CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Insiden Bakar Diri Dalam Kabin Tren HK- 17 Cedera & Suspek Ditahan

11-2-2017 04:00 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 4955| Komen: 22

Description: Seorang lelaki ditahan polis Hong Kong kerana menyebabkan kebakaran dalam koc tren transit aliran massa yang dikendalikan perkhidmatan MTR di stesen Tsim Sha Tsui pada malam Jumaat, lapor media tempat ...

Seorang lelaki ditahan polis Hong Kong kerana menyebabkan kebakaran dalam koc tren transit aliran massa yang dikendalikan perkhidmatan MTR di stesen Tsim Sha Tsui pada malam kelmarin. 


Memetik laporan metro.co.uk, sejumlah 17 orang cedera dan dua dalam keadaan kritikal, dengan mangsa mengalami kesan terbakar yang serius selain telah menyedut asap berbahaya.

Suspek kejadian itu, seorang lelaki 60 tahun, telah mengaku kepada polis bahawa dia sebenarnya mahu membakar diri sendiri. Pihak berkuasa kemudian memberitahu bahawa motif lelaki berkenaan berniat dan berkelakuan sedemikian akan disiasat.

Komander polis Yau Tsim menyifatkan kejadian itu sebagai kes terpencil dan ia tiada kaitan dengan aktiviti pengganas.

Dalam kejadian berkenaan, tren tersebut dalam perjalanan antara stesen Admiralty dan Tsim Sha Tsui.

Sementara itu, sumber polis memberitahu bahawa lelaki itu telah menyebut “bakar kau sampai mati” sebelum menyalakan bom petrol yang dibawanya sebelum dirinya sendiri terbakar. - CARI



sumber foto: http://metro.co.uk

sumber foto: http://metro.co.uk

13

Bagus
23

Marah
22

Terkejut
32

Sedih
34

Lawak
22

Bosan

Friends Rank (146 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote mrizumi 11-2-2017 04:40 PM
..nk bakar diri sndri..xpyh la g kat public area...
Quote binisupir 11-2-2017 04:53 PM
benda-benda macam ni la menyusahkan orang lain
Quote ronapink 11-2-2017 06:37 PM
pergi la jauh2 kalau nak bunuh diri pun
Quote aHoi83 11-2-2017 06:41 PM
Nak mati tp nyusahkan org
Quote missinpiece 11-2-2017 06:44 PM
Bongok betul perangai
Quote kasibiman 11-2-2017 06:46 PM
Bodoh sial. Peak hour pulak tu. Dah la tst tu one of the most crowded areas.
Quote Minami2013 11-2-2017 06:46 PM
I otw ke station tu mase kejadian ni berlaku... luckily tak keluar awal..
Quote amyza 11-2-2017 06:50 PM
Bakar ler jauh2,pegi tmpt awam pulak. Terpengaruh train to busan kot,tu yg pilih dlm train jugak
Quote kasibiman 11-2-2017 06:51 PM
Minami2013 replied at 11-2-2017 06:46 PM
I otw ke station tu mase kejadian ni berlaku... luckily tak keluar awal..

Shopping ke dari asar kat mesjid?


I prefer the ferry though to central. Always like the view
Quote Aizuzu 11-2-2017 07:09 PM
Mmg menyusahkan org btol laaaaa
Quote DeeHanania 11-2-2017 10:19 PM
Aisshh mnyusahkan orang ramai jek, x pasal2, gara2 nak mmbunuh diri
Quote ..Atheist. 11-2-2017 10:35 PM
cinapek nie stress sbb hidup dalam bilik sebesar keranda.........  


cinapek malaya tak reti nak bersyukur pd PM Najib   
Quote dani-rox 12-2-2017 12:00 AM
dah abis dah ke tanah lapang kat HK nun nak bunuh diri?
tak pasal2 org lain pun jd mangsa, bodow punya manusia.
Quote WhiskeyScotch 12-2-2017 12:03 AM
Dasar biol. Nak mati pergi terjun bangunan sana. Tak pun gantung diri dekat kipas. Tak payah nak bakar-bakar diri dekat tempat awam. Menyusahkan org lain betul.
Quote Decaffeinated 12-2-2017 12:07 AM
selamatkan dia dulu kasi treatment elok2 lepas tu kasi hukum bunuh.... cuma yang ni kena modal sikitlah tapi puas hati...



Quote Minami2013 12-2-2017 12:32 AM
kasibiman replied at 11-2-2017 06:51 PM
Shopping ke dari asar kat mesjid?



Aah... view sgt cantik kat ferry central tu malam2.. tapi sejuk sgt smlm...

Tak shopping pun... nak jalan2 je... masjid tepi mtr tu besar gak...
Quote EvieWanKenobi 12-2-2017 07:16 AM
memang menyusahkan..
Quote sukacactus 12-2-2017 08:10 AM
Apek ni terjun la laut ke, gunung ke...menyusahkan dan memudaratkan org lain yg nak idup je
Quote LautBiru52 12-2-2017 08:40 AM
Kesiannya dekat innocent people yg cedera tu

Lihat semua komen(22)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

1-10-2023 04:16 AM GMT+8 , Processed in 0.102095 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top