CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Pesawat MH2718 Tergelincir Di Lapangan Terbang Sibu, 61 Penumpang Selamat

9-4-2017 09:41 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 6908| Komen: 44

Description: Pesawat MH2718 Malaysia Airlines dari Kuala Lumpur dilaporkan tergelincir ketika melakukan pendaratan di Lapangan Terbang Sibu di Sarawak malam tadi sewaktu hujan lebat.
Pesawat MH2718 Malaysia Airlines yang bertolak dari Kuala Lumpur dilaporkan tergelincir ketika melakukan pendaratan di Lapangan Terbang Sibu, Sarawak malam tadi sewaktu hujan lebat.


Memetik laporan Bernama, dalam kejadian pukul 10.17 malam itu Malaysia Airlines menyatakan kesemua 61 penumpang dan enam kapal yang menaiki pesawat Boeing 737-800 tersebut selamat.



Kesemua mangsa berjaya dikeluarkan dari menggunakan dua pelampung keselamatan, kata Malaysia Airlines dalam satu kenyataan di Facebook malam tadi.

Syarikat berkenaan turut berkata ia akan melakukan siasatan segera bagi menentukan punca kejadian.- CARI

sumber foto: Siakap Keli

sumber foto: Siakap Keli


13

Bagus
13

Marah
16

Terkejut
12

Sedih
12

Lawak
16

Bosan

Friends Rank (82 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote harkktuih 9-4-2017 12:02 AM
Uikss scarynya..
Quote WhiskeyScotch 9-4-2017 12:06 AM
Nauzubillah. Nasib baik tiada kemalangan jiwa berlaku. Takutnya!!!
Quote hdon 9-4-2017 12:06 AM
Syukur semua selamat
Quote insulin 9-4-2017 12:09 AM
Syukur pada Tuhan. Semua penumpang selamat. So, aeroplane ni masih boleh dibaiki, ke?
Quote Grndrbi 9-4-2017 12:10 AM
Syukur semua selamat... Pagi tadi weather ok saja... Sibu ni mmng kuat angin kalau da hujan...Kt kuching pun sama..
Quote Changa 9-4-2017 12:13 AM
insulin replied at 9-4-2017 12:09 AM
Syukur pada Tuhan. Semua penumpang selamat. So, aeroplane ni masih boleh dibaiki, ke?

repair or not, insurans jah dek
Quote insulin 9-4-2017 12:16 AM
Changa replied at 9-4-2017 12:13 AM
repair or not, insurans jah dek

X terfikir pasal insurance coverage tadi.
Quote cingai 9-4-2017 12:18 AM
Uishh... alhamdulillah semua selamat
Quote Leo_Gurlz 9-4-2017 12:22 AM
Alhamdulillah semua selamat. scary betul pesawat terbabas nihhh
Quote MarryPottet 9-4-2017 12:22 AM
Alhamdulillah no casualties
Quote AbukRokok 9-4-2017 12:27 AM
paling gerun klu landing dan take off dlm hujan lebat....
Quote Mary_jane 9-4-2017 01:04 AM
Syukur tiada kemalangan jiwa.
Quote RatuDunia94 9-4-2017 01:10 AM
Tayar depan patuah terus..
Quote Lagubestbest 9-4-2017 01:25 AM
Edited by Lagubestbest at 9-4-2017 01:27 AM
AbukRokok replied at 9-4-2017 12:27 AM
paling gerun klu landing dan take off dlm hujan lebat....

Kalau kat airport kota bharu, pilot U turn dari atas airport tu balik KLIA terus, takde landing attemp ke ape dah. Dah banyak kali kena.
Quote harisanis 9-4-2017 01:50 AM
tp kecekapan pilot ni mmg blh dipuji
Quote FanTasyCreaTioN 9-4-2017 02:25 AM
nasib baik tak ada kemalangan jiwa berlaku ..


Quote spankee_fili 9-4-2017 08:18 AM
syukur semuanya selamat...
Quote chinta89 9-4-2017 08:37 AM
Ya Allah takutnya.

Syukur semua selamat
Quote airfilterkotor 9-4-2017 08:49 AM
Korang tunggu aje laa.... porumer indon tak bangun tido lagi ni.

Lihat semua komen(44)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-6-2024 05:41 PM GMT+8 , Processed in 0.071251 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top