CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Gara-gara 'Kondem' HKL, Safiey Ilias Undang Kecaman Netizen

3-11-2016 01:24 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 9693| Komen: 41|Original author: Oleh: Maly Rosli

Description: Disebabkan kelancangannya berkata-kata melalui akaun Facebooknya, Safiey Ilias dikecam netizen yang rata-rata tidak berpuas hati dengan tindakannya itu.
Disebabkan kelancangannya berbicara melalui akaun Facebooknya, Safiey Ilias dikecam netizen yang rata-rata tidak berpuas hati dengan tindakannya itu.

"Kat HKL ni. Kalau staff HKL kurang ajar, nak buat live on the spot," katanya. 


Sumber foto: The Reporter

Menurut The Reporter, Safiey Ilias mengunjungi hospital adalah bagi mendapatkan rawatan susulan selepas beliau menjalani pembedahan membuang payu daranya pada April lalu. 

Akibat daripada memuat naik status berunsur kutukan itu menyebabkan seorang jururawat lelaki di HKL memberi reaksi balas terhadap status usahawan itu.

"Belum apa, dah nak 'kondem' HKL?"


Itulah yang ditulis jururawat lelaki di hospital tersebut, Anwari Hamzah yang tidak berpuas hati dengan status Safiey Ilias itu.

Anwari juga pelik dengan tindakan Safiey Ilias yang memilih HKL untuk mendapatkan rawatan susulan walaupun dari awal dia sudah menunjukkan rasa tidak senang dengan hospital itu.



Dalam masa sama, ramai juga netizen yang bersetuju dengan respon Anwari di akaun Facebooknya itu, malah ada juga yang menyatakan ketidakpuasan hati mereka terhadap Safiey Ilias yang sering 'bertukar' identiti.



Walaupun begitu, terdapat seorang netizen yang menyifatkan tindakan Anwari memuat naik status itu sebagai membuka aib seseorang dan tidak bersikap profesional dengan mendedahkan maklumat pesakit.


Sumber foto: FB Anwari Hamzah

Namun, status berkenaan dilaporkan telah dibuang dari akaun usahawan kosmetik itu. Mungkin sedar dirinya dikecam netizen, siapa tahu?

Oleh itu, janganlah terlalu mengikut rasa hati untuk memuat naik status di media sosial terutama dengan tujuan memburukkan seseorang atau sesebuah institusi. Masing-masing sudah dewasa dan matang, jadi fikiran dan perlakuan pun perlulah seiring dengan kematangan. - CARI

23

Bagus
25

Marah
13

Terkejut
17

Sedih
7

Lawak
11

Bosan

Friends Rank (96 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote yusryimran 3-11-2016 02:00 PM
layaknya kena hencap dasar vapook x sedar diri
Quote honeybee1802 3-11-2016 02:08 PM
Brosis...
Quote CardiGans85 3-11-2016 02:11 PM
Aku rs si Safiey Ilias ni just bgurau..cuma gurauannya x kena tempat n masa. Lg pun,dala byk sgt kes viral ttg staff hospital,tu yg mereka pun agak sensitif.
Btw,kate jutawan..knp HKL?
Quote jiji85 3-11-2016 02:14 PM
dah nak layanan 1st class ko pegi la swasta..ko nak berak bersalutkan tgn dokto pon boleh asal byr je khidmat dia org..stakat kes payudara ponen ni besar sebelah buang masa jah nak melayan..harus d sekolahkan brosis ni..dah sah2 pg gov pun hosp deal with it..adakah kerana ko ponen kecelaruan indentiti ko nak d layan bak raja?
Quote caramellatte 3-11-2016 02:21 PM
aku pon pelik, why HKL?
kenapa ko tak pergi je mana2 swasta? bukan ke kaya raya sangat berjuta2 duit ngko?
Quote boobam 3-11-2016 02:30 PM
skrg kn dia suka live update...
Quote kelapaparut 3-11-2016 02:34 PM
Iols dpt rasakan heshe ni bapok jahat mcm clown2 jahat pd hr halloween jah
Quote d_anne04 3-11-2016 02:35 PM
...sesiapa dlm forem ni yg pakai produk dari 'brosis' ni sila la boikot....
sgt tidak berkenan dengan perangai fonen ni....
Quote FARRAZOOL 3-11-2016 02:47 PM
Aikkk...kata jotawan..pegi ler spital swasta
Quote CrowneGlory 3-11-2016 02:51 PM
jd bapok dah...jd jantan balik dah pasal nk lakukan barang..lps ni nk jd apa pulak ...dh keluar produk baru tu....
Quote meklalala 3-11-2016 03:00 PM
bro eh sis he  brosis..lawak la awak nih
Quote bolamata 3-11-2016 03:45 PM
bapok ni ketegangan rektum nampaknya.. mulut mengalahkan pompuan...
Quote cahaya_almas 3-11-2016 03:56 PM
Sptutnya dihentam...membahayakan 1 malaysia....
Quote kikuri 3-11-2016 03:57 PM
mybe sebelum ni ade staff hkl yang mulut hansuang kot ngata brosis ni... tu yang moyan nak buat live tu...
Quote GigaMom 3-11-2016 04:30 PM
Masa dia meletup2 insaf komen kat insta memuji muja mencanak2.
Masa nk jd pondan balik makin mencanak2.
Laani org dh boring dh  up gambar pun sendu je komen.
Ni teknik baru ek
Quote BebeQ 3-11-2016 04:35 PM
mendapat la ko brosis~

macam mana sales sekarang? makin naik ke turun?
Quote leylapple 3-11-2016 04:38 PM
aku paling nyampah kalo tgk org bajet2 jadi setazah/ setad kat dalam pesbuk....

bagi aku takder aib/ buka aib kalo sendiri up status mcm apa...then org komen berdasarkan status ko tu?

kalo nak jaga sangat aib, jgn upload kat socmed...duk dendiam baca al quran..lagi elok!
Quote missinpiece 3-11-2016 04:46 PM
Me pon hangin je bile ade yg dok kata itu boleh, ini x boleh mcm bagus je..
Quote Artemesiaa 3-11-2016 04:58 PM
Gigih sangat nak live update tampa fikir panjang buat statement sebegitu memang le mengundang

Lihat semua komen(41)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-2-2023 01:42 AM GMT+8 , Processed in 0.103234 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top