CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Dakwaan Polis Curi RM43.3 Juta, Amar Singh Cabar Raja Petra Buat Laporan Polis

28-9-2018 04:14 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 2341| Komen: 13

Description: Penulis blog Raja Petra Kamarudin dalam blognya mendakwa polis mencuri RM43.3 juta, hari ini Datuk Seri Amar Singh Ishar Singh tampil menafikan dakwaan itu.

Sebelum ini, penulis blog Raja Petra Kamarudin dalam blognya mendakwa polis mencuri RM43.3 juta ketika serbuan di premis berkaitan bekas perdana menteri Datuk Seri Najib Razak di Pavilion Residence.


Susulan itu, hari ini Datuk Seri Amar Singh Ishar Singh tampil menafikan dakwaan itu dalam satu sidang media di ibu pejabat CCID di Kuala Lumpur. 

“Ini adalah dakwaan yang sangat tidak berasas, saya tidak akan berdiam diri dan menerima dakwaan yang dibuat terhadap polis."

Kredit foto: carian internet

Memetik laporan Malay Mail, pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersial Bukit Aman itu seterusnya mencabar Raja Petra kembali ke Malaysia untuk membuat laporan polis berhubung dakwaan itu.


“Jika beliau mempunyai maklumat, sila pulang ke Malaysia dan buat laporan polis, jangan hanya bersembunyi di alam maya, jadilah orang yang berani."


Kredit foto:www.malaysiakini.com

Jelas Amar, tidak logik polis berbuat demikian kerana lokasi di Pavillion Residences mempunyai ratusan kamera litar tertutup (CCTV) serta mempunyai satu pintu masuk sahaja.- CARI
13

Bagus
21

Marah
15

Terkejut
15

Sedih
9

Lawak
14

Bosan

Friends Rank (87 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Mina2215 28-9-2018 04:25 PM
Cakap cmtu memang senang la. Pastu kalau terbukti salah, RPK just apologize je, tak la kena saman oleh PDRM.
Quote chicozinn 28-9-2018 04:53 PM
meollss smpai skang msih xpaham si raja petra ni berpihak ke BN ke PH @ xde sape2?
Quote otai_g 28-9-2018 04:59 PM
chicozinn replied at 28-9-2018 04:53 PM
meollss smpai skang msih xpaham si raja petra ni berpihak ke BN ke PH @ xde sape2?

i plk curious raja petra ni kerabat mana.
sah2 la dia ni ada darah kokesen.
Quote jazaa100 28-9-2018 05:04 PM
Polis amik coklat pun dah kantoi....
Berani nk amik.rm43mill
Quote scorpionkiki 28-9-2018 05:13 PM
Kalau betul dah si najib melalak dah...inikah coklat hilang pun dia bising
Quote badaksumbu 28-9-2018 05:30 PM
sebelum nak ketawa suka hati sorang2, pergi baca dulu writ saman umno utk amar ni.

tp bak kata rpk, utk yg malas membaca tu meh nak tlg bg idea sikit mcm mn timbul duit 43 juta yg short tu. dlm rumah yg kena raid tu patut ada rm160 juta baki dana pru14. ada report polis utk jumlah rm160 tu. time kena raid dlm rumah tu takde org pun. si amar ni mula2 declare jumpa cash 114 juta, next sidang akhbar dah tukar 116.7 juta. jd, 160 - 116.7 =43.3 juta hilang.

jadi, amar singh blh la jwb saman tu nanti ye

Quote dizekni 28-9-2018 05:52 PM
Amar ni sama macam Syukri juga

masa buat sidang media, dah nampak ada unsur bias ke arah
turut sama dalam political games Dr M

Patut sangat la Mahathir dah atur, AG pun geng Amar


apa la nak jadi dengan Negaraku
Quote AbukRokok 28-9-2018 05:53 PM
ya lah nak kira aritu pun punyalah lama...mungkin ada yg terbang masuk longkang ditiup kipas
Quote pokaibanktokyo 28-9-2018 06:01 PM
Itu macam ka
Quote zon13 28-9-2018 07:09 PM
petra bdoh..

Quote zorrro_03 28-9-2018 07:48 PM
Aku harap heret semua palahap duit haram spt ni ke muka pengadilan.  Tak kira lah sing ka song ka.  Puak PH celaka ni cakap orang mcm2. Penyokong dan pendokong mereka pun sama celaka. Ekor sendiri penuh taik.
Quote chicozinn 28-9-2018 08:31 PM
otai_g replied at 28-9-2018 04:59 PM
i plk curious raja petra ni kerabat mana.
sah2 la dia ni ada darah kokesen.

Kalu kerabat raja berdarah kokosen ni yg meollss tau yg nun di hujung sinun
Quote biozipstar 1-10-2018 01:16 PM
ohh salah kira aje kot. hahaa.. ce kira baik2 semula pastu terangkanlah apa susah..

Lihat semua komen(13)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-10-2022 06:00 AM GMT+8 , Processed in 0.076375 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top