CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Saya Teruja & Hargai Pengalaman Berpuasa Setiap Tahun- Stacy

28-5-2016 03:03 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 7612| Komen: 34

Description: Penyanyi Stacy pernah mengalami demam dan sakit kepala akibat terlalu lemah dan kekurangan air dalam badan gara-gara mahu berpuasa pada tahun lalu.
Oleh : TS LOO



sumber foto: google image



Memang satu cabaran buat seseorang muslim bertahan lapar dan dahaga sepanjang bulan Puasa apa tak lagi mereka yang baru menggelarkan diri nya sebagai seorang muslim.

Baru-baru ini, dalam satu majlis majlis sidang media memperkenalkan dia bersama suaminya Akim Ahmad sebagai duta terbaru Kit Kat untuk kempen 'Jalan-Jalan Breakers' di Menara Surian, Damansara, Stacy atau nama Islamnya Ummu Shaikhah Stacy Anam, 26, berkongsi pengalaman berpuasanya yang pernah mengalami demam dan sakit kepala akibat terlalu lemah dan kekurangan air dalam badan.

Jelas Stacy, Ketika itu dia cuba untuk mendekati cara hidup Islam dan perkara itu mewujudkan rasa hormatnya kepada masyarakat muslim yang boleh bertahan melalui ibadat puasa selama sebulan.


"Dua hari saya cuba menahan lapar dan dahaga, masuk hari ketiga saya terus demam. Apa-apa pun itu satu pengalaman paling berharga dalam hidup saya."

"Tapi sekarang situasinya berbeza di mana rasa teruja untuk sambut Ramadan itu datang sendirinya dan suami saya terus memberi semangat untuk saya sempurnakan puasa, Insya-Allah,"  katanya kepada mStar Online.

Sehubungan itu,, kata Stacy dia tiada masalah untuk ke dapur menyediakan sajian berbuka puasa buat suami kerana sudah terbiasa dengan perkara itu di awal pernikahan lagi.- CARI Infonet



19

Bagus
15

Marah
22

Terkejut
8

Sedih
19

Lawak
25

Bosan

Friends Rank (108 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kucen_miang 28-5-2016 04:10 PM
apa2 la umu shekah.
Quote FARRAZOOL 28-5-2016 06:24 PM
All the best
Quote Daisy_Putih 28-5-2016 06:32 PM
Counting ramadan.
Selamat berpuasa in advance stacy
Quote Esmiria 28-5-2016 06:56 PM
baru-baru ...datuk doh puah pakey,bagi si teruna,....hmmmm
Quote orenmango 28-5-2016 08:01 PM
Makin cantik Stacy. Ramadhan is the best time of the year! Selamat berpuasa Stacy and Akim.
Quote makneng 28-5-2016 08:14 PM
Puasa dgn niat kpd Nya pd mak sesuatu yg miracle. X terasa lapar, wpun sahur minum air jah. So mak percaya sheolls blh jah buat
Quote MakareyumSuciey 28-5-2016 08:37 PM
makneng replied at 28-5-2016 08:14 PM
Puasa dgn niat kpd Nya pd mak sesuatu yg miracle. X terasa lapar, wpun sahur minum air jah. So mak p ...

Kita serupa....the miracle of berniat...mmg tak lapar pun walaupun sahur dgn seliter air masak
Quote makneng 28-5-2016 08:40 PM
MakareyumSuciey replied at 28-5-2016 08:37 PM
Kita serupa....the miracle of berniat...mmg tak lapar pun walaupun sahur dgn seliter air masak

Haaa ada pun yg sependapat..cuma mak elak kan / kurangkan minum minuman berais masa berbuka.  If not mmg terlepek juga la.  
Quote chazey 28-5-2016 09:15 PM
Motif puasa tiga hari terus demam? Macam propah ja ko Stacy. Sebagai ex Katolik takkan tak pernah try puasa full day sebelum ni?
Quote budakpink 28-5-2016 09:40 PM
Stacy selalu post video beya kat ig.beya nmpk mcm jenis budak yg degil x dgr cakap.bhasa kasaqnya rude! Beya awk tu ank agkat (agkat la sgt) sopan2 sikit ye nak.
Quote tomet05 28-5-2016 09:59 PM
semoga istiqoomah
Quote chazey 28-5-2016 09:59 PM
budakpink replied at 28-5-2016 09:40 PM
Stacy selalu post video beya kat ig.beya nmpk mcm jenis budak yg degil x dgr cakap.bhasa kasaqnya ru ...

Sebab dapat mama muda under 25 (masa Stacy mula2 adopt Beya) belum expert bab disiplinkan anak.

Quote budakpink 29-5-2016 12:14 AM
chazey replied at 28-5-2016 09:59 PM
Sebab dapat mama muda under 25 (masa Stacy mula2 adopt Beya) belum expert bab disiplinkan anak.

...

Diana daniela lg mude.che mad baik kan
Quote hangdenim 29-5-2016 12:37 AM
budakpink replied at 28-5-2016 09:40 PM
Stacy selalu post video beya kat ig.beya nmpk mcm jenis budak yg degil x dgr cakap.bhasa kasaqnya ru ...

Ke sebab si beyak tu cakap slang sabah peqattt di teqaq, itu yg buat bunyi kasar kot. Tapi apa2 pun budak kecik yg masih takda akai ni, perangai depa terutama percakapan adalah refleksi ibu bapa nyeeee.
Quote budakpink 29-5-2016 12:39 AM
hangdenim replied at 29-5-2016 12:37 AM
Ke sebab si beyak tu cakap slang sabah peqattt di teqaq, itu yg buat bunyi kasar kot. Tapi apa2 pu ...

Ko mesti akim kan  
Quote chazey 29-5-2016 01:17 AM
budakpink replied at 29-5-2016 12:14 AM
Diana daniela lg mude.che mad baik kan

Oh ye? Tapi Diana nampak matang chuol. Stacy umo berapa adopt Beya? Diana umo berapa beranak Che Mad?
Quote chazey 29-5-2016 01:17 AM
hangdenim replied at 29-5-2016 12:37 AM
Ke sebab si beyak tu cakap slang sabah peqattt di teqaq, itu yg buat bunyi kasar kot. Tapi apa2 pu ...

Slang Sabah sejati patutnya tak kasar dan rempit.
Quote budakpink 29-5-2016 02:34 AM
I love stacy tapi bile tgok cara beya tu geleng kepala kami
Quote myariesa 29-5-2016 06:49 AM
budakpink replied at 28-5-2016 09:40 PM
Stacy selalu post video beya kat ig.beya nmpk mcm jenis budak yg degil x dgr cakap.bhasa kasaqnya ru ...

Aah..aku pun psan budak tu ckp lbih kurang ja ngan mak dia si umu shekah...

Lihat semua komen(34)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-12-2022 08:36 PM GMT+8 , Processed in 0.099219 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top