CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

[Video] Salah Sangka! Dibelasah Kerana Disangka Mencuri

26-4-2016 10:56 AM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 10356| Komen: 78

Description: Dia Tidak Membayar Untuk Plastik Kerana Umumnya Tahu Hari Sabtu Merupakan Hari Bebas Beg Plastik...




Oleh Fyuz Hanna

Terengganu: Hanya kerana memegang barangan yang dibeli tanpa berbungkus plastik, seorang lelaki cedera ditumbuk dan dibelasah orang awam di perumahan PPR Hiliran Kuala Terengganu.

Pada mulanya orang ramai menyangka dia mencuri di Bangunan Blok C Flat PPR Hiliran. Tanpa usul periksa penduduk Blok B terus membelasah dan memukul mangsa.


Selepas diperiksa, ternyata lelaki tersebut lelaki ini memang pada mulanya berniat untuk mencuri dan dikesan oleh pekerja pasaraya tersebut dan meminta lelaki ini membayar harga barangan yang diambil.

Namun, dia tidak membayar untuk plastik kerana umumnya tahu hari Sabtu merupakan hari bebas beg plastik dan pelanggan harus membeli untuk menggunakan beg plastik tersebut.

Ia telah menjadi salah faham dan keada mula hilang kawalan yang mendorong remaja itu lari ke arah flat PPR bersebelahan. -CARI Infonet.

sumber: wartawan jalanan




15

Bagus
15

Marah
17

Terkejut
16

Sedih
13

Lawak
16

Bosan

Friends Rank (92 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote cmf_conan 25-4-2016 01:33 PM
memang pprt punya perangai lah..
hukum dulu baru tanya..
aku bet yg anto gi balai tu haram nak mintak mahap kat budak tu..
Quote Changa 25-4-2016 01:33 PM
ummah ganu dan perangai PPRT nya bagai kan aur dengan tebing
Quote tongkatwaran75 25-4-2016 01:34 PM
bodow punye orang-orang yg memukul...
mohon polis tangkap dorang tuh...
tapi bangsa apa remaja tuh?
Quote Syd 25-4-2016 01:34 PM
Yang baju putih tu mmg celaka
Quote Princess_Na 25-4-2016 01:42 PM
Tangkap dan dakwa.

Bongoknya perangai. Walaupun budak tu mmg memula nk mencurik, tp dia dh bayar. Dasar pprt. :
Quote kemaruk 25-4-2016 01:58 PM
Bukan orang islam kan? Yang tukang belasah tu dengarnya atheist
Quote missDollie 25-4-2016 02:00 PM
Syd replied at 25-4-2016 05:34 AM
Yang baju putih tu mmg celaka

Celaka kan..macam nak wrestling pun ada..
Quote gagakbiru 25-4-2016 02:03 PM
Buang masa play video je,ingatkan ada aksi smackdown..setakat gaduh macam budak2 je pun
Quote Syd 25-4-2016 02:08 PM
missDollie replied at 25-4-2016 02:00 PM
Celaka kan..macam nak wrestling pun ada..


Quote missDollie 25-4-2016 02:11 PM
Syd replied at 25-4-2016 06:08 AM

Hoiihh..tangan tu seluk kat mana tu..sempat lagi tu...
Quote mokcikKSKB 25-4-2016 02:13 PM
tupaiterbang replied at 25-4-2016 01:29 PM
Remaja Kena Belasah Sebab Barang Tak Masuk PlastikSeorang remaja 20-an cedera dibelasah oleh orang a ...

Bodoh gila society mcm ni!jaguh kampun sedap2 je blasah budak tu.smg yg belasah tanpa usul periksa tu anak dia turn up jadi pencuri!
Quote Rose1982 25-4-2016 02:13 PM
Tu pehal selok2 tu..
Sambil menyelam minum air ke apa..
Sambil belasah2, sambil ramas2 gitu..
Not bad lor body si mangsa salah paham tu..
Quote CiliPadiSedap 25-4-2016 02:15 PM
merangkak kat akhirat2 orang2 yang pukul remaja ni

dipersilakan
Quote ajinomotonosuga 25-4-2016 02:41 PM
Lex laa budak.tu leh saman

Beratur loyar tunggu haaaa abis kooo
Quote Adeakukesah11 25-4-2016 02:50 PM
Hmmmm
Sedih ngn kaum sendiri
Quote intan_smsb 25-4-2016 02:51 PM
mohon saman je
Quote shernazz 25-4-2016 02:55 PM
mcm jilaka sangat perangai.
lain.kali semua sila simpan resit n bila ditanya..npampang depan guard tu...
Quote Skuau 25-4-2016 02:55 PM
kemaruk replied at 25-4-2016 01:58 PM
Bukan orang islam kan? Yang tukang belasah tu dengarnya atheist

Dan....mesti drng ni x termsk 30 ribu yg dgr ceramah zakir naik yg mai aritu......mmmm......
Quote nabila11 25-4-2016 02:58 PM
Bodow nya perangai. :

Lihat semua komen(78)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

19-6-2024 12:33 AM GMT+8 , Processed in 0.115892 second(s), 64 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top