CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Patutlah Jadi Duta Pelbagai Jenama, Awal Ashaari Boleh Dibayar Murah?

12-6-2018 11:47 AM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 16099| Komen: 84|Original author: Oleh: Saiful

Description: Memang murah rezeki Awal Ashaari sebab selain mengacara, dia turut dipilih mewakili pelbagai jenama untuk menjadi duta.
Memang murah rezeki Awal Ashaari sebab selain mengacara, dia turut dipilih mewakili pelbagai jenama untuk menjadi duta.

Bukan dirinya seorang, isterinya, Scha Alyahya dan anak mereka, Lara Alana juga menjadi duta untuk pelbagai produk.



Sampai ada yang mempersoalkan tentang adakah dirinya menerima bayaran yang murah sampai dipilih menjadi duta untuk pelbagai jenama?

Ini jawapan Awal,

"Saya seorang yang teliti. Saya menilai terlebih dahulu tawaran yang diterima bagi menjaga jenama produk yang diwakili oleh kami sekeluarga. Saya sangat mementingkan kualiti sesuatu produk sebelum menyatakan persetujuan.


"Syukur kerana semua tawaran yang datang dianggap sebagai rezeki. Ada juga beberapa produk atau syarikat yang mahukan saya dan keluarga sebagai duta tetapi kami tolak kerana mereka kekurangan bajet.

"Tetapi, kerjasama tidak terhenti setakat itu. Kami berikan beberapa pilihan untuk mereka, jika tidak dapat bergelar duta, mungkin kami boleh lakukan 'review' di laman Instagram mengenai produk mereka dan bayaran yang dikenakan berpatutan serta sesuai dengan bajet,"katanya kepada Astro Gempak.


Semoga semakin bertambah rezeki buat keluarga ini. -CARI
14

Bagus
2

Marah
1

Terkejut
3

Sedih
6

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (29 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote besarkecik 12-6-2018 12:22 PM
Yelah, berlakon pun hauk, mengacara pun setakat satu dua program, tak selamanya anak dia kekal comel, maka terpaksalah ambik job yang murah utk kelangsungan keluarga.
Quote zaraaqilah 12-6-2018 12:29 PM
"Syukur kerana semua tawaran yang datang dianggap sebagai rezeki. Ada juga beberapa produk atau syarikat yang mahukan saya dan keluarga sebagai duta tetapi kami tolak kerana mereka kekurangan bajet.

"Tetapi, kerjasama tidak terhenti setakat itu. Kami berikan beberapa pilihan untuk mereka, jika tidak dapat bergelar duta, mungkin kami boleh lakukan 'review' di laman Instagram mengenai produk mereka dan bayaran yang dikenakan berpatutan serta sesuai dengan bajet,"katanya kepada Astro Gempak.


ceitttt...xde makna nak layan ko jd duta kalau budget kurengg k....
Quote melinda_kerr 12-6-2018 12:35 PM
family ni acceptable lagi compare dgn family keks tu..
Quote rainbowrainz 12-6-2018 12:40 PM
Nexttttttttttttt
Quote no_el 12-6-2018 12:53 PM
Xpaham nape la boleh jadi duta byk sgt. Nak kata popular x jugak.
IG dia pun x hingin aku follow
Ni dah jadi duta kedai secret recepi plak.
Hilang selera nk masuk beli kek
Quote aechae 12-6-2018 01:06 PM
Nape dia jd duta secret recipe bkn bini dia? Or 1 family je?
Quote rosmahisham 12-6-2018 01:21 PM
family ni ok lagi.jgn keksop n fmly adeh who are yuss sgt
Quote ladyflower 12-6-2018 01:31 PM
i ok je tgk muka diorg jd duta....
Quote ezacbee 12-6-2018 01:57 PM
melinda_kerr replied at 12-6-2018 12:35 PM
family ni acceptable lagi compare dgn family keks tu..

