CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Keputusan Aksi Final 10 Meter Terjun: Pandelela ke-11, Dhabitah ke-9

19-8-2016 09:30 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 5237| Komen: 12

Description: Tahniah buat mereka berdua kerana berjaya mencipta sejarah di mana terdapat dua peserta dari Malaysia berjaya layak ke pusingan akhir dalam acara disiplin 10 meter platform Sukan Olimpik.
Oleh : TS LOO


sumber foto: mstar



Kedua-dua penerjun negara yang layak ke final disiplin 10 meter platform di Pusat Akuatik Maria Lenk semalam, keputusan pusingan akhir yang diperolehi adalah ratu terjun negara, Pandalela Rinong menamatkan cabaran Olimpik Rio 2016 dengan menduduki tempat ke-11 (330.45 mata).

Manakala bagi Nur Dhabitah Sabri pula menduduki tempat kesembilan dengan 338.00 mata dalam penampilan pertamanya di temasya Olimpik.

Pingat emas disiplin berkenaan yang menjadi rebutan 12 peserta dimenangi penerjun China, Ren Qian.

Walaupun gagal terima sebarang pingat, namun tahniah buat mereka berdua kerana berjaya mencipta sejarah di mana terdapat dua peserta dari Malaysia berjaya layak ke pusingan akhir dalam acara disiplin 10 meter platform Sukan Olimpik. - CARI

27

Bagus
31

Marah
28

Terkejut
21

Sedih
21

Lawak
24

Bosan

Friends Rank (152 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote novlin 19-8-2016 10:00 AM
Mereka tetap menjadi ratu terjun negara. Congrats girls!
Quote novlin 19-8-2016 10:00 AM
Mereka tetap menjadi ratu terjun negara. Congrats girls!
Quote dizzzek 19-8-2016 10:09 AM
apasal tak boleh sambung di thread yang sama?
@spiderman80

Quote alieyrina 19-8-2016 10:28 AM
Ooo..ok noted..lain kali  cuba lagi..
Quote oppol 19-8-2016 10:45 AM
dizzzek replied at 19-8-2016 10:09 AM
apasal tak boleh sambung di thread yang sama?
@spiderman80

Kau kena faham,wartawan cari bukan forumer.Setiap cerita baru adalah berita.CI ni adalah akbar buat mereka.Jadi setiap artikel yang mereka post tidak akan bersambung.
Sekian terima kasih....
Quote cik_sssara 19-8-2016 10:50 AM
Tengok saringan awal je. Atlet China memang pro gila, asek dapat 80++ tiap kali terjunan. Memang susah nak kejar.

Attitude, dua atlet ni memang positif, senyum & coach pun positif even bila terjunan kurang baik. Compare coach Korea Utara, atlet dia terjun kurang baik - pandang pun tak atlet tu lepas buat terjunan yang si atlet ni tetap tunduk hormat. Tapi coach kita setiap kali lepas terjunan terus fists & high five siap dapat pujian dari pengulas lagi.

P/s: Suka sangat dengan pengulas Olympic ni (bukan Astro Arena), asek puji Pandelela & Dhabitah. Tak macam akhbar kita, headline SEKADAR PERAK?
Quote lurve82 19-8-2016 10:52 AM
xpe...uols pun muda lg...nak2 si dhabitah tu....blh cuba lg...
Quote dizzzek 19-8-2016 11:06 AM
oppol replied at 19-8-2016 10:45 AM
Kau kena faham,wartawan cari bukan forumer.Setiap cerita baru adalah berita.CI ni adalah akbar bua ...

ingat india je ada kasta
CI pun ada kasta
Quote oppol 19-8-2016 11:50 AM
Edited by oppol at 19-8-2016 11:52 AM

Itulah yang admin6 katakan KELAS TERSENDIRI dulu...

@dizzzek
Quote Glass_shoes 19-8-2016 12:08 PM
oppol replied at 19-8-2016 11:50 AM
Itulah yang admin6 katakan KELAS TERSENDIRI dulu...

@dizzzek

X guna la thread olimpik tu
Quote oppol 19-8-2016 12:16 PM
Glass_shoes replied at 19-8-2016 12:08 PM
X guna la thread olimpik tu

Takpa biar meriah.
Kita boleh komen sana sini...
Quote Glass_shoes 19-8-2016 12:19 PM
oppol replied at 19-8-2016 12:16 PM
Takpa biar meriah.
Kita boleh komen sana sini...

Lps ni mungkin wartawan akan bukak thread komen pandalela ttg kekalahan semalam

Lihat semua komen(12)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

26-6-2024 02:24 AM GMT+8 , Processed in 0.051152 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top