CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Wad 5B Hospital Raja Permaisuri Bainun Terpaksa Dikosongkan, Akibat Lintar Pintas

10-11-2016 03:22 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 5309| Komen: 19

Description: Berikutan berlaku litar pintas pada malam tadi, wad 5B Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB) terpaksa dikosongkan demi keselamatan.
Berikutan berlaku litar pintas pada malam tadi, wad 5B Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB) terpaksa dikosongkan demi keselamatan.

Memetik laporan Bernama, Ketua Pengarah Kesihatan Datuk Dr Noor Hisham Abdullah menjelaskan, litar pintas itu berlaku pada plug dinding katil di wad yang menempatkan pesakit lelaki kira-kira 11.16 malam.


Tambah beliau, tiada sebarang kecederaan sama ada membabitkan pesakit atau kakitangan hospital dilaporkan berlaku.

"Pihak hospital telah memindahkan pesakit ke wad lain dan kajian keselamatan serta pendawaian sedang dijalankan." - CARI

sumber foto : http://3.bp.blogspot.com/

26

Bagus
16

Marah
21

Terkejut
41

Sedih
12

Lawak
18

Bosan

Friends Rank (134 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote HazeLJoseph 10-11-2016 05:51 PM
HOspital lama semua patut diperiksa segala aspek. Bahaya gayanya
Quote ronapink 10-11-2016 06:03 PM
litar pintas ke lintar pintas
Quote doublethread 10-11-2016 06:10 PM
Pulok...jangan buat pasey kome
Quote jerukkedondong 10-11-2016 06:12 PM
Weh ler kome...jgn tebako udahh..
Dejavu spita tu tmpt awok diberanak kan dulu..
Quote xy_daen 10-11-2016 06:14 PM
Maintenance hauk...selayaknyalah kan sebab cut bajet kkm...
Quote Artemesiaa 10-11-2016 06:18 PM
Ada baiknya sistem pendawaian dispital2 lama ni diperiksa semula utk mengelakan kejadian yang tak diingini
Quote sabbath_shalom 10-11-2016 06:38 PM
Musim hospital terbakar ye?

Tahun lepas musim pesawat terhempas.

Drama sinetron sangat....
Quote alesandra 10-11-2016 08:37 PM
hospital mcm zaman perang dunia ke2 neh mmg tunggu masa je.....
Quote matamata 10-11-2016 08:49 PM
Plug=palam
Quote insulin 10-11-2016 08:56 PM
Dah tiba masa untuk check semua electrical wiring dan electrical distribution equipments di hospital.
Quote kemaruk 10-11-2016 09:02 PM
Transformer, genset, tangki oksigen meletup etc..
Quote WajibulGhunah 10-11-2016 09:09 PM
Isu cukai dan retis lg penting dri semua ni kut
Quote kemaruk 10-11-2016 09:19 PM
Tolong jangan check hospital saje.. check sekali semua sekolah, masjid, surau, pejabat kerajaan.. macam la kat spital je yang berlaku litar pintas.. tempat lain hari2 ada litar pintas..

Oh yela kan.. sebab peruntukan kkm dipotong.. sebab tu la fokuskan kat spital je.. dapat gak hentam kerajaan
Quote FARRAZOOL 11-11-2016 12:32 AM
Klu blh premises2 gomen yg dh lama n yg dh nk roboh pun perlu dibuat sumting ::
Quote WhiskeyScotch 11-11-2016 12:33 AM
Bahaya sangat. Semoga tiada yang buruk akan terjadi.
Quote bulan_gerhana 11-11-2016 08:10 AM
Ni 2 spital dah... aku jangka pas ni ade 1 lgi spital akan ade masalah yang sama... firasat aku kalo 3 kali baru akan stop sume...


hai la musim hal spital pulok...
Quote Maideen. 11-11-2016 11:20 PM
Kita doakan pesakit pesakit Isle semua selamat.
Quote dodolgemok 12-11-2016 01:43 AM
xy_daen replied at 10-11-2016 06:14 PM
Maintenance hauk...selayaknyalah kan sebab cut bajet kkm...

@kemaruk kata sebab ifon7.  
Quote God_Eater_3 12-11-2016 01:54 PM
bahaya nie..... ada oksigen........ nanti meletup   


pondangemokfailsains  

Lihat semua komen(19)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

15-7-2024 01:02 PM GMT+8 , Processed in 0.052144 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top