Oklah dpd family misai kontot tu
Quote inspektoremos21 12-6-2018 02:16 PM
Family schawalara ni iols masih ok lagi. Nampak gak ke-classy-an nya kalau nak dibandingkan dgn The Keks yg penuh dgn kepoyoan itueww
Quote minahmanja 12-6-2018 02:24 PM
aku tgh bace2 benang ni, skali opis mate aku perasan n tanya sapa tu.. aku ckp famili awal... terus dia ckp abang geli tgk famili diorg ni.. mak bapak melayu tp ckp english ngan ank... si ecah tu bapak dia org putih (zain) tkde pun ckp english.. ckp kedah jek, lg sempoi..  hahahhaa kelako abg ni, nmpk jaki jek..
Quote soretos 12-6-2018 02:25 PM
awal pr memang bagus sebab tu senang dpt offer jadi duta..
scha tu bertuah sebab awal plus dia pun cantik & tinggi sesuai jadi model..
i ok jer ngan diaorang ni selalu nampak wangi & bersih..
Quote acikbajuhijau 12-6-2018 02:27 PM
iols ok je dengan famili dia ni. pandai cari duit. itu yang penting. takda la poyo mana pun. ok je. rezeki dia dengan bini & anak dia. kalau servis dia bagus, mesti customers dengan potential customers dia pergi kat dia.
Quote acikbajuhijau 12-6-2018 02:29 PM
minahmanja replied at 12-6-2018 06:24 AM
aku tgh bace2 benang ni, skali opis mate aku perasan n tanya sapa tu.. aku ckp famili awal... terus  ...

nasib baik dia cakap orang putih je. kalau schawal ni pandai cakap cina, mahu tidak dia ajar si lara ni bahasa cina pula. mesti officemate uols lebih geli geleman.. hehe. iols ok je dia cakap apapun. bahasa itu tidak melambangkan siapa kita sebenarnya. yang penting budak tu sopan dan tidak over.
Quote minahmanja 12-6-2018 02:39 PM
acikbajuhijau replied at 12-6-2018 02:29 PM
nasib baik dia cakap orang putih je. kalau schawal ni pandai cakap cina, mahu tidak dia ajar si la ...

opis mate iols tu wpun lelaki, bawang dia lebih dr iols.. hahhaa
Quote acikbajuhijau 12-6-2018 02:52 PM
minahmanja replied at 12-6-2018 06:39 AM
opis mate iols tu wpun lelaki, bawang dia lebih dr iols.. hahhaa

cilikan je mulut dia. hahaha. bulan bulan puasa ni jangan bawang sangat. hahahaha!
Quote biskutsusu 12-6-2018 03:17 PM
i pun ok je tengok schawalara ni.
rilek je
kadang kadang awal nampak over, tapi itu cara marketing dia
Quote talapia 12-6-2018 03:26 PM
acikbajuhijau replied at 12-6-2018 02:29 PM
nasib baik dia cakap orang putih je. kalau schawal ni pandai cakap cina, mahu tidak dia ajar si la ...

si Lara tu sopan nyaaaaaa... bercakap sungguh sopan.. please daddy.. please..  


ok je keluarga dorang ni jadi duta... bukan cikai2 produk ok... bukannya produk tambah tinggi ke.. produk2 timbang kilo memang tak mampula nak hire dorang. Dan rasanya dorang ni jenis yg bertanggungjawab dengan produk yang diwakili... tu pasal brand2 besar suka bekerjasama dengan dorang. Tu yakult tu.... dah baper tahun dorang jadi duta.. orang jepun pon suka kerja ngan dorang.. means dorang memang bagus la


Quote BoongaKertas 12-6-2018 03:58 PM
minahmanja replied at 12-6-2018 02:24 PM
aku tgh bace2 benang ni, skali opis mate aku perasan n tanya sapa tu.. aku ckp famili awal... terus  ...

opismate meols plak alergik tgk ecah (even comel). Dia kata ecah mcm 'makcik2' sgt dgn loghat utara tu. mcm ada ciri2 membawang. dia siap ckp, "jenuh ni nak layan budak talkative ni bercakap. mau esok baru habis 1 topik"

Lihat semua komen(84)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-7-2022 02:49 AM GMT+8 , Processed in 0.071184 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top