CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Dakwaan Hairul Azreen Nyaris Diculik Lanun Tidak Berasas- Komander ESSCOM

30-8-2018 10:56 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 92993| Komen: 1241

Description: Memetik laporan Berita Harian, Komander ESSCOM, Datuk Hazani Ghazali tampil membuat penafian dan menyifatkan kenyataan pelakon terbabit adalah tidak berasas.

Baru-baru ini, dakwaan pelakon Hairul Azreen berhubung dia dan seorang lagi pelakon, Ammar Alfian nyaris menjadi sasaran lanun ketika penggambaran filem PASKAL di Semporna pada pertengahan tahun ini menarik perhatian pelbagai pihak.


Kredit foto: carian internet

Memetik laporan Berita Harian, Komander ESSCOM, Datuk Hazani Ghazali tampil membuat penafian dan menyifatkan kenyataan pelakon terbabit adalah tidak berasas.

Jelas beliau sepanjang penggambaran filem itu di kawasan yang dirujuk sebagai pelantar Tun Sharifah Roziah (TSR), pelakon serta kru disertai oleh pasukan keselamatan terlatih, Pasukan Khas Laut (PASKAL).

“Kenyataan pelakon ini amat mengelirukan walaupun ia mungkin hanya gimik promosi filem dan janganlah menggunakan kenyataan ini hanya untuk publisiti murahan bagi menarik minat penonton yang dijangka ditayangkan September depan."


“Setakat ini rekod menunjukkan tidak ada sebarang kejadian cubaan culik atau penculikan berlaku sepanjang 2017 dan 2018 (di pantai timur Sabah).”

Mengulas lanjut, Hazani meminta semua pihak supaya berhati-hati membuat kenyataan terutama membabitkan isu keselamatan negara.

“Tindakan undang-undang boleh diambil atas sebab menimbulkan kenyatan tidak benar serta mendatangkan kegusaran masyarakat dalam soal keselamatan dan ketenteraman awam terutama sekali di kawasan ESSZONE."

“Oleh itu, saya meminta pelakon itu supaya tampil membuat laporan polis supaya pihak ESSCOM dapat mengambil tindakan sewajarnya,” katanya.- CARI

Kredit foto: carian internet

15

Bagus
7

Marah
15

Terkejut
10

Sedih
9

Lawak
7

Bosan

Friends Rank (63 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Kangkung1M 13-7-2018 12:41 PM
Edited by Kangkung1M at 24-7-2018 08:22 PM

Snippets : Thread Hairul Azreen dan Hanis Zalikha
VOL 1 - 4


VOL 1 : Edisi Jaga-Jaga Ada Yang Memerhati : Hairul Azreen Artis Kurang Kesedaran Sivik?
Link : https://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1082912

Caritizen mengetengahkan isu ini setelah menyaksikan banyak perlakuan negatif yang memperlihatkan betapa rendahnya tahap kesedaran sivik dalam diri Hairul Azreen dimuat naik ke laman sosial Instagram.

Contoh seperti beraksi ala 'terbang' di atas eskalator, masuk ke dalam troli pasar raya dan melompat-lompat di atas katil The Four Seasons Hotel, Istanbul, Turki.

a31.png
[youtube]izcd3nqMiQk[/youtube]

a25.png

[youtube]Y16dgUw39OY[/youtube]
a36.png
[youtube]tbsctUBPnu0[/youtube]
Selain daripada tiga perlakuan negatif di atas yang penulis tekankan dalam artikel tersebut, ada banyak lagi contoh yang mempamerkan perlakuan Hairul yang tiada sivik. Di bawah ini penulis tunjukkan sebahagian kecil daripadanya.

Ketika di Turki, Hairul turut menggunakan pintu bilik hotel untuk melakukan senaman.

a30.png

[youtube]OnsL5Du8Uf4[/youtube]
Hairul juga pernah menyalahgunakan kemudahan kerusi roda yang disediakan oleh pihak hospital.

a36.png   
[youtube]L2bnKPpINe4[/youtube]
Mementingkan diri sendiri dengan parkir kenderaan sesuka hati.

a41.png
a42.png
a43.png

Gemar melakukan aksi stunt di khalayak ramai.

a45.png

Selain menimbulkan perasaan jelik orang ramai melihat tingkah lakunya itu, aksi 'human flag' seperti di atas adalah satu bentuk vandalisme kerana boleh membawa kerosakan kepada harta benda awam atau persendirian, sekaligus mengancam keselamatan orang ramai. Bayangkan apa akan terjadi jika tiang besi tersebut condong atau patah, dan kanopi tersebut runtuh, pasti membawa kecelakaan kepada orang ramai yang berada di situ.

