CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 1916|Reply: 10

Cubaan Culik Di Sabah Berjaya Digagalkan Anggota Esscom- Komander Esscom

[Copy link]
Post time 1-11-2016 09:46 AM | Show all posts |Read mode
sumber foto: http://sabahkini.com/





Memetik laporan Sabahkini, susulan seorang anggota kru di kapal tunda menghubungi Esscom selepas melihat sebuah kapal yang mencurigakan menghampiri mereka, menyebabkan penceroboh melarikan diri sebelum mencapai sasaran mereka dalam insiden pada kira-kira pukul 6.30 petang Isnin.


Kejayaan pasukan keselamatan Malaysia itu telah disahkan oleh Komander Esscom, Datuk Wan Bari Wan Abdul Khalid.


Menurut Datuk Wan Bari, kesemua kru di kapal tunda selamat, dan difahamkan tindak balas segera pasukan keselamatan di bawah Kawasan Keselamatan Khas Pantai Timur Sabah (Esscom) berjaya menggagalkan penculikan atau rompakan terhadap kru kapal tunda di perairan Pulau Berhala dekat sempadan Malaysia dengan Filipina.


"asukan keselamatan dari pelbagai agensi bergerak dan memintas suspek yang melarikan diri."


Kapal tunda berkenaan menghala ke Tawan dari Sandakan.


Tambah Wan Bari, pasukan keselamatan sedang memburu suspek, dan memberitahu bahawa pegawai Esscom mengiringi kapal tunda, pulang ke Sandakan.- CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-11-2016 10:01 AM | Show all posts
ye ke...
mcm tak caya je...
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2016 10:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Ye lar tuuww, AssComm
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2016 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Kipidap. Dongibab
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2016 10:16 AM | Show all posts
dan dan pulak....
selepas kena kritik teruk
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2016 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau ada kes culik meroyan, dah berjaya gagalkan pon meroyan, wtf:zz
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 1-11-2016 11:21 AM | Show all posts
tahniah pasukan keselamatan negara..

Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2016 11:26 AM | Show all posts
Patutnya gomen bagi je green lite "Shoot On Sight" macam yang Panglima Tentera request dulu.
Dah bagi amaran suruh stop, kalau lari jugak bagi je torpedo sebijik dua...
Yang kes ni bagi peluang dia lari, lepas ni bila line clear dorang datang lagi buat onar..

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-11-2016 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
lkick2113 replied at 1-11-2016 11:02 AM
Kalau ada kes culik meroyan, dah berjaya gagalkan pon meroyan, wtf:zz

Banyak pengkhianat dalam negara...
Mereka lebih suka negara kucar kacir...
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2016 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Korang senang le suruh tu suroh ni.. kunun2 korang nak bagi menteri susah le kan?

Menteri tak susah pon dia punya kerja.. dia arahkan dan sign je..

Yang susah nanti askar2 bawahan le..
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2016 01:04 PM | Show all posts
BeskotCekelat replied at 1-11-2016 11:26 AM
Patutnya gomen bagi je green lite "Shoot On Sight" macam yang Panglima Tentera request dulu.
Dah ba ...

Tu ler pasal....kasi mati terus
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-7-2024 09:04 PM GMT+8 , Processed in 0.080998 second(s), 36 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list