CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Cubaan Culik Di Sabah Berjaya Digagalkan Anggota Esscom- Komander Esscom

1-11-2016 09:46 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 3141| Komen: 10

Description: Susulan seorang anggota kru di kapal tunda menghubungi Esscom selepas melihat sebuah kapal yang mencurigakan menghampiri mereka, menyebabkan penceroboh melarikan diri sebelum mencapai sasaran mereka d ...

sumber foto: http://sabahkini.com/


Memetik laporan Sabahkini, susulan seorang anggota kru di kapal tunda menghubungi Esscom selepas melihat sebuah kapal yang mencurigakan menghampiri mereka, menyebabkan penceroboh melarikan diri sebelum mencapai sasaran mereka dalam insiden pada kira-kira pukul 6.30 petang Isnin.

Kejayaan pasukan keselamatan Malaysia itu telah disahkan oleh Komander Esscom, Datuk Wan Bari Wan Abdul Khalid.

Menurut Datuk Wan Barikesemua kru di kapal tunda selamat, dan difahamkan tindak balas segera pasukan keselamatan di bawah Kawasan Keselamatan Khas Pantai Timur Sabah (Esscom) berjaya menggagalkan penculikan atau rompakan terhadap kru kapal tunda di perairan Pulau Berhala dekat sempadan Malaysia dengan Filipina.


"Pasukan keselamatan dari pelbagai agensi bergerak dan memintas suspek yang melarikan diri." 

Kapal tunda berkenaan menghala ke Tawan dari Sandakan.

Tambah Wan Bari, pasukan keselamatan sedang memburu suspek, dan memberitahu bahawa pegawai Esscom mengiringi kapal tunda, pulang ke Sandakan.- CARI

32

Bagus
24

Marah
25

Terkejut
30

Sedih
31

Lawak
13

Bosan

Friends Rank (155 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote zulka 1-11-2016 10:01 AM
ye ke...
mcm tak caya je...
Quote pyropura 1-11-2016 10:03 AM
Ye lar tuuww, AssComm
Quote kornea 1-11-2016 10:14 AM
Kipidap. Dongibab
Quote zulka 1-11-2016 10:16 AM
dan dan pulak....
selepas kena kritik teruk
Quote lkick2113 1-11-2016 11:02 AM
Kalau ada kes culik meroyan, dah berjaya gagalkan pon meroyan, wtf:zz
Quote mat_arof 1-11-2016 11:21 AM
tahniah pasukan keselamatan negara..

Quote BeskotCekelat 1-11-2016 11:26 AM
Patutnya gomen bagi je green lite "Shoot On Sight" macam yang Panglima Tentera request dulu.
Dah bagi amaran suruh stop, kalau lari jugak bagi je torpedo sebijik dua...
Yang kes ni bagi peluang dia lari, lepas ni bila line clear dorang datang lagi buat onar..

Quote oppol 1-11-2016 11:44 AM
lkick2113 replied at 1-11-2016 11:02 AM
Kalau ada kes culik meroyan, dah berjaya gagalkan pon meroyan, wtf:zz

Banyak pengkhianat dalam negara...
Mereka lebih suka negara kucar kacir...
Quote kemaruk 1-11-2016 12:50 PM
Korang senang le suruh tu suroh ni.. kunun2 korang nak bagi menteri susah le kan?

Menteri tak susah pon dia punya kerja.. dia arahkan dan sign je..

Yang susah nanti askar2 bawahan le..
Quote Manjahati 1-11-2016 01:04 PM
BeskotCekelat replied at 1-11-2016 11:26 AM
Patutnya gomen bagi je green lite "Shoot On Sight" macam yang Panglima Tentera request dulu.
Dah ba ...

Tu ler pasal....kasi mati terus

Lihat semua komen(10)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-6-2024 01:26 AM GMT+8 , Processed in 0.082509 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top