Dalam video di bawah, Hairul cuba memanjat pagar monumen untuk menceroboh masuk ke dalam. Nasib Hanis sempat menghalang. Kejadian berlaku di negara Turki.

https://www.instagram.com/p/BSg5R7HgQQM/?taken-by=hairulazreen
a40.png

Memanjat premis persendirian untuk membuat aksi stunt.
a46.png
[youtube]a6ZbQD2azjE[/youtube]
Semua tingkah laku di atas menunjukkan Hairul langsung tiada kesedaran serta tanggungjawab untuk memelihara hak dan kepentingan awam.


VOL 2 : Edisi Why Always Me? : Hairul Azreen #YourChildisNotYourPunchingBag
Link : https://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1084829

Artikel utama tentang Hairul Azreen dan Hanis Zalikha yang mempunyai dua program realiti kekeluargaan yang memaparkan skill keibubapaan mereka yang efektif.


Tapi realitinya, pasangan ini mengamalkan 'bad parenting' dalam kehidupan seharian mereka.

Contohnya, mengabaikan aspek keselamatan ketika berada di dalam kenderaan.


105211bq74tt11747lq5ks png  960×1335 .png

Memberi anak makanan yang tidak sihat.

Link Video : https://isdb.pw/upload/41424116/1793371889117469213.mp4
b.png
b1.png
2ei06q.gif

Mendedahkan anak kepada perilaku ganas.

Link Video : https://isdb.pw/upload/34577988/1795815038802211953.mp4
b2.png
https://www.instagram.com/p/BkR4iOUH6fN/?hl=en&taken-by=hairulazreen
2emlh3.gif

Ketika pelancaran program realiti keibubapaan, "My Little Heroes - Yusuf & Bujibu", pihak penerbitan memberitahu bahawa dalam program tersebut, para peminat akan mempelajari petua dan tips berguna daripada Hairul dan Hanis sepanjang membesarkan anak-anak mereka.

a48.png

Ini antara tip yang dikongsikan oleh Hairul.

a47.png
[youtube]qJ32ELZZKlw[/youtube]

Di bawah adalah sebahagian ulasan caritizen tentang program My Little Heroes (MLH).


Komentar forumer pitera tentang MLH episod 1 dan 2 (Post #244)
Link : https://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1084829&page=10#pid67202561
Aku pun dah menghabiskan masa berharga ku begitu saja dengan menonton my heroes ep 2. Oh maiii. Last skali masak telur dadar weyyyy. Very the nutritious one! Ucop pun taknak makan gayanya.

Ep 1 masak carbonara pun ucop tak makan. Takpe skip meal - keknis cakap.

Ep 2 pun ucop taknak makan. Sibuk nak g bagi makan kt bujibu. Tulah bagi minum susu byk2 kat anak mmg la anak taknak makan proper meal.

Lagi satu kan. Dalam kasar-kasar herol melayan ucop, tapi dia still melayan. Pape pun dia yg nak pegang ucop. Muka keknis mcm serius bukan muka seorang ibu penyayang. Pass gitu je anak kt herol time naik yg ape 3d tu. pastu time ucop eksaited main motor tu mcm emmm awkwarddddd. Do u truly know ur son? Macam ckp ngn anak pun macam buat-buat gitu. Ke iolls je perasan lebih? Hmmm


Komentar forumer KucingBiru tentang MLH Episod 2 (Post #210)

Link : https://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1084829&extra=&page=9
Iols baru tgk My Little Heroes episod 2. Aku rasa ada few part yang aku rasa awkward diornag laki bini dan peranan as owner (or self claimed parent) Bujibu.

1. Bujibu first time datang office keknis. Apa relavennya nak tunjuk pergi office dalam reality show tu kalau first time?  i thought that show all about their daily life daily rutine?

