CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Mana Nak Mengadu Lepas Tukar Kerajaan?-Status Lelaki Ini Jadi Bahan Jenaka Netizen

15-5-2018 12:56 PM| Diterbitkan: Cari-Aimi| Dilihat: 7776| Komen: 47|Original author: Oleh: Aimi

Description: Perkara biasa, bila berlaku peralihan kuasa, pastinya sedikit sebanyak bakal menjejaskan kehidupan sesetengah pihak dan individu, seperti aap yang berlaku pada Kerajaan Malaysia baru-baru ini.


Perkara biasa, bila berlaku peralihan kuasa, pastinya sedikit sebanyak bakal menjejaskan kehidupan sesetengah pihak dan individu, seperti apa yang berlaku pada Kerajaan Malaysia baru-baru ini.

Tular di Twitter, seorang pengguna menggunakan nama @Ridzuan_Ahamad meluahkan, undian anak muda yang tinggal di bandar memberi impak kepada mereka yang tinggal di kampung. 
Berikutan dari status tersebut ramai netizen memberi respon. Katanya apa yang diluahkan adalah agenda dari parti pembangkang iaitu Barisan Nasional adalah untuk meraih simpati dan mewujudkan sentimen perkauman yang boleh menyebabkan pergaduhan.


Apa yang mencuit hati ramai yang membalas dengan tidak mengambil pusing apa yang cuba disampaikan, sebaliknya membalas dengan komen-komen yang kelakar.

Ada juga yang cuba menjadi batu api, dengan menyatakan perkara ini perkara yang serius kerana ramai rakyat yang kehilangan kerja.

Pelik juga ya, pemerintahan bertukar sehingga ada dakwaan mengatakan Ketua kampung, AJK Surau, guru KAFA juga diberhentikan kerja.

Ada sesiapa yang boleh berkongsi idea tentang isu ini? Apa pun sama-sama kita  berubah menjadi rakyat yang lebih bagus, jangan hanya mengharapkan kerajaan sahaja yang harus berubah. -CARI
1

Bagus
3

Marah
1

Terkejut
10

Sedih
4

Lawak
4

Bosan

Friends Rank (23 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote meisapoya 15-5-2018 01:11 PM
Yg corrupt seharus nye la dihentikan....
Quote jazaa100 15-5-2018 01:16 PM
kelakarnya aku baca.....

Quote prettyuglybabe 15-5-2018 01:43 PM
mat rempit bersepah sebab ambulan tak kutip tu kelakar
Quote salmon-suki 15-5-2018 02:01 PM
Nmpk sgt masih butthurt dgn kekalahan ni..kot ye pn nak membangkang,tlg up strategi tu,bkn sekadar main fitnah cmtu je,bkn sekadar guna ayat budak2 tadika gaduh..sila lah gunakan otak y dah lama berkarat tu..polish leklok,bg hujahan y bernas supaya nmpk cerdik dan membangun sket parti kamu tu..hihihi
Quote msdummy.2018 15-5-2018 02:07 PM
bagus komen2 replied tuh.....hahahahahhaa...entah hapa yg nk risau sgt.....come on...yg letak jawatan tuh sb dia bersengkongkol dgn corruption people.....kalo tok imam, bilal, muazzin letak jwtn, berkemungkinan besar dia pun sama bersekongkol....tp kalo dia jalankan tngjwb dia dgn baik...xder maknanya nk kena pecat....hospital masih bergerak mcm biasa, polis pun kerja mcm biasa...tuh staff gov gak...xder pun kena pecat....

lagi satu..skrg bukan masa nk slhkan rkyt memilih PKR...terima seadanya sb itu SUARA RAKYAT..

to PRO BN - skrg masa tuk uols muhasabah diri mana silap, kekuranagn dan cuba tackle balik rkyat lagi 5thn akan dtg..buktikan u olss lagi bagus dr PKR....sure rakyat nmpk u ols

to PRO PKR - langit xselalunya tinggi..kita xslalunya di atas....jadikan kelemahan BN sbg pengajaran agar kalian tidak mengulangi kesilapan yang sama. bersatu bukan bergaduh nk rebut jawatan menteri....fokus adalah membaik pulih smula ekonomi, perpaduan & kepercayaan...ingt..kalo anda tidak menjalankan tugas yang baik, anda juga boleh diturunkan....rakyat sekarang xbodoh
Quote BebeQ 15-5-2018 02:08 PM
Netizen yang reply tu buat main2 pulak isu sirius yang tuan tanah sampaikan.

Tapi betul la, jawatan2 masjid tu akan terlucut. Pukul 4 pagi lepas pengumumman PH menang, whatsapp family dari abah aku yang paling sedih. Satu ayat je abah kata lepas ni abah dah tak ada jawatan di masjid.
Aku pulak sedih mengingatkan balik macam mana abah aku sama2 dalam proses menaiktaraf surau ke masjid, pergi exam untuk jawatan masjid tapi sekarang dah terlucut. Bertabahlah~
Quote merrissa 15-5-2018 02:08 PM
wakakakkakaka......

rezeki tuh dari Allah bukan "Be end"
Quote mommymonster82 15-5-2018 02:23 PM
Tak faham apesal plak habis jawatan semua terlucut..bukan ko yg kalah bertanding..peliknya pemikiran..
Quote Minami2013 15-5-2018 02:30 PM
mommymonster82 replied at 15-5-2018 06:23 AM
Tak faham apesal plak habis jawatan semua terlucut..bukan ko yg kalah bertanding..peliknya pemikiran ...

