CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Olimpik 2016: The Rocketpocketman, Azizulhasni Raih Pingat Gangsa

17-8-2016 09:06 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 18876| Komen: 219

Description: Tahniah buat pelumba basikal elit negara, Azizulhasni Awang kerana berjaya mencipta sejarah menjadi pelumba basikal pertama negara memenangi pingat dalam Sukan Olimpik apabila meraih gangsa di Velodro ...
Oleh : TS LOO

sumber foto: http://www.bharian.com.my/



Tahniah buat pelumba basikal elit negara, Azizulhasni Awang kerana berjaya mencipta sejarah menjadi pelumba basikal pertama negara memenangi pingat dalam Sukan Olimpik apabila meraih gangsa di Velodrom Olimpik Rio, sebentar tadi. 

Selepas gagal dalam dua percubaan di Beijing 2008 dan London 2012, kejayaan kali ini nyata amat bermakna buat pelumba berusia 28 tahun yang digelar The Rocketpocketman itu. 

Kemenangan tersebut juga merupakan pingat kedua yang diraih kontinjen negara selepas penerjun negara, Pandelela Rinong dan Cheong Jun Hoon memenangi perak dalam acara terjun 10 meter platform seirama wanita. 

Perlumbaan yang dua kali dibatalkan selepas pelumba memecut lebih awal sebelum motor pengiring keluar dari trek itu dimenangi Jason Kenny dari Britain yang juga pingat emas keduanya selepas memenangi acara pecut. 


Tempat kedua pula diraih pelumba Belanda, Matthijs Buchli.- CARI
14

Bagus
12

Marah
30

Terkejut
21

Sedih
23

Lawak
24

Bosan

Friends Rank (124 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Glass_shoes 17-8-2016 07:53 AM
Tahniah kat azizul..

Tahniah jgk kt tt sbb berjaya caras wartawan cari dr bkk thread mcm ni
Quote Mary_jane 17-8-2016 07:53 AM
Tahniah Azizul. Alhamdulillah.

Quote bambimo 17-8-2016 07:54 AM
tahniah jijou
Quote aHoi83 17-8-2016 07:55 AM
Tahniah bro
Quote protonpersona 17-8-2016 07:55 AM
Aku sempat tengok masa dia dlm acara repechage je smlm..apa2 terbaik azizulhasni
Quote mirage_46 17-8-2016 07:57 AM
Wow.........
Quote Glass_shoes 17-8-2016 07:58 AM
aHoi83 replied at 17-8-2016 07:55 AM
Tahniah bro

Bp pakcik askar pencen makin naik
Quote Vellfire 17-8-2016 08:15 AM
Tahniah Azizul
Quote sipendiam 17-8-2016 08:19 AM
Glass_shoes replied at 17-8-2016 07:58 AM
Bp pakcik askar pencen makin naik

aku rasa pakcik2 askar bakal berdemo.. hahah
Quote the_killer 17-8-2016 08:22 AM
ade la jugak melayu sumbang pingat kan   

@Muntz
Quote Glass_shoes 17-8-2016 08:22 AM
sipendiam replied at 17-8-2016 08:19 AM
aku rasa pakcik2 askar bakal berdemo.. hahah

Hahaha..possible
Quote paz 17-8-2016 08:23 AM
Yeay tahniah Malaysia!
Quote drvn182 17-8-2016 08:27 AM
Tahniahhhhhhhhh
Quote kasibiman 17-8-2016 08:27 AM
Glass_shoes replied at 17-8-2016 07:58 AM
Bp pakcik askar pencen makin naik

Hahahahaha
Quote pr3ttytw33ty 17-8-2016 08:28 AM
hebak..hebakkk
Quote Changa 17-8-2016 08:29 AM
Tahniah dek menang pingat acara elite. Bukan sukan taraf pprt
Quote famri7 17-8-2016 08:32 AM
Pasti tyaboo berjujuran di australia..iyalah heshe kan allout showoff suami heshe sejak kaple.
Quote bulalof 17-8-2016 08:34 AM
congratulations. u deserve it for your effort.
Quote zekMR 17-8-2016 08:37 AM
tahniah azizul

walaupun potensi awalnya adalah untuk emas

saiz badan yang relatifnya lebih kecil berbanding
pelumba2 lain khususnya dari eropah, membuktikan
kekentalan semangat dan iltizam yang tinggi mampu
mengatasi segalanya

Lihat semua komen(219)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

29-5-2024 05:55 PM GMT+8 , Processed in 0.068600 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top