CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Prof Datuk Dr Asma Ismail Dilantik Sebagai Naib Canselor USM Baharu

30-9-2016 02:48 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 8409| Komen: 59

Description: Berkuat kuasa 27hb September, Prof Datuk Dr Asma Ismail, dilantik sebagai Naib Canselor (NC) Universiti Sains Malaysia (USM) baharu.

sumber foto : assets.bharian.com.my


Berkuat kuasa 27hb September, Prof Datuk Dr Asma Ismail, dilantik sebagai Naib Canselor (NC) Universiti Sains Malaysia (USM) baharu.

Difahamkan, beliau yang berjawatan Ketua Pengarah Pendidikan Tinggi menggantikan Prof Datuk Dr Omar Osman yang tamat tempoh perkhidmatan Selasa lalu.

Dr Asma yang menjawat jawatan Ketua Pengarah Pendidikan Tinggi sejak dua tahun lalu, adalah individu pertama menjawat jawatan NC di dua universiti awam tempatan setakat ini.

Sebelum ini, Asma adalah NC wanita pertama Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) dan pernah menjawat jawatan Timbalan Naib Canselor USM selain terbabit menubuhkan Institut Kajian Perubatan Molekular (INFORM) USM. - CARI

19

Bagus
20

Marah
9

Terkejut
23

Sedih
18

Lawak
14

Bosan

Friends Rank (103 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote orenmango 30-9-2016 03:53 PM
Quote spa_W 30-9-2016 04:27 PM
Tahniah prof asma.
Quote cicicumel 30-9-2016 06:37 PM
Lecturer aku dulu...garang gila
Quote cicicumel 30-9-2016 06:37 PM
Lecturer aku dulu...garang gila
Quote cik_sssara 30-9-2016 08:42 PM
Prof aku ni! Tahniah, you deserved it prof
Quote wana89 30-9-2016 08:49 PM
Prof asma memang orang usm kan dulu sebelum pergi usim..
Thank O-O
Quote Reborn_Atheist 30-9-2016 11:26 PM
bekas lecturer aku nie..... orgnya baik......  


jika aku tak silap, dia laa yg cipta kit Typhidot   
Quote mbhcsf 30-9-2016 11:33 PM
tahniah ....semoga dimudahkan segala urusan.
Quote Teh_90 1-10-2016 08:19 AM
tp Dato Asma lebih diperlukan dlperingkat kpt..sumbangan lebih besar untuk negara kalau beliau masih dsitu
Quote missy_intsy 1-10-2016 07:06 PM
Mmg garang gila..lg2 ngan pompuan..ngan lelaki blh je melawak2..typical trait lecturer/bos pompuan
Quote SiBOntot 1-10-2016 08:01 PM

Prof Asma nie la yang buat kit untuk typoid masa dia dok kat USM dulu.
Royalti untuk typoid kit dia tue .. kalau dia tak bekerja pon dah boleh tanggung hidup dia seumur hidup. Ini baru real doctorate yang boleh Mulayu bangga.

Bukan yang guna Phd palsu pastu buat duit berjuta2 hasil kencing orang mulayu. Biznes haram apa pon takde.
Quote saladin780 1-10-2016 08:20 PM
Reborn_Atheist replied at 30-9-2016 11:26 PM
bekas lecturer aku nie..... orgnya baik......  



Acong grad usm ehhh
Quote Reborn_Atheist 1-10-2016 08:22 PM

tak laa....... aku cleaner toilet sana..... ada satu kali tu cuci tak bersih, prof tu lecture aku pasal tahap kerja yg kurang memuaskan  
Quote saladin780 1-10-2016 09:00 PM
Reborn_Atheist replied at 1-10-2016 08:22 PM
tak laa....... aku cleaner toilet sana..... ada satu kali tu cuci tak bersih, prof tu lecture aku  ...

Ye la tuhh
Quote wana89 1-10-2016 09:07 PM
Reborn_Atheist replied at 30-9-2016 11:26 PM
bekas lecturer aku nie..... orgnya baik......  



Ohh.. Ko grad usm rupanya
Prof asma ni school mana dulu??
Medic or bio??

Quote life_love 1-10-2016 10:25 PM
NC perempuan ketiga yer?
UM dgn UKM pun pernah NC perempuan ek
Quote Teh_90 1-10-2016 11:33 PM
life_love replied at 1-10-2016 10:25 PM
NC perempuan ketiga yer?
UM dgn UKM pun pernah NC perempuan ek

UMT pun NC wanita
Quote Reborn_Atheist 2-10-2016 12:24 AM
nie tanda2 nak kiamat apb perempuan diangkat jadi pemimpin   


tak lama lagi perempuan akan minta hak jadik imam solat jumaat  



yg risau

hujatul isle langkasuka
kerajaan langit cap teko
Quote Reborn_Atheist 2-10-2016 12:25 AM
wana89 replied at 1-10-2016 01:07 PM
Ohh.. Ko grad usm rupanya
Prof asma ni school mana dulu??
Medic or bio??

mana laa aku tau school mana? aku cuci toilet saja.......

Lihat semua komen(59)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-2-2023 01:29 AM GMT+8 , Processed in 0.095147 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top