CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Kecam Anak Aliff Syukri, 'Sharifah Berhijab' Kena Tarbiah Dengan Netizen

18-4-2018 05:43 PM| Diterbitkan: Cari-Nurulain| Dilihat: 11193| Komen: 45|Original author: Oleh: Ain

Description: "Pelik perempuan sekarang."
"Pelik perempuan sekarang."

Aik, apa yang pelik sangat dengan perempuan zaman sekarang ni, Datuk Seri Aliff Syukri?



Jutawan kosmetik itu baru-baru ini, memuat naik paparan skrin komen seorang netizen yang menyelar tindakannya membiarkan anaknya, Qadejah El Zahra melayan adik angkatnya 'dengan kasar'.

Bagaimanapun, apa yang membuatkan Aliff dan orang ramai kurang senang adalah bahasa digunakan netizen terbabit yang biadab dan kasar!




Kali ini, rata-rata netizen menyebelahi Aliff dan mengecam tindakan netizen terbabit yang disifatkan mendambakan perhatian umum.


Dah terkenal nanti, jangan marah jangan sentap, okey!




Ada betulnya juga kata netizen. Tegurlah elok-elok jika benar niat ingin menegur. Lagipun, bukannya Qadejah goncang dengan ganas.

Dalam pada itu, segelintir netizen mengaitkan imej individu terbabit yang bertudung dan menyandang nama Sharifah tidak sesuai dengan sikapnya yang biadab dan kurang ajar.

"Memalukan kaub berhijab.

"Buat malu Sharifah saja!"
komen netizen.




Pun begitu, kita tidak boleh mengenepikan kemungkinan akaun digunakan individu terbabit merupakan akaun palsu.



Apabila diperiksa, didapati individu terbabit sudah memadam akaunnya.

Dalam pada itu, segelintir netizen menyifatkan tidak adil mengaitkan tindakan tidak bermoral individu terbabit dengan imejnya yang bertudung kerana tidak kira siapapun dia, semua orang perlu menjaga kelakuan masing-masing.


Foto: IG Aliff Syukri



Alah, bertenanglah. Qadejah goncang manja saja adiknya itu. Itulah caranya menunjukkan kasih sayang. Lebih sudu dari kuah pula netizen ni. - CARI
20

Bagus
21

Marah
13

Terkejut
20

Sedih
25

Lawak
23

Bosan

Friends Rank (122 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote grizz 18-4-2018 05:50 PM
tp mmg takut gak tgk die goncang budak tu..
Quote mixed 18-4-2018 05:55 PM
grizz replied at 18-4-2018 05:50 PM
tp mmg takut gak tgk die goncang budak tu..

mmg anak2 dia bt baby amina & quyum
cam anak patung bt main

takut gila qadijah tu dok dukung mina
buh kt kusi pastu tinggal
yg jd camni sb qadijah tu duk gojang mina
tu yg ramai kutuk

bini dia pn sentap ckp pasni x nk post lg
video & pica anak2  
Quote mohdael 18-4-2018 05:55 PM
goncang budak by budak jgk..ape je y die tahu...  org dewasa sblh2 pun x prasan pun..kejap je die buat gitu..
Quote grizz 18-4-2018 06:01 PM
mixed replied at 18-4-2018 05:55 PM
mmg anak2 dia bt baby amina & quyum
cam anak patung bt main

nk wt cmne dh xleh nk tego..
lantak p la dorg tu..

Quote perembes 18-4-2018 06:18 PM
npk qadeejah syg baby tu.. tapi biasalah budak2 xtau apa yg blh dan xblh lagi buat kat baby..
Quote mawarika 18-4-2018 06:22 PM
Nyawa boleh beli pakai duit agaknya.. apa kesah mati sorang boleh ambil bela lg yg lain.
Quote de_ikea 18-4-2018 06:35 PM
Nmpk anak2 sayang dkat qadeja dan qayyum. Cuma bebudak kan, tak tahu do n don’t. Org tua kena lah ada. Tp yg menegur pun.. ada bahasa lg baik kot.
#adabkatmana
Quote azwanaliori 18-4-2018 06:42 PM
Budak2 kaaaan pe yg dia tau, biar je dia goncang baby tu sampai terseliuh tulang terhantuk dinding dsbginya

Biar jeee biar jeeeee tegor kang kene viral plak.
Quote Nenasketum 18-4-2018 07:12 PM
Hamboi mulut pompuan melayu zaman skarang.
Quote eddlyna 18-4-2018 07:26 PM
Dia ingat toys dia agaknya
Quote newyork 18-4-2018 07:28 PM
Mana boleh goncang baby, budak2 taktahu yg tua bangka tu la kena gi tegur, kadang2 aku kesian tgk si meena ni.. haii, kasar kemain org sekeliling even si alip tu .
Quote huehue 18-4-2018 08:02 PM
I pun seram tengok dia goncang baby tu tapi tak perlu kot komen dgn sial sial macam tu. I tahulah nowadays budak budak guna sial tu dah jadi macam penyedap ayat je (sedap ke?) bukan betul betul maksudkan sial but please, jangan jadikan habitlah sikit sikit sial sial.
Quote chazey 18-4-2018 08:08 PM
Edited by chazey at 18-4-2018 08:09 PM

Ingatkan goncang teruk2 ropanya takat goyang gitu gitu jah. Ceh. Apekehe korang treat la baby korang penoh lemah lembot sepanjang masa hade la yang lembik tulang lambat kuat lambat angkat kapla lambat dudok lambat berjalan segala nanti.
Quote chazey 18-4-2018 08:09 PM
newyork replied at 18-4-2018 07:28 PM
Mana boleh goncang baby, budak2 taktahu yg tua bangka tu la kena gi tegur, kadang2 aku kesian tgk si ...

Takda goncang pun. Goyang sikit jah pon ai tengok.
Quote chazey 18-4-2018 08:12 PM
Nak tengok camna baby kena goncang? Ha kau ambik.

[youtube]3eyNUYGyCDw[/youtube]

Ni baru goncang, ok? OK?
Quote BookerT 18-4-2018 08:41 PM
ramai sangat yang backup mak hayam aliff sotong syukrita ni kenapa ye nyah? hadap ke kosmetik timbang kati mak hayam sotong tu nyah?
Quote sixret 18-4-2018 10:22 PM
de_ikea replied at 18-4-2018 06:35 PM
Nmpk anak2 sayang dkat qadeja dan qayyum. Cuma bebudak kan, tak tahu do n don’t. Org tua kena lah a ...

Suka baca komen2 akak. sejuk je hati ni baca.
Quote sixret 18-4-2018 10:34 PM
Mahara- kemahiran berkomunikasi. cara yang betul melontarkan idea. penggunan bahasa yang betul, teratur dan sopan(manusia yang kurang ajar juga suka ditegur dengan cara sopan. sopan bersifat universal) supaya sampai ke hati. cara bijak menguasi psikologi manusia melalui penulisan.

tidak semua manusia bijak memiliki kemahiran berkomunikasi.

isi betul tapi CARA penyampaian salah. orang yang membaca tak akan ingat isi, tapi akan ingat the way ayat kurang sopan itu membuatkan hati dan fikiran pembaca jelek dengan penulis.
Quote buapakperut 19-4-2018 01:21 AM
yele memang patut un dilarang.dorang budak bukan tauvpun baby digoncang ditepuk didebik ditolak. kang baby tu sakit ko juga berdosa.yang backup tu penjilat orang kaya

Lihat semua komen(45)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

29-2-2024 10:43 PM GMT+8 , Processed in 0.069025 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top