2. Keknis bawak Bujibu pi grooming. This innormal i pun selalu bawak pi grooming tapi Keknis bagi alasan dia nervous nak potong kuku Bujibu... like huh? Sapa owner kucing kat sini raise your hand pleaseee. Korang takut ke nak potong kuku kucing korang? Huhuhu. Dari statement Keknis I boleh suspect yang most of time maybe bukan Keknis yang handle Bujibu. Dia tak kisah pun nak tenangkan Bujibu kat Cats Ville tu bila Bujibu buat perangai. And tgk Litter Box Bujibu kat area dapur keknis tu... jenis open litter box ye yang murah tu

Bujibu dah 3 tahun... usually normal owner kucing yang keep indoor cat tak bg guna open litter box tu. Busuk la satu rumah! Selalu yang jenis tutup and ada door and filter. I boleh agak... again Bujibu tak selalu dgn diorang so that is why takde necessity diorng beli litter box mahal.  Sorry bab kucing i mmg agak cekap.  I pun bela kucing indoor, dah 9 tahun. And i mmg active dgn geng kucing so I aware normal behaviour parent 'furkids' ni.

3. Waktu pi visit Games Room Kekrul kat Ipoh. Kekrul kata dah lama Keknis tak datang dan YI first time datang. Again apa releven nya tunjuk benda tu kat MLH tu? Bukan diornag pi pun sebelum ni. And paling obvious awkward park Kekni cakap dia tak pernah ikut Kekrul outstation..waktu shooting Police Evo kat luar berbulan pun takde ikut. Muka Kekrul sangat kelat weh.... nampak macam "aku pasrah je la bini tak pernah nak turun ke any things melibatkan kerja aku". Hihi (kesian jugak sebenarnya)

a49.png

Komentar forumer brainbiru tentang MLH Episod 3 (Post #920)
Link : https://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1084829&page=37#pid67231207
Episod 3 tu i tgk... So empty.. Mcm apa bende aku tgk ni... Sekadar di letak caption caption dialog dialog nak bagi funny...  Pastu ingatkn before keknis nk have me time tu dia akan ready kan bfast dah utk anak dia.. Knowing mommy2 kebanyakan ni... Nak kuar umah tinggal anak rasa x best je... Nk kuar pun mesti makesure dh prepare everything utk anak... . Hihihihi...

N ingatkan dah masuk 2018 ni kekrul dh menambah english vocab dia... X kan la sepanjang kawen dgn dreamgirl dean list dia tu... itu pertama kali makan french toast?  Smpai x pnh sebut french toast..?  X pernah diperbetulkan oleh hanis?  Nk tunggu tv show baru tau sebutan sebenar?  Rugi la kalau mcm tu byr 91k kawen dgn dremgirl dean list.. Kekrul sebut "british tos".... Please la... x kelakar lgsung....  X faham cara kekrul fikir... Mcm mana dia boleh anggap bende tu kelakar...  Ko hensem mcm mana pun.. Body cantik mcm mana pun...  Champion Rumah sukan atau fear factor sekalipun... Kalau benak basic english terus rasa mcm turn off tau.... Kalau x berapa pandai pun... Jgn ditunjukkan sgt...


Belajar rul...belajar. x tau sebut.. X pyh sebut dlm tv show... Sebut je roti bakar whatsoever.   Nanti dreamgirl dean list hang balik rumah... Hang Tanya..  "ayang camne nak sebut french tos" itu kalu ko nk belajar la sbb x nak jadi bodoh depan org.  Tp klu ko rasa jadi bodoh mcm tu kelakar n cute.. I rest my case la.

Komentar forumer pitera tentang MLH Episod 3 (Post #915)
Link : https://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1084829&page=37#pid67231207
HA bawa ucop mandi pool bawah. yes anak kau cranky tak tau nak buat ape, bawah turun terus masuk pool. tapi setau i kat mana2 pool pun mmg tak boleh mandi pakai baju gitu je, kena pakai swim suit at least trunks pun dah okay untuk budak. boleh sebarkan kuman tau kalau pakai gitu. kalo rumah sedara i dah lama kene kejar guard kalau pakai gitu, ni lagi la duduk condo mewah kot. ke guard tak marah sebab nampak dorang tengah shoot? hmmm.

dalam 3 episod MLH ni, ni je nampak ucop betul2 makan. carbonara aritu tak makan pun. keknis cakap takpe dia dah minum susu full of "nutriens". episod 2 masak omelete pun nan hado. ucop makan gitu je. yg 3rd time ni pun takde la beria ucop makan. tah2 daddy dia yang lebih2 makan.

kesimpulannya? segala tips mommynis tu tak boleh pakaiiiiii. jangan bagi susu dulu kat anak sebelum meal, kalo tak gitu la jadinya.

