CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Close/Open Add forum to favorites (15) |RSS

Komputer & Teknikal Today: 0|Threads: 8737|Rank: 70 

Moderator: aziz79


Selamat datang ke KOMPUTER DAN TEKNIKAL. Anda di sini untuk berbincang atau berbicara tentang perkara di dunia sekeliling anda yang kadangkala tidak logik. Di sini ada sedikit peraturan yang perlu anda patuhi. Jika peraturan tersebut tidak dipatuhi mungkin kredit anda dipotong atau anda akan diberikan AMARAN.

1. Hanya topik/thread yang sesuai dan berkaitan dibincangkan disini. Jika tidak sesuai MOMOD berhak menutup/memindahkan tanpa sebarang notis. Sebolehnya gunakan fungsi 'search' dahulu sebelum membuka sebarang topik/thread. Jika anda mempunyai cerita berkaitan dengan topik yang sedia ada, sila post di topik tersebut tanpa perlu membuka topik baru.KECUALI jika anda ingin menceritakan kisah bersambung tentang anda atau kisah berkaitan pengalaman anda sendiri (pastinya bukan hanya 1 cerita daripada anda di dalam thread tersebut).

2. Sila gunakan perkataan atau ayat yang mudah difahami forumer lain. Jika boleh jangan gunakan bahasa SMS  di dalam posting anda. Jika anda mengambil cerita/gambar/info dari web atau blog lain, SILA BERIKAN KREDIT.
3. Jika anda meminta tolong dari forumer untuk mendapatkan rawatan atau apa sahaja yang berkaitan, sebarang RISIKO/KERUGIAN adalah di bawah tanggungjawab anda sendiri. Pihak Cari Forum tidak akan bertanggungjawab jika anda mendapat KESULITAN walaupun anda mengenali individu tersebut melalui forum ini.
4. Tidak dibenarkan berborak kosong di setiap topik/thread. Silalah berborak di thread yang telah disediakan.
5. Elakkan dari melakukan kesalahan seperti :


- Advertisement/ Scam/ Spam
- Disrespect/ Insult/ Rude
- Hostile/ Vulgar Languages
- Multiple Posting/ Same Thread
- Name Calling/ Personal Attack
- Problematic Avatar/ Signature
- Provocation/ Sarcasm/ Racist
- Political Issue

. Forumer DILARANG KERAS untuk membuka thread/membuat post yang mengandungi:


- Link ke website/blog milik peribadi, . Sila gunakan board berkaitan untuk mempromosikan website/blog anda.
- Iklan tentang jual beli. Sila gunakan board SHOP ONLINE untuk urusan/pengiklanan anda.
- Unsur-unsur spam, dengan niat untuk 'bump' atau 'up'kan thread. Contoh : 'check in', 'bookmarked' dll

SEBARANG PERMASALAHAN/PERTANYAAN/KEMUSYKILAN, Sila berhubung secara Private Message dengan MOMOD bertugas.

SELAMAT BERFORUM!!
 
Hide sticky threads software UNTUK detect Hardware digest  ...234
bzzts    |   13-1-2007 09:53 PM    |   View:99989    |   Reply:65
Logan34 22-2-2019 04:11 PM
 
Hide sticky threads how to: check, remove, install and download driver  ...2
akumirul    |   26-11-2009 12:20 AM    |   View:69929    |   Reply:22
rogerscullan 27-9-2021 03:23 PM This Forum
 
Hide sticky threads TIPS PC (Pasang/Format/Install/Servis) attachment digest  ...234
HangPC2    |   25-2-2004 10:35 PM    |   View:77656    |   Reply:78
a1ast0r 29-11-2018 05:39 PM This Forum
  Forum Thread   
 
How do I talk to a person at Air Canada? New
myfaresadda    |   26-11-2021 04:42 PM    |   View:23    |   Reply:0
myfaresadda 26-11-2021 04:42 PM
 
18650 Battery Specifications Newbie Thread New
vapedna    |   26-11-2021 03:51 PM    |   View:32    |   Reply:0
vapedna 26-11-2021 03:51 PM
 
How Do I Talk to a Live Person at Delta? Newbie Thread New
myfaresadda    |   25-11-2021 07:05 PM    |   View:38    |   Reply:0
myfaresadda 25-11-2021 07:05 PM
 
Easy steps to Fix ‘Cannot open Outlook data file’ error attach_img New
zenniedavid087    |   24-11-2021 09:02 PM    |   View:47    |   Reply:0
zenniedavid087 24-11-2021 09:02 PM
 
Easy techniques to Extract Mailbox from EDB to PST attach_img New
zenniedavid087    |   24-11-2021 08:22 PM    |   View:63    |   Reply:0
zenniedavid087 24-11-2021 08:22 PM
 
