CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 15116|Reply: 84

Patutlah Jadi Duta Pelbagai Jenama, Awal Ashaari Boleh Dibayar Murah?

  [Copy link]
Post time 12-6-2018 11:47 AM | Show all posts |Read mode
Memang murah rezeki Awal Ashaari sebab selain mengacara, dia turut dipilih mewakili pelbagai jenama untuk menjadi duta.

Bukan dirinya seorang, isterinya, Scha Alyahya dan anak mereka, Lara Alana juga menjadi duta untuk pelbagai produk.


  


Sampai ada yang mempersoalkan tentang adakah dirinya menerima bayaran yang murah sampai dipilih menjadi duta untuk pelbagai jenama?

Ini jawapan Awal,

"Saya seorang yang teliti. Saya menilai terlebih dahulu tawaran yang diterima bagi menjaga jenama produk yang diwakili oleh kami sekeluarga. Saya sangat mementingkan kualiti sesuatu produk sebelum menyatakan persetujuan.


  


"Syukur kerana semua tawaran yang datang dianggap sebagai rezeki. Ada juga beberapa produk atau syarikat yang mahukan saya dan keluarga sebagai duta tetapi kami tolak kerana mereka kekurangan bajet.

"Tetapi, kerjasama tidak terhenti setakat itu. Kami berikan beberapa pilihan untuk mereka, jika tidak dapat bergelar duta, mungkin kami boleh lakukan 'review' di laman Instagram mengenai produk mereka dan bayaran yang dikenakan berpatutan serta sesuai dengan bajet,"katanya kepada Astro Gempak.


  


Semoga semakin bertambah rezeki buat keluarga ini. -CARI
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 12-6-2018 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Yelah, berlakon pun hauk, mengacara pun setakat satu dua program, tak selamanya anak dia kekal comel, maka terpaksalah ambik job yang murah utk kelangsungan keluarga.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 12:29 PM | Show all posts
"Syukur kerana semua tawaran yang datang dianggap sebagai rezeki. Ada juga beberapa produk atau syarikat yang mahukan saya dan keluarga sebagai duta tetapi kami tolak kerana mereka kekurangan bajet.

"Tetapi, kerjasama tidak terhenti setakat itu. Kami berikan beberapa pilihan untuk mereka, jika tidak dapat bergelar duta, mungkin kami boleh lakukan 'review' di laman Instagram mengenai produk mereka dan bayaran yang dikenakan berpatutan serta sesuai dengan bajet,"katanya kepada Astro Gempak.


ceitttt...xde makna nak layan ko jd duta kalau budget kurengg k....
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
family ni acceptable lagi compare dgn family keks tu..
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Nexttttttttttttt
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Xpaham nape la boleh jadi duta byk sgt. Nak kata popular x jugak.
IG dia pun x hingin aku follow
Ni dah jadi duta kedai secret recepi plak.
Hilang selera nk masuk beli kek
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Nape dia jd duta secret recipe bkn bini dia? Or 1 family je?
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
family ni ok lagi.jgn keksop n fmly adeh who are yuss sgt
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 12-6-2018 01:31 PM | Show all posts
i ok je tgk muka diorg jd duta....
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 01:57 PM | Show all posts
melinda_kerr replied at 12-6-2018 12:35 PM
family ni acceptable lagi compare dgn family keks tu..

Oklah dpd family misai kontot tu
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Family schawalara ni iols masih ok lagi. Nampak gak ke-classy-an nya kalau nak dibandingkan dgn The Keks yg penuh dgn kepoyoan itueww
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 02:24 PM | Show all posts
aku tgh bace2 benang ni, skali opis mate aku perasan n tanya sapa tu.. aku ckp famili awal... terus dia ckp abang geli tgk famili diorg ni.. mak bapak melayu tp ckp english ngan ank... si ecah tu bapak dia org putih (zain) tkde pun ckp english.. ckp kedah jek, lg sempoi..  hahahhaa kelako abg ni, nmpk jaki jek..
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 02:25 PM From the mobile phone | Show all posts
awal pr memang bagus sebab tu senang dpt offer jadi duta..
scha tu bertuah sebab awal plus dia pun cantik & tinggi sesuai jadi model..
i ok jer ngan diaorang ni selalu nampak wangi & bersih..
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 02:27 PM | Show all posts
iols ok je dengan famili dia ni. pandai cari duit. itu yang penting. takda la poyo mana pun. ok je. rezeki dia dengan bini & anak dia. kalau servis dia bagus, mesti customers dengan potential customers dia pergi kat dia.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 02:29 PM | Show all posts
minahmanja replied at 12-6-2018 06:24 AM
aku tgh bace2 benang ni, skali opis mate aku perasan n tanya sapa tu.. aku ckp famili awal... terus  ...

nasib baik dia cakap orang putih je. kalau schawal ni pandai cakap cina, mahu tidak dia ajar si lara ni bahasa cina pula. mesti officemate uols lebih geli geleman.. hehe. iols ok je dia cakap apapun. bahasa itu tidak melambangkan siapa kita sebenarnya. yang penting budak tu sopan dan tidak over.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 02:39 PM | Show all posts
acikbajuhijau replied at 12-6-2018 02:29 PM
nasib baik dia cakap orang putih je. kalau schawal ni pandai cakap cina, mahu tidak dia ajar si la ...

opis mate iols tu wpun lelaki, bawang dia lebih dr iols.. hahhaa
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 12-6-2018 02:52 PM | Show all posts
minahmanja replied at 12-6-2018 06:39 AM
opis mate iols tu wpun lelaki, bawang dia lebih dr iols.. hahhaa

cilikan je mulut dia. hahaha. bulan bulan puasa ni jangan bawang sangat. hahahaha!
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 03:17 PM | Show all posts
i pun ok je tengok schawalara ni.
rilek je
kadang kadang awal nampak over, tapi itu cara marketing dia
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 03:26 PM | Show all posts
acikbajuhijau replied at 12-6-2018 02:29 PM
nasib baik dia cakap orang putih je. kalau schawal ni pandai cakap cina, mahu tidak dia ajar si la ...

si Lara tu sopan nyaaaaaa... bercakap sungguh sopan.. please daddy.. please..  


ok je keluarga dorang ni jadi duta... bukan cikai2 produk ok... bukannya produk tambah tinggi ke.. produk2 timbang kilo memang tak mampula nak hire dorang. Dan rasanya dorang ni jenis yg bertanggungjawab dengan produk yang diwakili... tu pasal brand2 besar suka bekerjasama dengan dorang. Tu yakult tu.... dah baper tahun dorang jadi duta.. orang jepun pon suka kerja ngan dorang.. means dorang memang bagus la


Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 03:58 PM | Show all posts
minahmanja replied at 12-6-2018 02:24 PM
aku tgh bace2 benang ni, skali opis mate aku perasan n tanya sapa tu.. aku ckp famili awal... terus  ...

opismate meols plak alergik tgk ecah (even comel). Dia kata ecah mcm 'makcik2' sgt dgn loghat utara tu. mcm ada ciri2 membawang. dia siap ckp, "jenuh ni nak layan budak talkative ni bercakap. mau esok baru habis 1 topik"
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-8-2022 03:30 PM GMT+8 , Processed in 0.093311 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list