CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Penumpang Cemas, Pesawat AirAsia Tergelincir Ketika Sebelum Berlepas Dari Kota Bharu

2-11-2016 11:01 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 7312| Komen: 61

Description: AirAsia dalam satu kenyataan mengesahkan sebuah pesawatnya jenis Airbus A320 ketika sebelum berlepas dikatakan tergelincir di landasan Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra, Kota Bharu, Kelantan pada j ...

sumber foto: Astro Awani


AirAsia dalam satu kenyataan mengesahkan sebuah pesawatnya jenis Airbus A320 ketika sebelum berlepas dikatakan tergelincir di landasan Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra, Kota Bharu, Kelantan pada jam 10.25 malam kelmarin.

Memetik laporan Astro Awani, kejadian berlaku ketika pesawat terbabit yang akan berlepas dari Kota Bharu ke Kuala Lumpur sedang membuat pusingan 'u' di hujung landasan.


"AirAsia akan memaklumkan kepada penumpang mengenai jadual pelepasan terkini."


sumber foto: laman rasmi Air Asia


Menurut kenyataan itu lagi, kesemua penumpang dan anak kapal di atas pesawat selamat dan tiada sebarang kecederaan dilaporkan.

Ekoran daripada kejadian itu beberapa penerbangan terpaksa ditangguhkan dan kini kerja-kerja mengeluarkan tayar tersebut sedang giat dilakukan oleh petugas lapangan terbang.- CARI








15

Bagus
11

Marah
27

Terkejut
26

Sedih
29

Lawak
21

Bosan

Friends Rank (129 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote sqlite3 2-11-2016 09:29 AM
upgrade la wei airport SIP ni...dalam pembentangan budget 2016 ada sebut nak upgrade airport SIP tapi habuk pun tak ada.
Quote dodolgemok 2-11-2016 09:32 AM
Semua airlines pernah skid off or whatsoever. So xnk naik semua airlines lah ni kan?
Quote alinone78 2-11-2016 09:48 AM
erhmmmm tak nak naik tak pe........p beli jet n fly kan sendiri
Quote zulka 2-11-2016 09:54 AM
hamboi tajuk ko....
ko ingat ko sorang tak naik airasia bleh rugi ke
Quote AbukRokok 2-11-2016 10:01 AM
alinone78 replied at 2-11-2016 09:48 AM
erhmmmm tak nak naik tak pe........p beli jet n fly kan sendiri

ala nanti dah siap highway dan rel keretapi laju ke kelantan xyah dah naik kapatebang
Quote prettyuglybabe 2-11-2016 10:06 AM
eleh.. poyo jah statement...
entah-entah memang tak pernah naik flight pun
Quote ceemerah 2-11-2016 10:11 AM
ejas pakri bawak ni..stress cari bini x jumpa2 tu yg sampai tergelincir tu
Quote scorpionkiki 2-11-2016 10:12 AM
AbukRokok replied at 2-11-2016 10:01 AM
ala nanti dah siap highway dan rel keretapi laju ke kelantan xyah dah naik kapatebang

Bila tahun tu?
Quote pittjie 2-11-2016 10:15 AM
kawan2 akak yang selalu cakap tak nak la naik airasia ... itu ini ... dia org2 tu la yang antara kekawan yang tak pernah naik kapalterbang sebenarnya.
Quote Tapayana 2-11-2016 10:27 AM
tak naik air asia. konon2 boleh berangan naik jet jdt ke ??

oh lupa. epot senai pun sendu je.
Quote mieymiey 2-11-2016 10:28 AM
Amboi statement. Tak nak ker tak pernah?
Quote manehnya 2-11-2016 10:36 AM
Benda biasa la, bkn takat air asia, international airlines un penah la skidd off - kepten ejaz
Quote Tok_Batin 2-11-2016 10:41 AM
Semoga dengan insiden ini maka diupgrade lah airport ummah Kelantan ini.
Quote Pajeri_Nenas 2-11-2016 10:58 AM
Hado dek alya daniela tukiran jdt
Quote fishcracker 2-11-2016 11:00 AM
hade air asia kesah
Quote batmana 2-11-2016 11:16 AM
skid jer pun,
bukan hilang radar pun.

Quote kentel 2-11-2016 11:45 AM
Edited by kentel at 2-11-2016 11:46 AM

sis caprut miskin bkn tak nak naik AA, tapi tak mampu beli tiket even AA kan?
Quote ramaramu 2-11-2016 12:11 PM
hmm pape je lah dik non!
Quote karlmax8 2-11-2016 12:15 PM
Dik, janganlah buat macam ni, kalau ko tak naik air asia,bankrap lah company ni.. Megalomaniac syndrom sangat!

Lihat semua komen(61)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-10-2022 06:41 AM GMT+8 , Processed in 0.077586 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top