CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Tahniah! Pandelela & Jun Hoong Raih Perak Siri Dunia

4-3-2017 11:00 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 2997| Komen: 18

Description: Pasangan penerjun wanita negara, Pandelela Rinong dan Cheong Jun Hoong meraih pingat perak pada Kejohanan Terjun Siri Dunia FINA 2017 di Beijing semalam.

Pasangan penerjun wanita negara, Pandelela Rinong dan Cheong Jun Hoong meraih pingat perak pada Kejohanan Terjun Siri Dunia FINA 2017 di Beijing semalam. 


Menurut laman web rasmi www.fina.org, pasangan Malaysia itu meraih perak setelah  mengumpul 316.08 mata dalam acara 10m platform seirama wanita pada hari pertama kejohanan berkenaan.

Chang Yani/Ren Qia dari China memenangi pingat emas selepas mengumpul 340.26 mata, sementara pasangan Korea Utara, Kim Kuk Hyang/Kim Mi Rae meraih gangsa selepas mengutip 313.92 mata.

Pandelela-Jun Hoong merupakan pemenang pingat perak acara 10m platform seirama wanita pada Sukan Olimpik Rio 2016.- CARI

sumber foto: Bernama

21

Bagus
18

Marah
19

Terkejut
30

Sedih
24

Lawak
23

Bosan

Friends Rank (135 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Decaffeinated 4-3-2017 11:21 AM
Aku berani terjun. Tapi pusing2 mmg x pandai lah..... respek awek2 ni..... x menang pingat pun you've already achieved it di mata aku



Quote bambimo 4-3-2017 11:50 AM
tahniah..sparing partner baru ni ngam gak dgn lela ye..
pasti bangga uncle cheong..dulu tauke sayur kt ch.kalo sayur lebih2 akan pass kt jiran2..
Quote aleesyasofia 4-3-2017 02:25 PM
wah.. makin mendunia.. all the best and good luck..
Quote Limao 4-3-2017 02:31 PM
Tahniah!
Tapi memang takleh beat China: kemas, cantik, exquisite!
Quote WajibulGhunah 4-3-2017 02:56 PM
Tahniah!!!
Semoga dpt emas suatu hari nnti
Quote dodolgemok 4-3-2017 04:36 PM
Tahniah sisters sekalian. Namun point china jauh jugak kena tinggal. Satu je cara nak menang dgan china, bagi diorang cirit birit time terjun.
Quote saladin780 4-3-2017 06:38 PM
Decaffeinated replied at 4-3-2017 11:21 AM
Aku berani terjun. Tapi pusing2 mmg x pandai lah..... respek awek2 ni..... x menang pingat pun you'v ...

tp tetap x bleh jd lejen selagi x menang emas olimpik
Quote saladin780 4-3-2017 06:41 PM
dodolgemok replied at 4-3-2017 04:36 PM
Tahniah sisters sekalian. Namun point china jauh jugak kena tinggal. Satu je cara nak menang dgan ch ...

susah gak tu..nti ada yg cirit kat tepi kolam kang..prc kan suka berak merata nih
Quote dodolgemok 4-3-2017 09:53 PM
saladin780 replied at 4-3-2017 06:41 PM
susah gak tu..nti ada yg cirit kat tepi kolam kang..prc kan suka berak merata nih

Itu namanya pengorbanan. Hadap lah kau tahik cirit china demi sebuah kemenangan. Gittewww   
Quote tripleid 4-3-2017 09:58 PM
asik perak jah.bila nak dapat masnya
Quote umbut 4-3-2017 11:09 PM
Tahniah..
Quote WhiskeyScotch 4-3-2017 11:32 PM
Syabas dan tahniah diucapkan!!! Malaysiaaa!!!
Quote mieymiey 4-3-2017 11:43 PM
Edited by mieymiey at 4-3-2017 11:44 PM

Tahniah buat Pandelela dan Jun Hoong. Anda kebanggaan Malaysia
Quote mbhcsf 5-3-2017 06:04 AM
Tahniah...well done guys.

Pandalela ni untuk the next olympic ...boleh kot sumbang pingat?
Quote tanakkampung1x 5-3-2017 08:26 AM
mbhcsf replied at 5-3-2017 06:04 AM
Tahniah...well done guys.

Pandalela ni untuk the next olympic ...boleh kot sumbang pingat?

Previous olympic pun dia dah sumbang pingat

Tapi bukan emas lah
Quote RatuDunia94 5-3-2017 10:12 PM
Edited by RatuDunia94 at 5-3-2017 10:14 PM
tanakkampung1x replied at 5-3-2017 08:26 AM
Previous olympic pun dia dah sumbang pingat

Tapi bukan emas lah


Pandalela dh x boleh pergi la.. Sheols masa kt Rio aritu pun haus utk acara fav sheols 10m solo. Top 10 pon x lepas.. 2020 nti sheols dh tua. While China ada berpuluh divers remaja..
2020 nti iols harap Dhabita yg akan naik..tp sheols kena kerja keras gila2.. Sheols muda lg.
Quote Modngengade 5-3-2017 10:18 PM
Tahniah la dekkk
Quote sukacactus 5-3-2017 10:32 PM
Tahniah! Good job!

Lihat semua komen(18)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

26-9-2023 12:42 AM GMT+8 , Processed in 0.382975 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top