How to Exchange 2016/2013 database? attach_img New
zenniedavid087    |   24-11-2021 01:21 AM    |   View:119    |   Reply:1
Evelynsmith 24-11-2021 12:19 PM
 
12th-gen Intel Alder Lake BIG.little/hybrid CPU baru, dilancar 4 Nov 2021
lurkingaround    |   2-11-2021 06:35 PM    |   View:232    |   Reply:1
lurkingaround 10-11-2021 05:33 PM
 
(edited) camna nak tau log off, log on time kat iphone? agree
Travelo    |   30-10-2021 04:25 PM    |   View:303    |   Reply:4
_blackbird 1-11-2021 11:20 AM
 
Cara mudah Membuka Control Panel di Windows 10 agree
trunks    |   11-6-2020 04:51 AM    |   View:2689    |   Reply:7
rubab56 22-10-2021 10:18 PM
 
Auto Clickers Newbie Thread
ChiragR    |   8-6-2021 05:39 PM    |   View:955    |   Reply:1
norawestallen 9-10-2021 09:12 PM
 
StoreJet 25MC 1TB Portable USB3.0 Type-C HDD UNBOXING
Nickchong1314    |   26-1-2017 07:13 PM    |   View:2660    |   Reply:4
hayrin86 8-10-2021 09:06 AM
 
Brand Laptop yang korang recommend attach_img  ...23
net_level    |   15-5-2016 01:35 PM    |   View:28563    |   Reply:60
MarryLean 30-9-2021 01:23 PM Polls
 
software video editing digest agree  ...234
aliem71731672    |   9-11-2006 09:16 PM    |   View:23830    |   Reply:77
MarryLean 30-9-2021 01:17 PM
 
100 Juta Pengguna Masih Lagi Menggunakan Windows 7 attach_img recommend agree  ...2345
trunks    |   8-1-2021 08:16 AM    |   View:11073    |   Reply:90
trunks 29-9-2021 01:48 PM
 
Honor MagicBook 14 harga dari RM2,699 mulai 1 Okt agree
R2D2    |   24-9-2021 02:28 PM    |   View:595    |   Reply:1
kitmal9545 25-9-2021 08:10 PM
 
Langkah Penjimatan Elektrik Di Rumah recommend agree
Raline    |   28-7-2021 07:56 PM    |   View:1115    |   Reply:2
kitmal9545 24-9-2021 06:52 AM
 
Brand laptop apa yang korang recommend? agree  ...234
carriefire    |   31-10-2019 02:47 PM    |   View:12324    |   Reply:63
hayrin86 22-9-2021 04:28 PM
 
Help: Uninterrupted Power Supply (UPS) for PC agree
fergie.abel    |   30-8-2021 10:03 AM    |   View:775    |   Reply:2
fergie.abel 1-9-2021 09:56 AM
 
Berkenaan Mikrotik Router sebagai Hotspot
aimanfrepaid    |   23-9-2013 08:58 AM    |   View:8802    |   Reply:18
Harry99k 28-8-2021 05:39 PM
 
Mengapa GPS Percuma? – 10 Fakta Menarik Mengenai Sistem GPS agree
trunks    |   17-5-2020 04:43 AM    |   View:3283    |   Reply:18
kitmal 20-8-2021 07:00 AM
 
Intel vs AMD agree  ...2
xpdckelate    |   18-6-2021 09:53 AM    |   View:5843    |   Reply:26
kitmal 20-8-2021 12:16 AM Polls
 
Ciptaan Robot Daripada Barangan Elektrik Terpakai Bantu Penduduk Kampung agree
Raline    |   14-8-2021 03:26 PM    |   View:439    |   Reply:0
Raline 14-8-2021 03:26 PM
 
Gamepad padu buatan Malaysia [suatu ketika] attach_img agree
zulfahmimaidin    |   10-8-2021 10:20 PM    |   View:874    |   Reply:2
xpdckelate 11-8-2021 08:24 AM
 
Specification pc untuk gaming/editing video 6k dan 8k/ editing foto/ animasi 3d agree
Esmiria    |   30-4-2020 08:36 PM    |   View:2318    |   Reply:4
eddyann 8-8-2021 01:05 PM
 
Ok ker all in one desktop pc attach_img
caca_eric    |   25-2-2019 10:32 PM    |   View:4362    |   Reply:19
eddyann 8-8-2021 12:42 PM
 
Tukar motherboard intel celeron
Apapuntak    |   19-1-2021 09:12 PM    |   View:2415    |   Reply:5
eddyann 7-8-2021 11:02 PM
 
