CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Sambut Hari Ibu, Netizen Terkesima Dengan Kecomelan Pengantin 'Lama' Ini

17-5-2017 05:15 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 6174| Komen: 36|Original author: Oleh: Myra Rozi

Description: Bila tiba sahaja sambutan Hari Ibu, penuh di media sosial dengan anak-anak yang memuat naik gambar bersama ibu mereka.
Bila tiba sahaja sambutan Hari Ibu, penuh di media sosial dengan gambar anak dan ibu berserta  ucapan yang sangat 'sweet' untuk menyatakan penghargaan terhadap wanita yang bersusah payah melahirkan mereka ke dunia ini.


Biasa dilihat ramai yang memberikan jambangan bunga, hadiah atau mengajak ibu masing-masing untuk menjamu selera di tempat yang istimewa.

Namun berlainan pula dengan Doktor Nur Fauzani kerana caranya menghargai ibu bapa adalah begitu comel dan unik sekali.

Mendapat perkongsian hampir mencecah 6 ribu di Facebook, Nur Fauzani serta adik beradiknya telah berjaya mencuit hari orang ramai dengan mengambil gambar ibu bapanya yang lengkap berpakaian seperti pengantin baru.

"Happy mother day to my mom Rosmina Mohammed, abah pun sporting abis. Baju pengantin ni pun abah yg pilih untuk umi. Kami sayang sangat umi abah."

Menurutnya lagi, ayahnya sendiri yang memilih warna merah jambu kerana dirasakan sangat bersesuaian dengan isteri kesayangan itu.

"Tema asal, nak suruh pakai busana kebaya songket. Tetapi ayah tidak setuju dan katanya zaman sekarang orang pakai dress. Ayah kata warna merah jambu sangat sesuai dengan umi. Jadi ayah tak kisah kena pakai baju warna merah jambu juga."

Foto: FB Nur Fauzani
Nur Fauzani juga tidak menyangka status dan gambar ibu bapanya menjadi tular dan mendapat pujian dari netizen yang rata-ratanya yang berasa cara sambutan begini adalah sesuatu yang sangat romantik.

Alahai memang manis tahap 'potong kaki' betul cara yang ditunjukkan anak-anak ini untuk menggembirakan ibu mereka.

Mungkin ini boleh dijadikan inspirasi kepada anak-anak di luar sana kan? Didoakan agar hubungan yang dibina ini kekal hingga ke Jannah. -CARI

Foto: FB Nur Fauzani
15

Bagus
10

Marah
14

Terkejut
9

Sedih
12

Lawak
11

Bosan

Friends Rank (71 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote WhiskeyScotch 17-5-2017 05:16 PM
This is cute!
Quote syidasaleh 17-5-2017 05:19 PM
sweet la aunt and uncle.moga kekal hingga jannah
Quote cha-cha 17-5-2017 05:22 PM
Awhhhhh tilljannah
Quote marla69 17-5-2017 05:29 PM
Aummmm ahkak pink..cute
Quote zawara 17-5-2017 05:33 PM
CARI-MRO replied at 17-5-2017 05:15 PM
Bila tiba sahaja sambutan Hari Ibu, penuh di media sosial dengan gambar anak dan ibu berserta  ucapa ...

relationship goal..  sweet sangat ni
Quote beautifulliar 17-5-2017 05:34 PM
Doc ni hat klinik kt sec7 shah alam tu ke..ingt2 lupa lak muka mak dia..dulu kemain garang
Quote matchstick 17-5-2017 05:47 PM
sweet dgn kaler shocking pink tu...pandai pakcik pilih kaler utk makcik
Quote KucingKedai 17-5-2017 05:51 PM
awww comelnye..
Quote yokoono 17-5-2017 05:58 PM

so cute!!
Quote Artemesiaa 17-5-2017 06:03 PM
Kiut le pulak, merasa le akhirnya pakai baju pengantin style zaman sekarang.  
Quote RatuDunia94 17-5-2017 06:33 PM
Tahniah.. Menjadi anak2 acik n pacik.  Siap ade jd doktor..
Quote swimswim 17-5-2017 06:59 PM
Tebiat ke..tp diakui mmg sweet
Quote mirebus 17-5-2017 07:34 PM
comelnyaa. ni mesti jenis sporting habis kan. tak kisah pink ke apa ke
Quote MissMamamia75 17-5-2017 07:39 PM
Alhamdulillah..sweet sesangat
Quote Jorja 17-5-2017 07:45 PM
Just kesian dengan orang yg bsusah payah nak photoshoot itu ini semata2 nak upload dlm media sosial jer..  
Quote felinecat 17-5-2017 08:53 PM
sweetnye..nampak tulus suci
Quote BedahBedul 17-5-2017 11:29 PM
Ini baru betul relationship goal
Quote DeeHanania 18-5-2017 04:34 AM
Alhamdulillah,Comel lak...
Quote haryatie 18-5-2017 08:28 AM
alahai sweet nya...

Lihat semua komen(36)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2023 03:16 AM GMT+8 , Processed in 0.096617 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top