CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Ular Sawa Telan Buaya

5-3-2014 11:59 AM| Diterbitkan: admin9| Dilihat: 19491| Komen: 50

Description: Queensland: Seekor Ular Besar Memenangi Pertarungan Dengan Buaya Di Australia Apabila Dilihat Menelan Haiwan Itu Dalam Kejadian Yang Disaksikan Orang Ramai Di Lake Moondarra.

Queensland: Seekor ular besar memenangi pertarungan dengan buaya di Australia apabila dilihat menelan haiwan itu dalam kejadian yang disaksikan orang ramai di Lake Moondarra.

Travis Corlis yang menyaksikan kejadian itu berkata ular sawa sepanjang 3 meter dilihat membelit buaya berukuran kira-kira satu meter.


“Hebat pertarungan yang berlaku di dalam air itu. “Kami semua sekadar mampu melihat dengan mulut terlopong kerana memang ia sesuatu yang menakjubkan,” katanya.

Menurutnya, dia melihat ular terbabit menarik mangsanya yang sudah mati ke darat.


“Tidak sampai 10 minit kemudian buaya itu sudah hilang, ditelan ular,” katanya.


Isterinya Tiffany juga tidak percaya apa dilihatnya.


“Secara jujurnya kami pada mulanya menyangka ular itu tersilap pilih mangsa. “Rupanya tidak. Kami dapat melihat bentuk bangkai buaya itu melalui kulit ular berkenaan selepas ditelannya,” katanya. 

2

Bagus
1

Marah
6

Terkejut
6

Sedih
4

Lawak
6

Bosan

Friends Rank (25 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote najib888 4-3-2014 11:52 PM
Ulaq lawan boya.. Maknusia tepuk tangan..
Quote moocoww 4-3-2014 11:54 PM
lapar sgt kot...

Quote popjack 4-3-2014 11:56 PM
cuace penas ular pun bertindak diluar tabiie'
Quote Pailang 4-3-2014 11:58 PM
video:

[youtube]HqAk0MOdrcM[/youtube]
Quote MissNigga 5-3-2014 12:14 AM
Nature rule... the strongest will survive...
Quote naina 5-3-2014 12:29 AM
besar gler.ular sawake anaconda?
Ngeri j
Quote ice_sky92 5-3-2014 12:30 AM
Damn nature.
Quote enchikfitz 5-3-2014 12:34 AM
Ngerinya.tengok
Quote clarizsa 5-3-2014 01:41 AM
ular sawa ke... mcm anaconda je... besar sgguh.. gigih dia telan buaya tu ye... teringat dulu ade ular sawa pecah perut sbb telan buaya besar...
Quote AdsMsia 5-3-2014 02:26 AM
6 bulan takyah makan dah ulaq tu

nak gerak pun tak larat dah
Quote highcastle 5-3-2014 05:14 AM
Dapat tangkap ular ni best, boleh buat tali pinggang kulit buaya, dompet kulit ular.. 2 dalam 1.....
Quote Orange1 5-3-2014 07:05 AM
highcastle posted on 5-3-2014 05:14 AM
Dapat tangkap ular ni best, boleh buat tali pinggang kulit buaya, dompet kulit ular.. 2 dalam 1..... ...

Itu kulit dia, daging dia blh buat msk lemak cili padi.
Quote SulurBidar 5-3-2014 07:14 AM
Pemende lah kokesen ni..

Jika aku melihat pertarungan haiwan, aku sudah pasti tahu siapa yg menang dan siapa yang kalah..

Ular lawan buaya di dalam air.
Dah terang-terang ular pasti menang walaupun buaya itu antara hidupan sungai yg ganas.
Even letak Anaconda vs Bujang Senang, jika pertarungan itu di dalam air, pasti ular yg akan menjuarainya.

Namun lain pula ceritanya jika di atas daratan.
Quote shahx 5-3-2014 08:12 AM
boleh hadam ke buaya tu?
Quote yusrin 5-3-2014 08:24 AM
SulurBidar posted on 5-3-2014 07:14 AM
Pemende lah kokesen ni..

Jika aku melihat pertarungan haiwan, aku sudah pasti tahu siapa yg menan ...

en Sulurbidar
explainla sket nape dlm  air ular bole menang?
Quote myakayina 5-3-2014 09:29 AM
ular mkn buaya.. dua2 binatang aku geli..
Quote Loxlaxman 5-3-2014 09:45 AM
Segagah-gagah boya akhir mati di telan sawa ... oleh itu tuan-tuan dan puan-puan ahli-ahli politik yang kuat berpolimik dan pitnah seranah, ingatlah pepatah ini. Kalau dulu tupai mendapat nama kerana pandai melompat, hari ini boya dah jadi mangsa kepada si sawa yang kaki pun tak de ...

Insaplah ... tobatlah dan kembalilah kepada bini-binimu, laki-lakimu dan anak-anakmu yang setia ..

Quote bottombikini 5-3-2014 09:46 AM
tak pecah pulak perut ular tu
Quote Loxlaxman 5-3-2014 09:48 AM
myakayina posted on 5-3-2014 09:29 AM
ular mkn buaya.. dua2 binatang aku geli..

Segeli-geli kamu pada buaya, geli lagi sentuhan malam pertama .... ingatlah hidup ini kadang-kadang tak adil ... ibarat pepatah lama ...menanti bas ke tempat kerja, lambat bas tiba lambatlah juga nak naik gaji kita ..

Lihat semua komen(50)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

31-5-2024 04:09 AM GMT+8 , Processed in 0.062736 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top