CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Saya Tak Nak Pun Beg Ni, Saya Nak Iphone Ni Je"

1-3-2017 01:12 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 12846| Komen: 73|Original author: Oleh: Maly Rosli

Description: "Saya tak nak pun beg ni, saya nak iphone ni je."
"Saya tak nak pun beg ni, saya nak iphone ni je."

Mendengarkan pengakuan sebegini daripada Si Tangan Panjang membuatkan sesiapa sahaja berasa sedih dan marah pada masa sama.




Seorang pengguna Facebook berkongsi kisah bagaimana begnya dicuri ketika dia sedang menunaikan solat di surau di sebuah pusat membeli-belah. Menurut Anna Lee, dia berjaya menghubungi pencuri itu yang mengaku bersalah hanya selepas diugut gambarnya akan ditularkan.

Tak mahu mengaku kalah, pencuri itu mengugut Anna untuk memberitahu kata laluan iPhonenya. Tapi nasib baik gadis itu masih mampu berfikir dengan waras kerana tiada jaminan si pencuri akan memulangkan semula beg dicurinya.


"Dia ingat kita ni sama-sama bodoh macam dia? Kalau kita tak dapat telefon tu, tak ada makna dia akan dapat. Simpanlah apple digigit semut yang tak berfungsi bersama dengan dosa kau tu," katanya.




Difahamkan, kes kecurian sedemikian memang kerap berlaku di surau berkenaan.

Perkongsian entri itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang rata-rata meminta kebenaran gadis itu untuk berkongsi entri berkenaan.

"Kasi semua orang viralkan muka dia," komen netizen.


Foto: FB Anna Lee

Nak tak nak, terpaksalah Anna pasrah dengan kehilangan beg dan 'apple digigit semut' itu. Semoga pencuri itu tersungkur jua suatu hari nanti. - CARI
14

Bagus
16

Marah
7

Terkejut
13

Sedih
10

Lawak
24

Bosan

Friends Rank (84 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote AlienGurlz 1-3-2017 01:20 PM
Geramnya tengok perangai budak tu. Dah la pakai tudung, tapi mencuri pula. :
Quote manjalara_01 1-3-2017 01:24 PM
x perlu viralkan sebenarnye..kalau antara family and kawan2 je ok la...dpt lepaskan geram..
Quote manjalara_01 1-3-2017 01:24 PM
beg die x cantik ke?..ehehehe
Quote evlinne 1-3-2017 01:26 PM
Macam bbnu je. Mesti kes nak sama bergaya dgn kawan2 pakai iPhone, dia pun takmo kalah. Hari2 boleh update selfie kt socmed guna hp curi
Quote zawara 1-3-2017 01:39 PM
Budak buaih
Quote krustykrab 1-3-2017 01:44 PM
So anak bini kawan sapa ni?
Quote EvieWanKenobi 1-3-2017 01:54 PM
kesiannya kat mak bapak kamu..
Quote prettyuglybabe 1-3-2017 02:15 PM
klu nak phone, curi phone je la..
wat apa nak amik sekali dengan beg..
aku sokong viral je satu malaysia..
Quote gigahertz 1-3-2017 02:16 PM
AlienGurlz replied at 1-3-2017 05:20 AM
Geramnya tengok perangai budak tu. Dah la pakai tudung, tapi mencuri pula. :

aku tu hari helmet aku kena curik.yang curik tu anak melayu.ok find.

aku cari helmet baru.aku lekat sticker babi kat situ
Quote sukesuke 1-3-2017 02:17 PM
Pakai iphone mmg xleh trace location ke kalo kena curi?
Quote sukesuke 1-3-2017 02:17 PM
Pakai iphone mmg xleh trace location ke kalo kena curi?
Quote Ipo 1-3-2017 02:18 PM
Wah, dah masuk forum kes novelis Anna Lee ni. Bagus jugak viral.
Quote pr3ttytw33ty 1-3-2017 02:22 PM
Memati aku ingat muke bohsia wicet berbaju sendat tayang peyot bonccc...skalik koooo *hempuk dahi*
Quote azimodin 1-3-2017 02:28 PM
Baru2 ni aku gi pasar malam  dengan laki aku. ade satu couple bukak table & jual telefon second hand. Macam2 ade, samsung, oppo, vivo sampai la ipjone. Dalam hati jahat aku terdetik "ntah2 henpon curi". Terasa hitam pulak hati aku ni
Quote umbut 1-3-2017 02:28 PM
Aku kalau gi solat kat mall, bergilir jaga bag dgn kawan. Kawan aku pernah kena curi bag masa solat walau bag letak depan tempat sujud..
Quote taji2906 1-3-2017 02:39 PM
🎶 anok tino tak jenih, mak pok tak jenih.. 🎶
Quote Artemesiaa 1-3-2017 02:47 PM
Zaman sekarang ni penampilan luaran belum tentu boleh mengambarkan perangai sebenar seseorang tu.  Kita le yang nak kena berhati2 selalu supaya tak jadi mangsa macam dalam kes ni.
Quote mey12 1-3-2017 02:47 PM
pencuri ni dekat surau pun dah makin berani. haih bahaya betul sekarang.
Quote belilies 1-3-2017 02:53 PM
Sia sia je viral, kalau pelaku tu tak dapat ditangkap.

Lihat semua komen(73)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2023 06:33 AM GMT+8 , Processed in 0.085579 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top