french toast tu ape HA sebut? fchkhbhk torst? what torst? like seriously kau tak malu, kata nak pergi hollywood? please hanis please, teach your husband some basic english! this is not funny i tell you, this shows how ignorance you both are for not doing anything to upgrade yourself. kata classy makan/pakai/rumah/pet semua nak yang gahhh aje.

anyhow, sebimbo mana pun HA ni, i give him credit coz it really shows that he is really good with yusof. biarpun safety (drive kereta sambil dokong anak) kelaut, tapi memang nampak dia yang rajin melayan ucop. main-main dengan ucop. keknis? mana nak melayan anak dia except apa yg dia portray je. boleh tengok dari body language dia macam tak biasa melayan anak. biarpun HA tu buat punch bag la terjun tiruk dalam air la, but the thing is we can see that HA really bond with his son, not keknis. kudos for HA. memang anak biasa ada preference, kadang manja lebih dengan mak atau ayah, tapi in this situation i rasa ucop lebih prefer HA sebab HA himself yang rajin melayan, keknis tak sangat. acah mommy classy je. nasib ko takde maid keknis, boleh la nak acah mommytips bagai

Komentar forumer eyeda1223 (Post #2675)
Link : https://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1084829&page=107#pid67341201
pada pendapat iols rancangan MLH ni kan katanya nak paparkan kehidupan seharian theyolls. Yg iols baru tgk episode buat arts n craft tapak tangan kekcop yang kekmilla ada sekali

Rancangan ni mmg tersasar jauh dari paparkan kehidupan seharian. Kehidupan seharian mmg buat arts n craft je ke selalu. Mmg la iols faham nak create content tp kalau korang perasan rancangan tu mcm sampah. Mcm takde pengisian bermakna

Lepas tu bila terfikir, dieorang terpaksa la create konon2 nya kehidupan seharian terpaksa buat itu buat ini (yg kita tau tu just aktiviti manusia biasa di kala cuti/cuti sekolah). Sebab hakikatnya dieorang mana ade job pun selain jadi duta and reality show star. Sebab kalau retis lain mesti busy lain mcm pergi shooting, buat bisnes, recording, attend event, press conference so anak kena hantar sini sana. So ada la content kehidupan harian yg busy tuh. Ni nan hado sampai mcm kena create aktiviti nak bg meriah

meluat tgk tp kena tgk sbb nk kecam. haha

Komentar forumer pitera (Post #2845)
Link : https://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1084829&page=114#pid67348712
Lagi satu, keknis ni i perasan sangat la mengagungkan me time dia tu. me time for me is a bit overated la. dah nama pun mak, memang takde la masa nak me time. Kalau kita ni takde masalah duit/rumahtangga, anak pun baru sorang, adik pun selalu datang jagakan anak, parents n parents in law pun sepelaung je jauhnya, rasanya takde la perlu sangat me time tu. kalo i, me time tu tak perlu pun gi manipadi ke oversea ke. Time anak-anak tido then laki pun sibuk buat keje, then kita ada sikit masa untuk berehat dan tak perlu cater to anyone else’s need, itu dah kira me time dah. Sempat baca novel sebelum tido pun dah kira me time. Ada yang bangun pagi then boleh duduk hadap tingkap hadap klcc (eh?) sambil hirup kopi, pun dah kira me time.

Poyo je keknis nak ajar bbnu me time tu kena tinggalkan notes utk laki masak british tosh then kemas rumah dan jaga anak.


Komentar forumer cmf_Strawberry (Post #2066)

Link : https://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1084829&page=83#pid67299483
Yup ... berry tgk mlh yg uols post yang part sticker notes tu memang potray unresponsible mother and wife. Sorryyyy... seloving mana pun a husband, u dont want to instruct him to do so many things juz by sticking notes... tak baik okayyy...n the wife pegi enjoy pegi manicure...

Artikel ini juga telah berjaya menularkan kisah pasangan ini memberi Yusuf Iskandar makan suplemen kolagen.




a44.png


Malah anak saudara Hanis turut diberi makan suplemen kolagen bertujuan untuk mengembalikan warna kulit.

Kekbot.png

Dalam artikel ini, penulis turut menyelitkan kisah sadis anak sulung mereka, Bujibu Chempel yang dikurung di dalam troli pasar yang sempit dan dipamerkan di depan khalayak ramai.


