CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Anjing Setia Maut Dibakar Api Akibat Melindungi Bayi

26-8-2016 06:02 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 5105| Komen: 18

Description: Dalam satu kejadian kebakaran yang berlaku di Maryland, Amerika syarikat, terdapat seekor anjing yang sememangnya bersifat taat setia terhadap tuannya dikatakan sanggup mengorbankan dirnya untuk melin ...
Oleh : TS LOO


sumber foto: www.dailymail.co.uk

sumber foto: www.dailymail.co.uk


Dalam satu kejadian kebakaran yang berlaku di Maryland, Amerika syarikat, terdapat seekor anjing yang sememangnya bersifat taat setia terhadap tuannya dikatakan sanggup mengorbankan dirinya untuk melindungi tuan mudanya yang merupakan seorang bayi yang baru berunur 8 bulan. 

Ibu kepada bayi itu, Erika mengimbas semula ketika itu dia sedang berjalan ke luar rumah, apabila berpusing badannya ke arah rumah dan mendapati rumah sudah mula dijilat api, namun bayinya Viviana Claire dan anjing kesayangannya yang baru berusia 6 bulan iaitu Polo masih di dalam rumah. Disebabkan asap semakin tebal, Erica langsung tidak dapat masuk semula ke rumahnya.


Sejurus bomba bergegas tiba,dalam bilik didapati Polo menggunakan badannya menutupi tuan mudanya Viviana sebagai usaha untuk melindunginya, tapi malangnya dirinya pula maut dibakar api. 

Viviana hanya dibakar api pada bahagian lengan dan sebelah badan yang tidak ditutupi oleh Polo, walaupun berjaya diselamatkan, tetapi masih dalam keadaan bahaya, 

Terdapat pihak tertentu dari platform internet mengadakan satu gerakan mengumpul dana untuk bayi tersebut, sebanyak AS$24,900 telah berjaya dikutip daripada masyarakat.- CARI




sumber info : www.dailymail.co.uk/
21

Bagus
21

Marah
17

Terkejut
12

Sedih
21

Lawak
31

Bosan

Friends Rank (123 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote miszclassique 26-8-2016 09:11 PM
Huaaaa sedihnya mesti terasa kehilangan.. dulu pernah bela kucing pastu mati sbb heart attack kena agah dengan anjing dari kilang..sempat bwk jumpa doc tp mmg takleh nk buat apa
Quote oppol 26-8-2016 09:35 PM
Kucing pun boleh kena serangan jantung ke..?baru tau...
Quote FARRAZOOL 26-8-2016 11:41 PM
Touching...
Quote sarahmirza 27-8-2016 12:42 AM
miszclassique replied at 26-8-2016 09:11 PM
Huaaaa sedihnya  mesti terasa kehilangan.. dulu pernah bela kucing pastu mati sbb heart attack ke ...

Eh betul ke?
Nasib baik kucing iolls tak kena heart attack.
Anjing uncle sebelah suka betul sergah kucing iolls.



Quote miszclassique 27-8-2016 08:40 AM
sarahmirza replied at 27-8-2016 12:42 AM
Eh betul ke?
Nasib baik kucing iolls tak kena heart attack.
Anjing uncle sebelah suka betul serg ...

Tengok jgk kucing tu penakut ke tak.. Kucing iols mmg dari kecik dia penakut bunyi ayam pun dia takut. Dah besar baru berani nk keluar rumah tp jadi mcm tu lak  
Quote miszclassique 27-8-2016 08:41 AM
oppol replied at 26-8-2016 09:35 PM
Kucing pun boleh kena serangan jantung ke..?baru tau...

Huaaaa ada lahh. Sedih tau
Quote westaste1 27-8-2016 01:58 PM

nti pakcik belikan patung barbie, xder la adik sedih lg...
Quote miszclassique 27-8-2016 05:14 PM
westaste1 replied at 27-8-2016 01:58 PM
nti pakcik belikan patung barbie, xder la adik sedih lg...

Haha okay terima kasih  
Quote cucuq 27-8-2016 09:37 PM
sedihnya...
Quote pocongkiutss 27-8-2016 10:56 PM
Sedihnya ((((
Quote Artemesiaa 27-8-2016 11:17 PM
Sedihnya ... setianya ia memang tak ada tandingannya sanggup berkorban nyawa
Quote Saussurea 28-8-2016 12:08 AM
Anjing simbol kesetiaan.
kebaikan dari sifat seekor anjing.

Quote DeeHanania 28-8-2016 02:33 PM
Aduh,sedih nya...
Quote yayaachan 29-8-2016 12:16 AM
kesiannya......
Quote adn 29-8-2016 09:23 AM
adess...kesiannya...

kucing tu jgn kata sakit jantung jer...penyakit lain pon ada...kucing adn pon dah tader sbb kena batu karang...
Quote -electrifying- 29-8-2016 10:59 AM
kesetiaan haiwan terhadap manusia... respect...
Quote bianglala 29-8-2016 04:10 PM
kisah yang tragik... kesetiaan seekor anjing
Quote Jejaka88 29-8-2016 07:57 PM
semoga dapat anjing baru lagi

Lihat semua komen(18)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-6-2024 04:09 PM GMT+8 , Processed in 0.060092 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top