannya. Therefore sebelum kita berbuat, kena selalu beringat2 bahawasanya Allah melihat apa yg manusia buat.
Quote noreen 4-10-2018 11:06 AM
ye ALLAH mmg maha melihat n mendengar...
tnggu dn lihat aje la ye
Quote chenta_dewi 4-10-2018 11:58 AM
Apa pon ini ujian utk dia.. kalau dia akan dapat balasan dunia ok la.. kita ni allah sorok aib kita kat akhirat dapat lumpsun
Quote bangcak 4-10-2018 12:04 PM
toksah le pokjib risau.
nekmah takkan kurus dok lokap sprm.
makan, pakai tergaga.

nati selesai kes mahkamah
hotel sungai buloh dah menanti.
Quote Maideen. 4-10-2018 12:19 PM
Edited by Maideen. at 4-10-2018 05:56 PM

Teringat Pak Cik Maideen Tn. Hj. Kuthubudeen (bukan nama sebener) menquote dari Willam Shakespeare's Merchant of Venice:

“The devil can cite Scripture for his purpose.
An evil soul producing holy witness
Is like a villain with a smiling cheek,
A goodly apple rotten at the heart.
O, what a goodly outside falsehood hath!”

Wallahualam.
Quote cmf_shalom 4-10-2018 12:23 PM
Edited by cmf_shalom at 4-10-2018 12:24 PM
cmf_almondpecan replied at 4-10-2018 10:13 AM
Begitulah yang diharapkan. Semoga mendapat balasan yang benar2 setimpal kerana Allah maha mendengar. ...



[youtube]oldLlchcreQ[/youtube]
Quote JohnnySins 4-10-2018 12:25 PM
penduboq2 etis tak mau sokong dan percaya Najib la lepaih ni...sebab Najib percaya kepada supernatural dan metafizikal...wakakakakakkakaka
Quote roy3 4-10-2018 12:34 PM
Bgus la doakan utk isteri..jgn lg belagak mcm diri tu sentiasa di atas..gelak2 kn isteri org.. tiada lg ayat perli spt perli kakwan mudah melawat ke sungai buloh..wallahualam
Quote nurrlisa 4-10-2018 12:56 PM
Maideen. replied at 4-10-2018 12:19 PM
Teringat Pak Cik Maideen Tn. Hj. Kuthubudeen (bukan nama sebener) menquote dari Willam Shakesphere's ...

Which is the villain and which one the rotten apple?
Quote rain2169 4-10-2018 01:34 PM
kalau tak salah jangan takut... ye Allah Maha Mendengar...
kalau tak bersalah lah kannnn.....
Quote Maideen. 4-10-2018 03:55 PM
Edited by Maideen. at 4-10-2018 05:57 PM
nurrlisa replied at 4-10-2018 12:56 PM
Which is the villain and which one the rotten apple?

“The devil can cite Scripture for his purpose.
An evil soul producing holy witness
Is like a villain with a smiling cheek,
A goodly apple rotten at the heart.
O, what a goodly outside falsehood hath!”


I'd translate the Shakespeare quote into Malay for you thus:

"Syaiton pon mampu membacakan ayat Quran untuk tujuannya sundri.
Roh jahat yang mengemukakan saksi suci adalah seperti penjahat dengan senyuman di pipi
Buah epal diluar nampak elok tapi busok didalam.
Oh, kepalsuan nampak sunggoh elok dari luar!"

Your question in Malay would be: Yang mana kah penjahat dan yang mana kah epal yang busok?

Now that you understand the quote better, if you have to ask something, perhaps you want to ask something else?
Wallahualam.
























Quote nurrlisa 4-10-2018 04:01 PM
Maideen. replied at 4-10-2018 03:55 PM
“The devil can cite Scripture for his purpose.
An evil soul producing holy witness[/ ...

Dont be so arrogant, its unattractive.

My question is still valid. The villain and the apples can be two different entities, both bad. There are many interpretations to a shakespeare, your arrogance is uncalled for thanks.
Quote Maideen. 4-10-2018 05:59 PM
nurrlisa replied at 4-10-2018 04:01 PM
Dont be so arrogant, its unattractive.

My question is still valid. The villain and the apples c ...

Thank you for understanding....

Maideen~There are many interpretations kununnnnnnn......Prrrrrrrrrrrrrrpffftght
Quote Maideen. 4-10-2018 06:00 PM
roy3 replied at 4-10-2018 12:34 PM
Bgus la doakan utk isteri..jgn lg belagak mcm diri tu sentiasa di atas..gelak2 kn isteri org.. tiada ...

Rakyat hakim negra.............

Wallahualam.

Lihat semua komen(27)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-9-2022 04:25 AM GMT+8 , Processed in 0.080940 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top