CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

'Kamu Memang Akan Mati Sama Macam Orang Lain' - Operator Kecemasan Biadab!

15-5-2018 12:02 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 4436| Komen: 21

Description: Seorang wanita meninggal dunia hanya beberapa jam selepas operator yang menjawab panggilan kecemasan memperlekehkannya.
Seorang wanita meninggal dunia hanya beberapa jam selepas operator yang menjawab panggilan kecemasan memperlekehkannya.

Memetik METRO, Naomi Musenga, 22, menghubungi talian kecemasan Strasbourg, Perancis pada 29 Disember tahun lalu kerana mengalami sakit perut yang teruk.




Dalam panggilan selama tiga minit itu, Naomi dengan lemah berkata, 'dia akan mati' dan meminta bantuan kerana tidak tahan dengan kesakitan dialaminya.

Namun, operator berkenaan mengejeknya dengan memberikan jawapan yang sangat mengejutkan.

“Kamu memang akan mati satu hari nanti, sama seperti semua orang lain,” katanya seperti dilapor BBC.

Ketika kejadian, operator berkenaan mendakwa dia tidak dapat memberikan bantuan dan mengarahkan mangsa supaya menghubungi doktor untuk merawatnya di rumah.

Naomi kemudian menghubungi nombor perkhidmatan kecemasan SOS Médecins yang diberi operator berkenaan untuk mendapatkan doktor, tetapi terpaksa menunggu lima jam sebelum dikejarkan ke hospital dengan ambulans.

Malangnya, Naomi meninggal dunia akibat strok dan mengalami kegagalan pelbagai organ ketika dalam perjalanan ke hospital


Foto: METRO

Peguam operator berkenaan berkata, wanita itu menjawab lebih kurang 2,000 panggilan setiap hari dan sakit perut biasanya tidak dianggap sebagai kecemasan.

Berikutan kejadian itu, operator berkenaan digantung tugas sementara pihak berkuasa Perancis melancarkan siasatan berhubung kejadian. - CARI
14

Bagus
19

Marah
7

Terkejut
23

Sedih
16

Lawak
7

Bosan

Friends Rank (86 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote grizz 15-5-2018 12:14 PM
org sakit ko kte cmtu..
tp yela klu dh 2k pggilan kte sakit perot mmg xterlayan rsenye..
so psni klu tepon jgn kate sakit perot..kne kate sakit len lak..
Quote mrmart 15-5-2018 12:17 PM
Mabuk ke apa operator tu. Dia bukan doctor nak kata sakit perut tu bukan kecemasan.
Quote Artemesiaa 15-5-2018 12:21 PM
Dah orang call mintak bantuan kecemasan banyak pulak cakapnya.  Sikap tidak apanya itu elok diberi pengajaran dan hukuman setimpal supaya benda yang sama tak berulang dimasa depan.
Quote lazim 15-5-2018 12:23 PM
lain kali masa kol jgn ckp sakit perut je. ckp sy sakit perut dan xboleh bernafas.. mata saya pon xnmpk apa2 dh! haaabaru drg kelam kabut
Quote jazaa100 15-5-2018 12:25 PM
klu dah dia kata "akan mati"....bermakna dia teruk lah tu...
yg kau memainkan dia, apa hal?...
Quote sarahmirza 15-5-2018 12:34 PM
Kesiannya.
5 jam menunggu ambulan.
Quote shernazz 15-5-2018 12:46 PM
Iols.doakan operator.tu mati tepi.jalan.sambil.org lain ejek.dia.plak...
Quote alieyrina 15-5-2018 12:47 PM
Seksa nya sakit perut..
Quote ais_kosong 15-5-2018 12:50 PM
kesian kat mangsa..
Quote cmf_premierleag 15-5-2018 12:53 PM
oh sib baik bukan kat msia
kalo tak mesti ada gak komen berbau politik
maklumlah baru lps pru
Quote Zaien 15-5-2018 02:45 PM
tiba aku tingat crita lec aku..
dia ckp kwn dia bw van ambulans tu..
bila dh biasa ngadap kematian pergi ambil pesakit..
so kalau ade call utk ambik pesakit..
xde rush pun ley minum kopi sat gituuu..
katanya gitu la.. pesakit akan mati jugak..

Quote chinta89 15-5-2018 02:57 PM
x semestinya tgu patah riuk satu badan bru nk bergegas pegi kat pesakit!
Quote Themilo 15-5-2018 03:46 PM
mendiang ni model kah? cantik..
Quote iloveselangor 16-5-2018 05:12 AM
Shantek nye sheols
Quote pearl.silver 16-5-2018 05:40 AM
Zaien replied at 15-5-2018 02:45 PM
tiba aku tingat crita lec aku..
dia ckp kwn dia bw van ambulans tu..
bila dh biasa ngadap kemati ...

Klu pesakit tu hidup lg tp sebab dia lengahkn amik pesakit pastu mati, family pesakit tu xleh amik tindakan undang2 ke
Quote fadz84 16-5-2018 06:42 AM
Themilo replied at 15-5-2018 03:46 PM
mendiang ni model kah? cantik..

Kann cantik mendiang ni.. mcm black barbie doll..
Quote tanakkampung1x 16-5-2018 07:37 AM
Pengajaran

Kalau menelefon 911/999 jangan"saya sakit perut saya nak mati saya nak mati!!"

Mungkin boleh bagitahu "I am in great pain, I cannot breath"

Quote Zaien 16-5-2018 12:20 PM
pearl.silver replied at 16-5-2018 05:40 AM
Klu pesakit tu hidup lg tp sebab dia lengahkn amik pesakit pastu mati, family pesakit tu xleh amik ...

x boleh la kot sbb alasan kt jalan jem huhuhu
Quote Genkidesuka 17-5-2018 10:00 AM
Innaa lillaahi wa innaa ilai hirraaji'uun.

Berat benar tu... stroke plus internal organ failure.  Tersalah ambil ubat ke apa?   Accident ke homicide?  

Lihat semua komen(21)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-7-2022 03:35 AM GMT+8 , Processed in 0.066467 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top