CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

25 Buah Rumah Setinggan Di Jalan Klang Lama Musnah Dijilat Api

21-12-2016 09:24 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 3059| Komen: 7

Description: Sebanyak 25 keluarga tinggal sehelai sepinggang selepas kediaman mereka di kawasan setinggan bersebelahan pusat beli belah The Scott Garden, Batu 4 1/2 Jalan Klang Lama musnah dalam kebakaran malam Se ...

Sebanyak 25 keluarga tinggal sehelai sepinggang selepas kediaman mereka di kawasan setinggan bersebelahan pusat beli belah The Scott Garden, Batu 4 1/2 Jalan Klang Lama musnah dalam kebakaran malam Selasa.


Memetik laporan The Star, Ketua Pusat Pergerakan Operasi Bomba dan Penyelamat Kuala Lumpur, Samsol Maarif Saibani berkata, kebakaran terbabit melibatkan 25 buah rumah iaitu lima daripadanya didiami warga tempatan manakala selebihnya adalah warga Indonesia.

Ujarnya, proses pemadaman api mengambil masa kira-kira satu jam berikutan mengalami sedikit kesukaran akibat angin kencang yang menyebabkan api marak dengan cepat.

“Kita bernasib baik kerana bekalan air ada kira-kira pukul 4 petang tadi namun mengalami kesukaran malah kebanyakan rumah setinggan diperbuat daripada papan dan batu."

Tambah Samsol Maarif, sebanyak 80 anggota dan pegawai bomba terlibat malah pihaknya turut mendapatkan bantuan tanker daripada Balai Bomba Sungai Buloh selain bantuan daripada pasukan bomba sukarela Bukit Bintang, Salak South dan Desa Petaling.- CARI


sumber foto: mstar



13

Bagus
22

Marah
22

Terkejut
17

Sedih
21

Lawak
19

Bosan

Friends Rank (114 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kentel 21-12-2016 09:53 AM
cash la...pemaju bakar rumah sbb xnak berpindah
Quote prettyuglybabe 21-12-2016 10:17 AM
sengaja bakar ke..
Quote PongKang 21-12-2016 10:17 AM
kentel replied at 21-12-2016 09:53 AM
cash la...pemaju bakar rumah sbb xnak berpindah

aku pun rasa pemaju bakar
Quote kentel 21-12-2016 10:27 AM
PongKang replied at 21-12-2016 10:17 AM
aku pun rasa pemaju bakar

rugi la....slalu setinggan ni pemaju da bagi duit pampasan, lepas tu nak rumah lagi bagai...cash la dibakar kan
Quote sapeka 21-12-2016 10:47 AM
ramai jugak pendatang asing duduk setinggan
ujong2 claim  rumah ppr kat gomen..
Quote BurungBiru 21-12-2016 10:51 AM
ingatkan setinggan dah pupus di klang valley...
Quote pooh~key 21-12-2016 12:28 PM
Kenapa tak sedut air dari sungai klang tu je?

Lihat semua komen(7)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

15-7-2024 12:46 PM GMT+8 , Processed in 0.272588 second(s), 36 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top