Kekbu1.png

bujibu dalam troli pasar.png

[youtube]n7BEEsIUSHo[/youtube]
[youtube]RoeJ6vedECA[/youtube]

Sub Artikel : #Pray4TroliPasarBujibu (Post #550)
Link : https://bm.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1084829&extra=&page=22

Terkesan melihat kesengsaraan dan ketidakselesaan yang dialami oleh Bujibu ketika dikurung di dalam troli pasar tersebut, penulis telah menulis sebuah artikel bertajuk #Pray4TroliPasarBujibu.


bujibu meletop.png

bujibu ixde privaci.png

bujigang.png

bujibu jalan jalan.png

Dalam artikel tersebut, penulis telah menyeru orang perseorangan dan badan-badan korporat agar sudi menyumbangkan dana kepada pasangan ini bagi membolehkan mereka membeli stroller baru yang lebih selesa untuk Bujibu.

Dan seruan penulis akhirnya berjaya.

Pada hari yang sama artikel tersebut diterbitkan, sebuah syarikat telah sudi menaja sebuah stroller untuk Bujibu.


195401uadpbeckgmdpmpm9.png.thumb.jpg

Maka tamatlah sudah kisah kesengsaraan Bujibu disumbat ke dalam troli pasar. Semuanya hendak tunggu ditaja sehingga sanggup mengabaikan kebajikan anak sendiri.


Sub Artikel : FattZura Terkedu dan Tercengang. Adab Kat Mana? (Post #1520)
Link : https://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1084829&extra=&page=61

Artikel ini berkisar tentang kejadian yang berlaku di majlis resepsi pasangan selebriti paling popular, FattZura.

Hairul Azreen dan Hanis Zalikha telah menerima undangan ke majlis resepsi pasangan tersebut.


a27.png

Namun pada hari berlangsungnya majlis tersebut, ibu bapa Hanis pula yang pergi menghadirinya.


a28.png

Ibu Hanis telah mengambil foto ketika pasangan FattZura berada di meja makan beradab dan sedang menikmati hidangan.   

Pasangan FattZura nampak terkedu dan tercengang sehingga terpaksa berhenti makan kerana terganggu dengan perlakuan tidak beradab ibu Hanis yang ingin memotret foto pengantin dalam keadaan yang tidak sesuai itu.

fattzura makan.png

Forumer @ouch telah mencipta satu dialog epic lucu bagi mengambarkan situasi yang mungkin berlaku di dalam gambar tersebut:
muka fattzura masa mak dia amek tu cam terkedu and " sapa dia ni?" lepas tu agaknya tanya sama sendiri...mak sedara u ke? bukan...i igt mak sedara u ke? bkn gak...

a29.png


VOL 3 : Edisi Himbo : Hairul Azreen Pelakon Filem Aksi Tempatan Yang Pertama Bakal Mencipta Nama di Hollywood? Adakah Beliau Anak Malaysia Kedua Bakal Menembusi The Ellen Show Selepas Henry Golding?
Link : https://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1103870


Sub Artikel : Edisi ‘SHARENTING’ : Hairul Azreen dan Hanis Zalikha Dilabel Sebagai Ibu Bapa Yang ‘Menjual’ Privasi dan Perasaan Anak Untuk Meraih Populariti Di Laman Media Sosial? (Post #1914)
Link : https://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1103870&page=77#pid67560995


VOL 4 : Hanis Zalikha dan Hairul Azreen Masih Belum Berdaftar Sebagai Pengundi Tetapi Gila Mencari Publisiti Tentang Isu Pilihan Raya dan Kenegaraan. Netizen Mulakan Kempen #boikotfakerulnfakenis #attentionseeker
Link : https://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1106021


Tindakan Hanis Zalikha dan Hairul Azreen yang masih belum berdaftar sebagai pengundi tetapi cuba mencuri tumpuan ketika pengumuman keputusan PRU-14 telah mendapat liputan meluas di media-media sosial, membuatkan mereka bertubi-tubi menerima kritikan pedas netizen. Sebahagian komentar netizen tentang sikap pasangan selebriti ini (Post #2)
Link : https://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1106021


