CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Antarabangsa Lihat artikel

Selamat Tinggal Lagenda Bollywood, Om Puri Meninggal Dunia

6-1-2017 05:16 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 8630| Komen: 18|Original author: Oleh: Myra Rozi

Description: Satu kehilangan besar bagi dunia perfileman Bollywood apabila pelakon, Om Puri meninggal dunia pada usia 66 tahun.
Foto: The Indian Express

Satu kehilangan besar bagi dunia perfileman Bollywood apabila pelakon, Om Puri meninggal dunia pada usia 66 tahun.

Menurut laporan Indian Express, aktor ternama ini menghembuskan nafas terakhirnya pada 6 Januari 2017 akibat serangan sakit jantung.

Selama 4 dekad hidupnya dalam dunia hiburan Bollywood, Om Puri telah membintangi lebih dari 250 filem termasuk filem Hollywood, City of Joy, Wolf dan The Ghost and the Darkness.

Foto: Carian internet

Aktor Bollywood lain yang terkejut dengan pemergiannya telah mengucapkan takziah dan seorang lagi aktor veteran, Anupam Kher mengakui yang dia cukup terasa dengan kehilangannya.

"Melihat dia terbaring di tempat tidurnya dengan begitu tenang, saya tidak percaya salah satu aktor terhebat kami, Om Puri telah tiada. Saya sangat sedih dan terkejut," tulis Anupham Kher di Twitter. 

Foto: The Indian Express
Pelakon terkenal lain seperti Deepika Padukone, Akshay Kumar, Alia Bhatt, Soha Ali Khan dan lain juga turut sama berduka cita dengan pemergian bintang itu. -CARI
22

Bagus
19

Marah
29

Terkejut
15

Sedih
21

Lawak
25

Bosan

Friends Rank (131 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote siskepoh 6-1-2017 05:40 PM
RIP Om Puri. dari kecik tgk filem dia
Quote RatuDunia94 6-1-2017 05:46 PM
Om Telolet Om!
Quote mrizumi 6-1-2017 05:48 PM
Suka tgok dia dlm filem hollywood the hundred foot journey..
Quote tricomonas 6-1-2017 06:17 PM
Walaupun rupamu tidak kukenal tatapi HIDUNG mu tatap menjadi pojaan hatiku.
Quote hanakikan 6-1-2017 06:36 PM
tetiba geli pulak tgk dia jatuh cinta dengan hellen mirren yg ada class tu dlm citer a hundred foot journey tu. tak sesuai occay

Quote enchikfitz 6-1-2017 10:34 PM
Iols selalu konfius nama dia dgn arwah amrish puri.
Quote MekArchana 7-1-2017 02:57 AM
Takziah.

Quote beta_carotene 7-1-2017 10:59 AM
arwah last berlakon dalam jadi ostad dalam bajrangi bhaijan khuenz?
Quote fishcracker 7-1-2017 09:27 PM
rip...last tengok heol berlakon jadi imam masjid dalam bajrangi bhaijaan
Quote kontang 7-1-2017 10:06 PM
enchikfitz replied at 6-1-2017 10:34 PM
Iols selalu konfius nama dia dgn arwah amrish puri.

aku pun ... kalau setakat tulis nama ... tak letak gambar ... aku akan bayangkan Om Puri ni Amrish Puri ...

Quote Nenasketum 7-1-2017 11:26 PM
Lejen ni. A sad day in show biz i believe
Quote chinta89 8-1-2017 12:19 PM
suka lakonan dia.. RIP.
Quote eizarz 8-1-2017 11:20 PM
RatuDunia94 replied at 6-1-2017 05:46 PM
Om Telolet Om!

telolet abah kau
Quote Unismen 9-1-2017 07:32 PM
Hey bro! Hi kawan2!!


30% UNLIMITED DEPOSIT BONUS hanya untuk anda!!!


Membuat deposit dengan mendapat tambahan 30% bonus deposit



cepatlah sertai kami!!!
Quote lasagna 10-1-2017 03:58 PM
enchikfitz replied at 6-1-2017 10:34 PM
Iols selalu konfius nama dia dgn arwah amrish puri.

Dia org bukan adik beradik, tapi muka mereka berdua mcm sama and related kan?
Nak senang ingat Amrish Puri berlakon cite Indiana Jones the Temple of Doom kat hollywood nu.. jgn konpius..
Quote melnanzz 3-2-2017 03:23 AM
Rest In Peace Om Puri
Quote Sayaaa 5-4-2017 09:30 AM
rip




Quote merrissa 30-9-2020 12:37 PM
hanakikan replied at 6-1-2017 06:36 PM
tetiba geli pulak tgk dia jatuh cinta dengan hellen mirren yg ada class tu dlm citer a hundred foot  ...

ahahahha...tu aku duk pk kat mn tgk adegan ni....gambar yg TT post....

rupanya cter ni...

Lihat semua komen(18)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-11-2022 04:09 AM GMT+8 , Processed in 0.090986 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top