CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Lagi Kebakaran Di Hospital Sultanah Aminah Johor Bahru

26-10-2016 02:53 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 6465| Komen: 28

Description: Kerja-kerja mencari bukti dan siasatan polis baru sahaja habis dilakukan pagi tadi, Hospital Sultanah Aminah di Johor Bahru sekali lagi kelihatan berasap dan terbakar akibat masalah kabel elektrik pad ...

sumber foto: http://www.infokini.my/


Kerja-kerja mencari bukti dan siasatan polis baru sahaja habis dilakukan pagi tadi, Hospital Sultanah Aminah di Johor Bahru sekali lagi kelihatan berasap dan terbakar akibat masalah kabel elektrik pada kira-kira 1.40 petang tadi.

Menurut laporan The Star, untuk kali ini ianya berlaku di dalam bilik bedah di Unit Rawatan Kecemasan, ICU juga.

Laporan akhbar China Press dan Oriental Daily News pula menyatakan difahamkan punca kejadian adalah disebabkan tampungan elektrik yang keterlaluan ke atas kabel telah mengakibatkan keluar asap dan terbakar.

Setakat ini, anggota bomba telah memasuki lokasi berlaku kebakaran untuk menjalankan tugas menyelamat, sambil mengarahkan pegawai perubatan, pesakit dan ahli keluarga pesakit segera tinggalkan tempat berkenaan.- CARI



21

Bagus
16

Marah
22

Terkejut
14

Sedih
5

Lawak
16

Bosan

Friends Rank (94 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote melinda_kerr 26-10-2016 03:10 PM
Bertimpa2.
Quote Lina66 26-10-2016 03:10 PM

Seriously?... tempat yg samer jugak ke?
Quote yusryimran 26-10-2016 03:11 PM
oh my god
Quote tumpanglalu74 26-10-2016 03:17 PM
Lina66 replied at 26-10-2016 03:10 PM
Seriously?... tempat yg samer jugak ke?

Konfem arini takde sape mengecas di situ..

Tapi sesi 'mengecas' antara abam2 bombe dan akak2 nurse kekal berlangsung buat hari kedua.
Quote tepisket.. 26-10-2016 03:17 PM
So ni bkn sebab charger ni.
Memang betul la tu over limit voltage.
Quote Lina66 26-10-2016 03:20 PM
tumpanglalu74 replied at 26-10-2016 05:17 PM
Konfem arini takde sape mengecas di situ..

Tapi sesi 'mengecas' antara abam2 bombe dan akak2 nu ...


ya ya... abam bomba i lap u...

niwey.. kasi chance la for them to cas mengecas..
Quote honeybee1802 26-10-2016 03:33 PM
Lina66 replied at 26-10-2016 03:20 PM
ya ya... abam bomba i lap u...

niwey.. kasi chance la for them to cas mengecas..  ...

Bestnya kan scene neh..mek misi bertungkus lumus pakai fire extinguisher kt icu,pwhtu pengsan...abam bomba to the rescue...abam bomba penat semput doktor to the rescue..skang abam bomba confused...
Maap yek selingan je nii...
Quote DeeHanania 26-10-2016 03:44 PM
Mudah2an dpermudahkan...
Quote doublethread 26-10-2016 04:03 PM
Simpatinya aku kat diorang ni. Kuat la hendaknya korang yang terlibat. Harap takde kebakaran lagi lepas ni.

Dan harap thread ni pun tak terbakar sama
Quote vandergooh 26-10-2016 04:07 PM
Pindah laa..dulu   kehospital   pasir   gudang.. tutop...
Quote Lina66 26-10-2016 04:12 PM
vandergooh replied at 26-10-2016 06:07 PM
Pindah laa..dulu   kehospital   pasir   gudang.. tutop...


I agreed with you
Pihak hospital kene keluarkan semua pesakit dah pindahkan ke hospital lain.

Pastu buat pemeriksaan yg terperinci pada bangunan tersebut.  
Quote chinta89 26-10-2016 04:38 PM
byk sgt elektik dgunakan sapa xleh tampung, agaknyalah..
Quote senduhazab 26-10-2016 04:42 PM
Semoga semuanya selamat.... Tak nak lah ada nyawa yg terkorban lg
Quote haruslah 26-10-2016 04:46 PM
honeybee1802 replied at 26-10-2016 03:33 PM
Bestnya kan scene neh..mek misi bertungkus lumus pakai fire extinguisher kt icu,pwhtu pengsan...ab ...

misiku, abam bomba lap u
tajuk drama baru nanti
Quote batmana 26-10-2016 04:49 PM
De berita lain kata pasal air msuk kene aras lain masa keje pembersihan .tu yg de spark..  kene kabel.
Quote cmf_conan 26-10-2016 04:54 PM
vandergooh replied at 26-10-2016 04:07 PM
Pindah laa..dulu   kehospital   pasir   gudang.. tutop...

ko ingat senang?? sepital skang banyak penuh..
ni plak nak sumbat majoriti patient dr satu spital lain..
sepital prebet plak berapa byk sgt la katilnya pon..
satu cara mungkin dorg discaj cecepat sesaper yg dah bleh balik...
bagi ruang kat yg lebih memerlukan..

Quote vandergooh 26-10-2016 05:10 PM
cmf_conan replied at 26-10-2016 04:54 PM
ko ingat senang?? sepital skang banyak penuh..
ni plak nak sumbat majoriti patient dr satu spital ...

Akak ni takder la pandai dik... tapi mana2 tempat kebakaran pun.. sesuatu tempat kena tutup dulu untuk pemeriksaan keselamatan, wiring yg dah hangus, fasiliti kelengkapan hospital yg terkena litar pintas... kapasiti elektrik dengan kemudahan yg ada di hospital... itu semua kena siasat dan perbetulkan dulu, baru boleh digunakan semula...

Cakap nak selamatkan nyawa org... tapi letakkan pesakit tempat tak selamat.. bleh fikir tak... cgpa 3.86
Quote cmf_conan 26-10-2016 06:10 PM
vandergooh replied at 26-10-2016 05:10 PM
Akak ni takder la pandai dik... tapi mana2 tempat kebakaran pun.. sesuatu tempat kena tutup dulu u ...

Ye laaa... ikut logik memang la kena pindahkan.. kena tutup..
tapi nak soh pindah mana2 spital.. mcm senang ckp je kan??
kalo tiap2 spital leh terima tak lebih dr say 20 patients..
yg ada 300++ patients.. sepital plak tak lebih 10 yg ebelebel..
agak2 logik tak nak main sembur soh pindah spital?
selalu bangunan terbakor, xdeknye nak tutup satu bangunan kalo yg terbakor tu satu, dua tingkat je..
dorang akan tutup level yg terbakar hangus je..


Quote Acik2kepam 26-10-2016 06:53 PM
Akak percaya pesakit yg sedia ada kt wad yg tak terjejas harus tak senang duduk gak tp apa je pilihan yg ada kalo dh mmg tgh sakit dan tak blh nk discaj lg.
Nk pindah kemana ni bkn mangsa banjir yg blh sumbat kat sekolah or balai raya ke apa.
Kalo nk pindah kena pindah dgn segala peralatan yg ade.

Lihat semua komen(28)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

21-4-2024 04:07 AM GMT+8 , Processed in 0.114867 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top