Sub Artikel : Breaking News : Berakhirnya Drama Penipuan Fakers.  Akhirnya Hanis Zalikha Mengaku Dalam Hijabista.com.my, Dia dan Hairul Azreen Sebenarnya Tidak Pergi Mengundi Kerana Mereka Berdua Masih Belum Mendaftar Sebagai Pemilih, Bukan Kerana Photo Shoot Jakel (Post #1246 & 1247 - Pengakuan Chapter Ke-6)
Link : https://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1106021&page=50#pid67667817


Sub Artikel : Update 4 Dalam 1 (Post #1870)
  • Hairul Azreen Menangis Lagi. Kali Ini Kerana Jari Kelingking Tangan Kanannya Tercedera
  • Hairul Mahu Ajar Anaknya, Yusuf Iskandar Menjadi Lasak Sepertinya
  • Pencapaian Hebat Hairul Terkini, Dapat Berkomunikasi Dalam Bahasa Inggeris Guna Lirik Lagu
  • Pada Ulang Tahun Perkahwinan Ke-3, Hanis Zalikha Hadiahkan Suaminya Roti John ‘Sumpah Sedap My Bam Bam’
Link : https://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1106021&extra=&page=75




Quote Kangkung1M 13-7-2018 12:41 PM
reserved...
Quote Kangkung1M 13-7-2018 12:42 PM
reserved...
Quote Kangkung1M 13-7-2018 12:42 PM
reserved...
Quote imanda 13-7-2018 12:43 PM
umah baru!
sorry nak komen dulu.
I wpon dah cuci toilet bowl bersih2 still rs geli nk lepak sana apatah lagi nak memotretkannya kemudian upload kat socmed.
bak kata sorg forumer tu, why keknis suka nau post gambo tmpt setan???
euwwww nya pangai
Quote Kangkung1M 13-7-2018 12:43 PM
reserved...
Quote Kangkung1M 13-7-2018 12:44 PM
reserved...
Quote pia250110 13-7-2018 01:16 PM
ini thread membenci hanis zalikha n family ke..huhuhuh nasib le kome....
Quote julia5094 13-7-2018 01:21 PM
Tak penat ke setiap moment nak kena ambik gambo??
Quote netto_ 13-7-2018 01:24 PM
Gigihnya aku bace smpai abes. Best la kau tulis tt
Quote zennaya 13-7-2018 01:25 PM
welkambek kekkung. rasa terhibur baca this thread..
Quote mesmerize 13-7-2018 01:28 PM
apa lagi la yang korang tak puas hati ngan couple ni ehehe..
tapi jamban bujibu paling kesian ai rasa dia pun geli nak masuk sebab tahi lama tak scoop buang
Quote KarinaKapur 13-7-2018 01:37 PM
Besday HA xsambut, anniversary pon xsambut.. Ni besday usop pon dorang xsambut mcm rakan2 artis yg lain? Wow kelainan apakah ini

-from HZ fan
Quote Rainrein 13-7-2018 01:42 PM
Kenot go la tengok any vids yang tunjuk fakerul tengah cakap cos he looks so bodo bodo alang. Xde tarikan langsung. Whoever follows him on ig memang taste below par betul. Instead of dia berabis duit untuk beli itu ini betterla invest some of the money untuk tambah knowledge, enroll for any classes or course. Janganla dok bangga sangat ngan bini ada knowledge awak tu cos from i've seen so far both of u sama level je.
Quote ladybugz 13-7-2018 01:43 PM
Cantik bilik airnya. Patut la slalu di upload. Cume, i think hanis u ni kene buat 2 ig kot. Satu utk family n friends n satu lg public. Sbb mende2 mcm ni mmg akan buat org rase x senang.
Quote sapeka 13-7-2018 01:47 PM
rumah baru ke ni?
nak cari seat la

tunggu artikel kak kung sepenuhnya
Quote rolypoly 13-7-2018 01:54 PM
rumah keknis ni mmg ada satu bilik tido je ke? macam kecik je.
btw cuci toilet je kot tutorial kejadah apenya
Quote prettyuglybabe 13-7-2018 01:55 PM
kesiannya kucing dia..
dah la bekasnya kecik..
tak dibersihkan pulak tu..
i marhaen rumah tak mahal kucing asal stray pun ada smartsift..
Quote mamiary 13-7-2018 01:56 PM
cannot doubt rumah mak nani amat cantik, tapi 24 jam tunjuk rumah orang pun bosan mak nani oiii

Lihat semua komen(1241)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-7-2024 08:52 PM GMT+8 , Processed in 0.897956 second(s), 50 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top