CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Hilang Sejak Ahad Lalu, Lelaki Ini Akhirnya Ditemui Dalam Perut Ular Sawa

29-3-2017 12:29 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 7019| Komen: 50

Description: Keadaan ular sawa itu seperti kekenyangan dan anggota keluarga mangsa mula mengesyaki kemungkinan besar Akbar telah ditelan ular sawa tersebut.
Bertempat di Sulawesi, Indonesia terdapat seorang lelaki berusia 25 tahun yang dikenali sebagai Akbar Salubiro dilaporkan tiba-tiba menghilangkan dirinya sejak Ahad lalu. 


Memetik laporan Daily Mail, penduduk mendakwa terdengar suara orang menjerit pada pukul satu petang Ahad lalu, tetapi tidak memperdulikannya kerana menganggap mungkin suara orang sedang memburu babi hutan.

Pada masa yang sama, ahli keluarga mangsa turut mengadakan pencarian di kawasan kebun sawit iaitu tempat Akbar bekerja.

Bagaimanapun, usaha pencarian masih lagi menemui kegagalan. 

Namun pada keesokan hari, anggota keluarga Akbar dikejutkan dengan kehadiran seekor ular sawa yang berukuran panjang tujuh meter di belakang taman rumah mereka. Keadaan ular sawa itu seperti kekenyangan dan anggota keluarga mangsa mula mengesyaki kemungkinan besar Akbar telah ditelan ular sawa tersebut.

Justeru, penduduk mengambil keputusan membunuh ular sawa itu dan membelah perutnya. Seperti yang dijangka, mayat Akbar akhirnya ditemui di dalam perut ular sawa itu.- CARI




sumber foto: Daily Mail
sumber foto: Daily Mail

sumber foto: Daily Mail 




12

Bagus
10

Marah
18

Terkejut
9

Sedih
12

Lawak
16

Bosan

Friends Rank (77 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote sebu1 29-3-2017 10:52 AM
Betul ke ni aku mmg takut dgn ular setelah kes Johor tu dulu
Quote myakayina 29-3-2017 10:54 AM
ngerinya..jadi santapan ular sawa..
Quote harrypoter 29-3-2017 10:54 AM
giler weh...
Quote dauswq 29-3-2017 11:06 AM
patut bagi ular larutkan daging2 mayat tu  
Quote orca_paus 29-3-2017 11:47 AM
telan idop2?..ngarut lah watawan tu..
Quote pearl.silver 29-3-2017 11:51 AM
Klu mayat perfect dlm perut ular i caye.sbb ular memang telan sekor2 mangsa dia
Tp kes yg mayat elok dlm perut buaya tu..i ingat buaya siat2 dulu mangsa dia.bukan main telan je..
Quote kentel 29-3-2017 11:52 AM
orca_paus replied at 29-3-2017 11:47 AM
telan idop2?..ngarut lah watawan tu..

rajin2 la tengok dokumentari pasal ular...
Quote idakamaruddin 29-3-2017 11:57 AM
orca_paus replied at 29-3-2017 11:47 AM
telan idop2?..ngarut lah watawan tu..

x penah tgk discovery chanel ke dik?

ni mesti layan gegar vaganza ngn melodi je ni


Quote orca_paus 29-3-2017 11:57 AM
kentel replied at 29-3-2017 11:52 AM
rajin2 la tengok dokumentari pasal ular...

pasal tau psal ular laa aku ckp ngarut..sila tgk balik dokumentari ape yg ko tgk..

Quote orca_paus 29-3-2017 11:58 AM
idakamaruddin replied at 29-3-2017 11:57 AM
x penah tgk discovery chanel ke dik?

ni mesti layan gegar vaganza ngn melodi je ni

sapa tgk gegar vagina tu?..sila baca buku novel ye..

Quote @pplegreen 29-3-2017 12:01 PM
ngeri betul kalau tgk ular sawa ni menelan mangsa dia punyer kepala yg kecik tu boleh mengembang ngembang bila nak telan mangsa, ni iols tgk kat astro National Geographic Wild
Quote Artemesiaa 29-3-2017 12:05 PM
Amat mengerikan takziah buat keluarga mangsa
Quote idakamaruddin 29-3-2017 12:05 PM
orca_paus replied at 29-3-2017 11:57 AM
pasal tau psal ular laa aku ckp ngarut..sila tgk balik dokumentari ape yg ko tgk..

ko hidup ngn ular2 ke?


Quote taji2906 29-3-2017 12:06 PM
besor mana la ular ni... muat sorang manusia dewasa tu..
Quote orca_paus 29-3-2017 12:09 PM

xperlu nk hidup dgn ular ke ape..yg penting kita tahu kita ni hidup dengan apa..dengan siapa..peace..

Quote nebulagazer 29-3-2017 12:11 PM
Ular belit sampai patah riuk tulang selangka semua..br dia telan...
Quote pittjie 29-3-2017 12:13 PM
teringat satu kes dulu ... kat perak ke kat johor .. satu mamat cina kena telan dgn ular sawa. tapi tak dpt telan habis. cuma separuh badan je kan. that man pun quite chubby. kisah ni berbelas tahun yang lalu zaman internet pun tak de lagi. kalau zaman la ni .. harus dah bertebaran gambar. gambar kt surat khabar dulu pun tak berapa jelas la as usual. mana dia org nak paparkan gambar macam tu terang2an. kecuali surat khabar cina.
Quote mieymiey 29-3-2017 12:13 PM
Ngeri nya
Quote zachuby 29-3-2017 12:17 PM
ular sawa akan belit smpi remuk..mangsanya mati sbb tak boleh nafas..dah tu baru dia telan

Lihat semua komen(50)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-10-2022 11:18 AM GMT+8 , Processed in 0.079118 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top