CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Ayda Jebat Kena Ragut Beg Tangan Berjenama

28-5-2016 04:50 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 14435| Komen: 46

Description: Pelakon dan penyanyi Ayda Jebat terkejut apabila beg tangan miliknya diragut oleh dua orang lelaki ketika dia sedang berada disebuah kafe yang terletak di Wangsa Melawati.
Oleh : TS LOO


sumber foto: google image



Kita sedia maklum, kejadian jenayah negara agak berleluasa kebelakangan ini berikutan bebanan hidup yang semakin meningkat mengakibatkan ada pihak sanggup mengambil risiko untuk melakukan jenayah untuk mendapat wang.

Biarpun kita sering dimaklumkan oleh pihak berkuasa harus berjaga-jaga tetapi adakala kita tidak terlepas berdepan kejadian yang tidak diingini seperti ragut. 

Semalam, perkara seumpama itu dihadapi oleh pelakon dan penyanyi Ayda Jebat ketika sedang berada disebuah kafe yang terletak di Wangsa Melawati.

Tabpa disedari Beg tangan milik Ayda diragut oleh dua orang lelaki yang bertindak pantas sekalipun kawasan tersebut tidak kurangnya orang berada di sekitar.


Kejadian berlaku kira-kira pukul 12.00 tengah malam tadi sebaik sahaja Ayda sampai di kafe tersebut.

"Saya baru sahaja duduk dan mahu memesan minuman. Selepas saya membuka beg dan mengambil telefon bimbit, tiba-tiba datang dua orang lelaki ke meja saya dan melarikan beg tangan saya."

Laporan polis telah dibuat di Balai Polis Taman Melawati, bagaimanapun Ayda enggan berkongsi berapa kerugian yang dialaminya.- CARI Infonet



1

Bagus
5

Marah
4

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (14 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kechikchomel 28-5-2016 05:24 PM
takziah la...
teringat iklan dia kt radio era..
sruh orang (nak2 perempuan) berhati2 dgn jenayah ragut
Quote ALDRIN 28-5-2016 05:34 PM
wangsa maju mmg port kerja2 meragut, ni mesti cafe yg blkg kedai2 jual kuih tu...tp klu nk pikir ..kawasan tu sempit, org pon ramai..camne sempat diaorg meragut ish ish...
Quote ajinomotonosuga 28-5-2016 05:42 PM
Saya dah lamaaa kasik.idea bab ragut ni tapi kalid bodoh tu lai suke  tarik.kembali.pengiring tun

Tu laaaa nasib orang awam


Buat iklan ragut si munah lawak.tu terkinja kinja melolong nk rasa apa, lawak lagi ade ler
Quote FARRAZOOL 28-5-2016 06:20 PM
bertabahlah
Quote Kejora927 28-5-2016 06:31 PM
ajinomotonosuga replied at 28-5-2016 05:42 PM
Saya dah lamaaa kasik.idea bab ragut ni tapi kalid bodoh tu lai suke  tarik.kembali.pengiring tun

...

Hahahha munah itu gk yg dpersalahkn
Tp mmg lawak ah ada lg ke zmn skg pakai emas brtindan2 kt tmpt awam, duk kira duit lps cucuk.. Mengundangg sgt
Rasanya org dh brhati2 dh part tu...cumanya penjenayah makin berani dan menggiler..so weols harus alert n be extra careful. Huh
Quote Daisy_Putih 28-5-2016 06:34 PM
Kesiannya.. jenayah ada dimana2
Quote Esmiria 28-5-2016 06:53 PM
nsib dok kena rogol..
Quote adeqbun 28-5-2016 07:12 PM
Skang sume org mmg dh berhati2 kot..kepit selagi boleh henbet..tp kalo dh jahat tu..die buat mcm2 cara..ee jahat
Quote net_level 28-5-2016 07:12 PM
kena ragut dalam kedai?
cafe hipster ada cctv tak?
Quote lasagnaklcc 28-5-2016 07:24 PM
Sbb tu iols suka bwk wrislet je.. muat la bwk duit + cards, kunci kereta, hp. Sbb kalau handbag taktau nak letak mane plg selamat. Letak atas pangku, rasa mcm susah sgt nak gerak... takut tumpah mkn pon ye
Quote makneng 28-5-2016 08:04 PM
Ni mesti kes, sampai2 je kat meja mkn, duduk, park henbeg atas meja, lps adjust2 rambut bagai baru capai henbeg..mak mmg x buat la style gini,wpun makan kat hotel. Kalo perlu beg letak atas riba, then letak, or kalo sorang mak prefer kuar bawa duit n lesen selit dlm poket n kunci keta.
Quote cik_tonggek 28-5-2016 08:47 PM
Lantak ko lah aida mat aris
Quote sukacactus 28-5-2016 09:03 PM
net_level replied at 28-5-2016 07:12 PM
kena ragut dalam kedai?
cafe hipster ada cctv tak?

Tak de katanya..td ada baca kat paper tulis gitu
Quote sukacactus 28-5-2016 09:05 PM
Nasib ambik bag je & bkn hp
Hp kan penting kata aida mat aris ni
Nnt xleh get in touch dgn fans...xleh idup katanya
Quote offwhite 28-5-2016 09:29 PM
xde rezeki..xpe la anak jebat beli br...
Quote armin 28-5-2016 09:44 PM
ALDRIN replied at 28-5-2016 05:34 PM
wangsa maju mmg port kerja2 meragut, ni mesti cafe yg blkg kedai2 jual kuih tu...tp klu nk pikir ..k ...

Time tu pukul 12 tgh malam. Tak ramai orang rasanya time tu. Cuak pulak dengar wangsa melawati ada kes ragut. Lepas ni kena bawak travel pouch simpan dlm baju nak pergi mana2.. Selalunya pakai kalau keluar negara. Ni dalam negara pun dah kena pakai hm..
Quote armin 28-5-2016 09:51 PM
CARI-LTS replied at 28-5-2016 04:50 PM
Oleh : TS LOO


Lepas ni beli lah travel pouch macam ni simpan segala benda penting mcm ic, lesen, cash, atm kad, kredit kad, passport bagai dalam ni pastu masukkn dalam baju. Iols bawak handbag jugak tp isi mekap atau benda2 kurang penting jela dalam handbag tu.
Quote tomet05 28-5-2016 09:53 PM
erm slam takziah
Quote Adeakukesah11 28-5-2016 10:52 PM
rase bru je tdngar die ksik iklan khdmat msyrakt kt radio era psl pmpan berhati2 tu

Takziah lah AJ

Lihat semua komen(46)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-12-2022 10:16 AM GMT+8 , Processed in 0.129500 second(s), 51 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top