WEB DEVELOPMENT Newbie Thread
priya1998    |   7-8-2021 01:21 PM    |   View:923    |   Reply:0
priya1998 7-8-2021 01:21 PM
 
Laptop motherboard turtleneck Newbie Thread agree
Apapuntak    |   19-1-2021 12:30 PM    |   View:2147    |   Reply:12
eddyann 7-8-2021 11:27 AM
 
Inspiron 15 v3552 mic tak boleh guna dlm ChromeOS agree
superdogol    |   14-12-2020 10:29 AM    |   View:2885    |   Reply:9
superdogol 6-8-2021 08:16 PM
 
Huawei matebook d15 r5 atau acer aspire 3??
Apapuntak    |   21-1-2021 12:26 PM    |   View:1965    |   Reply:1
eddyann 6-8-2021 09:37 AM
 
Acer Nitro 5 Dengan RTX 3060 Kini Di Malaysia Pada Harga RM5499
Raline    |   15-3-2021 10:38 PM    |   View:1738    |   Reply:3
eddyann 6-8-2021 09:35 AM
 
6 Tips Lajukan computer 99% berkesan attachment agree
trunks    |   29-7-2020 07:24 PM    |   View:3494    |   Reply:11
eddyann 6-8-2021 09:29 AM
 
Gaming X Trio RTX 3060Ti Tawar Prestasi Mengagumkan agree
Aking    |   14-1-2021 10:53 AM    |   View:2057    |   Reply:2
eddyann 6-8-2021 09:16 AM
 
Tips Memilih Solid-State Drive (SSD) untuk Pengguna Laptop di Malaysia attach_img recommend agree  ...2
trunks    |   21-6-2020 01:37 AM    |   View:8370    |   Reply:28
eddyann 5-8-2021 03:42 PM
 
LAPTOP BARU ? SECONDHAND? attach_img recommend  ...2
Kurex    |   22-1-2020 01:50 PM    |   View:8982    |   Reply:27
eddyann 5-8-2021 03:36 PM
 
HDD tidak detect
hantupeace    |   26-7-2021 11:21 PM    |   View:1567    |   Reply:9
eddyann 5-8-2021 03:33 PM
 
Cara Jana Pendapatan Pasif - Pelaburan Kripto Robot Trading attach_img
nathandmitri    |   4-8-2021 05:19 PM    |   View:684    |   Reply:0
nathandmitri 4-8-2021 05:19 PM
 
Kenapa tak boleh masuk forum melalui pc agree
tosei    |   23-7-2021 02:27 PM    |   View:1467    |   Reply:8
jarimanis 28-7-2021 05:16 PM
 
Patut I pilih mana ? A atau B ? attach_img recommend agree  ...2
gigahertz    |   27-6-2021 09:32 PM    |   View:3571    |   Reply:30
mizzerinz 28-7-2021 05:00 PM
 
projector ringan & tahan lasak..
ly_lin    |   13-5-2012 04:57 PM    |   View:3089    |   Reply:2
bictoria 27-7-2021 02:10 PM
 
INFO PLAYSTATION UNTUK BEGINNER agree
zasrfikri    |   20-7-2021 11:23 PM    |   View:873    |   Reply:0
zasrfikri 20-7-2021 11:23 PM
 
Lupa password user attach_img agree  ...2
rospinki    |   18-6-2021 03:25 PM    |   View:2791    |   Reply:26
rospinki 16-7-2021 07:27 AM
 
How to Recover Deleted Photos on Mac
Conan23    |   12-7-2021 12:23 AM    |   View:906    |   Reply:1
Akshay_M 14-7-2021 10:41 PM
 
MCM MANA NAK CLEAR PASSWORD MS WORD & EXCELL
akeyron    |   26-3-2009 12:57 AM    |   View:3497    |   Reply:11
matapito 26-6-2021 07:12 PM
 
Serabut wayar sangat attach_img agree
Dilalah3385    |   16-6-2021 10:22 PM    |   View:1671    |   Reply:10
xpdckelate 19-6-2021 04:50 PM
 
MS Excell Password / Protection Remover
supermod    |   16-8-2007 12:39 PM    |   View:1885    |   Reply:3
matapito 3-6-2021 11:26 PM
 
Magnetic Storage: Bagaimana Compact Cassette Berfungsi?
Raline    |   1-6-2021 06:45 PM    |   View:1259    |   Reply:1
readbaca 3-6-2021 12:21 AM
Next »

Quick post

You can still enter 200 characters
You have to log in before you can post Login | Register

Points Rules



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-11-2021 04:42 PM GMT+8 , Processed in 0.080654 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top Return to the forum