Orang tua you... yg masih setia sokong BN ni golongan tua lah...takut dgn perubahan... yg troll ni saje2 kasi nasi tambah...
Quote kikuri 15-5-2018 02:54 PM
aku paling setuju kalo tok pat tempat aku ilang jawatan... dia punya belagak melebihkan yb pulak... helok lah tu
Quote chinta89 15-5-2018 03:02 PM
ak setuju komen2 di atas.
Quote umbut 15-5-2018 03:09 PM
X paham aku... knp nak najib sedangkan sah3 perompak besar... nak tgu malaysia muflis ke baru korang sedar
Quote cairel_azlie 15-5-2018 03:15 PM
msdummy.2018 replied at 15-5-2018 02:07 PM
bagus komen2 replied tuh.....hahahahahhaa...entah hapa yg nk risau sgt.....come on...yg letak jawata ...

Komen terbaik bro...aku pun kalo sokong parti politik tak mangkhinzir buta..yg salah tetap salah yg betul tetap betul...kalo satu hari PH ni buat hal rakyat mmg patut guling...jgn walak tak tentu hala pada parti atau pemimpin mcm BN dulu.
Quote afie_m 15-5-2018 03:17 PM
sokong komen2 tu..org tua2 ni bukan apa..dia org sayang nama parti tu ja....
Quote makkenits 15-5-2018 03:20 PM
yg tulis tu ada betulnya.. sbb lantikan yg based pada political interest kjaan tdahulu mmg akan jadi mangsa... imam, bilal, etc tu another matter sbb hal tu kjaan federal boleh discuss dgn state kot utk buat camna cuma bab 'tapisan' tu ttp akan ada la kot... tp mana2 lantikan kontrak yg terlibat dlm pelaksanaan projek yg berunsur politik sblm ni, mmg kena bersedia je la... u had it coming to you anyway... cuma aku harap kjaan federal dan ketua jabatan lebih berhati2 dan punya budibicara sebelum tamatkan kontrak org.. bukan dlm beberapa jam shj tamatkan khidmat org tanpa black n white...
Quote grizz 15-5-2018 03:21 PM
BebeQ replied at 15-5-2018 02:08 PM
Netizen yang reply tu buat main2 pulak isu sirius yang tuan tanah sampaikan.

Tapi betul la, jawat ...

nape terlucut lak..dorg pon ade pilihanraye gak ke kt masjid tu..


Quote Iema5008 15-5-2018 03:23 PM
Satu yg pasti aku suka... salah sorang macai pro bn yg kononnya yb tu byk support dia projek dh uo status dia pening nak cekau projek kat mana... padan muka hang na... suka sangat aritu aniaya team kita... la ni silap2 dgn dia dan bini dia yg PTD tu masuk jel skali.. sakan korang joli duit kita aritu.. p umrah byk kali tp payment xmau bayaq..
Quote leylapple 15-5-2018 03:31 PM
tgk pada surat lantikan la... kalau lantikan tu terang2 kata kontrak dan subject for re appointment when BN reinstate as goverment mmg perlu lah letak jawatan serta merta...tak letak pun jawatan tu lucut serta merta..

kalau kontrak tu specify sekian2 period, so berakhirnya tempoh tu abis lah keja, jawatan tersebut kiranya tidak wujud lagi..

sama lah mcm main badminton bertanding kalah mati...kalau dah kalah takkan lah nak masuk gelanggang lagi main badminton..

lama nie bukan kemain bising pasal amanah dan tanggungjawab... dah kerajaan bertukar masing2 macam laki bini mati..

blm lagi komen2 sindir pasal GST, pasal termination contract.

yang PA rosmah tu, kalau bos masih nak bayar gaji, means masih la ada keja...kalau bos nak lari ke luar negara berdua jer tu...means masih nak pakai PA lagi tak?
Quote mommymonster82 15-5-2018 03:34 PM
Minami2013 replied at 15-5-2018 02:30 PM
Orang tua you... yg masih setia sokong BN ni golongan tua lah...takut dgn perubahan... yg troll ni ...

Itulah pasal..
Ni ada kawan share kat group wasap..
Org keje imigresen kot xsilap..ada m cik mana ntah kata kat dia..
Awak lepas ni xde keje la kan..yelah dulu keje dgn kerajaan... skrg ni xde kejelah awak..

Ingat macm zaman dulu2.. negara kena serang ngan kerajaan mongol  je gayanya..kerajaan hancur lebur.. kena jajah..
Kesianla org tua2 yg xfaham ni..

Lihat semua komen(47)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-8-2022 05:36 PM GMT+8 , Processed in 3.402017 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top