CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 8113|Reply: 73

"Saya Tak Nak Pun Beg Ni, Saya Nak Iphone Ni Je"

[Copy link]
Post time 1-3-2017 01:12 PM | Show all posts |Read mode
"Saya tak nak pun beg ni, saya nak iphone ni je."


Mendengarkan pengakuan sebegini daripada Si Tangan Panjang membuatkan sesiapa sahaja berasa sedih dan marah pada masa sama.








Seorang pengguna Facebook berkongsi kisah bagaimana begnya dicuri ketika dia sedang menunaikan solat di surau di sebuah pusat membeli-belah. Menurut Anna Lee, dia berjaya menghubungi pencuri itu yang mengaku bersalah hanya selepas diugut gambarnya akan ditularkan.


Tak mahu mengaku kalah, pencuri itu mengugut Anna untuk memberitahu kata laluan iPhonenya. Tapi nasib baik gadis itu masih mampu berfikir dengan waras kerana tiada jaminan si pencuri akan memulangkan semula beg dicurinya.


"Dia ingat kita ni sama-sama bodoh macam dia? Kalau kita tak dapat telefon tu, tak ada makna dia akan dapat. Simpanlah apple digigit semut yang tak berfungsi bersama dengan dosa kau tu," katanya.












Difahamkan, kes kecurian sedemikian memang kerap berlaku di surau berkenaan.


Perkongsian entri itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang rata-rata meminta kebenaran gadis itu untuk berkongsi entri berkenaan.


"Kasi semua orang viralkan muka dia," komen netizen.





Foto: FB Anna Lee




Nak tak nak, terpaksalah Anna pasrah dengan kehilangan beg dan 'apple digigit semut' itu. Semoga pencuri itu tersungkur jua suatu hari nanti. - CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-3-2017 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Geramnya tengok perangai budak tu. Dah la pakai tudung, tapi mencuri pula. :
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2017 01:24 PM | Show all posts
x perlu viralkan sebenarnye..kalau antara family and kawan2 je ok la...dpt lepaskan geram..
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2017 01:24 PM | Show all posts
beg die x cantik ke?..ehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2017 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam bbnu je. Mesti kes nak sama bergaya dgn kawan2 pakai iPhone, dia pun takmo kalah. Hari2 boleh update selfie kt socmed guna hp curi
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2017 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Budak buaih
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 1-3-2017 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
So anak bini kawan sapa ni?
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2017 01:54 PM | Show all posts
kesiannya kat mak bapak kamu..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-3-2017 02:15 PM | Show all posts
klu nak phone, curi phone je la..
wat apa nak amik sekali dengan beg..
aku sokong viral je satu malaysia..
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2017 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
AlienGurlz replied at 1-3-2017 05:20 AM
Geramnya tengok perangai budak tu. Dah la pakai tudung, tapi mencuri pula. :

aku tu hari helmet aku kena curik.yang curik tu anak melayu.ok find.

aku cari helmet baru.aku lekat sticker babi kat situ
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2017 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Pakai iphone mmg xleh trace location ke kalo kena curi?
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2017 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Pakai iphone mmg xleh trace location ke kalo kena curi?
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2017 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Wah, dah masuk forum kes novelis Anna Lee ni. Bagus jugak viral.
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2017 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Memati aku ingat muke bohsia wicet berbaju sendat tayang peyot bonccc...skalik koooo *hempuk dahi*
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2017 02:28 PM | Show all posts
Baru2 ni aku gi pasar malam  dengan laki aku. ade satu couple bukak table & jual telefon second hand. Macam2 ade, samsung, oppo, vivo sampai la ipjone. Dalam hati jahat aku terdetik "ntah2 henpon curi". Terasa hitam pulak hati aku ni
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2017 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku kalau gi solat kat mall, bergilir jaga bag dgn kawan. Kawan aku pernah kena curi bag masa solat walau bag letak depan tempat sujud..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-3-2017 02:39 PM | Show all posts
🎶 anok tino tak jenih, mak pok tak jenih.. 🎶
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2017 02:47 PM | Show all posts
Zaman sekarang ni penampilan luaran belum tentu boleh mengambarkan perangai sebenar seseorang tu.  Kita le yang nak kena berhati2 selalu supaya tak jadi mangsa macam dalam kes ni.
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2017 02:47 PM | Show all posts
pencuri ni dekat surau pun dah makin berani. haih bahaya betul sekarang.
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2017 02:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Sia sia je viral, kalau pelaku tu tak dapat ditangkap.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

19-4-2024 04:39 AM GMT+8 , Processed in 0.465650 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list