CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

[Syarikat Jual Senjata]: Tiada Konflik Kepentingan Peribadi- Khalid

25-4-2016 09:19 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 6545| Komen: 35

Description: Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar menegaskan tidak timbul sebarang konflik kepentingan peribadi dalam perniagaan menjual dan membaiki senjata milik anak perempuannya. Tan Sri Khalid ...

Oleh : TS LOO

sumber foto: malaysiakini


Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar menegaskan tidak timbul sebarang konflik kepentingan peribadi dalam perniagaan menjual dan membaiki senjata milik anak perempuannya.


Khalid berkata anak perempuannya memulakan perniagaan tersebut sebelum beliau dilantik sebagai Ketua Polis Negara.

Khalid berkata beliau turut melarang anaknya daripada memohon tender daripada kerajaan mahupun pasukan polis.


"Kalau ada apa-apa tender diberikan kepada mereka melalui saya, Sarawak Report perlu melaporkannya sekarang."


Mengenai dakwaan portal itu bahawa wujud konflik kepentingan peribadi dalam pemberian lesen senjata, Khalid berkata beliau enggan mengulas lanjut kerana tidak mahu menjejaskan siasatan.


Portal Sarawak Report mendakwa anak kedua Khalid, Juwiza Khalid, 32, merupakan pemegang saham terbesar dalam syarikat Nilai Arms & Ammunitions (NAA).

Menurut portal itu, abang ipar Khalid, Mohd Isa Husin, 59, juga merupakan pemilik bersama perniagaan tersebut. - CARI Infonet

5

Bagus
10

Marah
7

Terkejut
23

Sedih
13

Lawak
8

Bosan

Friends Rank (66 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote DeMax 25-4-2016 01:07 PM
Apa salahnya anak IGP berniaga..tengok anak keling Madey, siap jadi billionaire time bapanya masih berkuasa
Quote ghulam 25-4-2016 01:12 PM
x macam si bijan..ayahnya dulu dihormati sbb x seleweng. sampai kat anaknye semua abis dikaut.
Quote kecimpret 25-4-2016 01:49 PM
so???...seblom jd IGP tan sri khalid ni jual burger tepi jalan ka??
Quote kemaruk 25-4-2016 01:50 PM
Abis la, pasnih anak sarjan mejar pon takleh jual tudung online
Quote bluehedgehog 25-4-2016 01:53 PM
"Setahun" sblm naik pangkat jadi kpn...paham2 je la
Puih...
Quote the_killer 25-4-2016 01:54 PM
bluehedgehog replied at 25-4-2016 01:53 PM
"Setahun" sblm naik pangkat jadi kpn...paham2 je la
Puih...

senang nye dapat lesen kan......orang nak berniaga tepi jalan pon susah nak dapatkan lesen
Quote bluehedgehog 25-4-2016 01:54 PM
DeMax replied at 25-4-2016 01:07 PM
Apa salahnya anak IGP berniaga..tengok anak keling Madey, siap jadi billionaire time bapanya masih b ...

So klau da tau madey buat salah...
Ko buat juga sbb alasan dulu madey pun sama...
Puih
Quote kecimpret 25-4-2016 02:03 PM
lepas nih bini guru besar leh laaa niaga supply stationery kat sekolah suami..tak salah tawwww
Quote revoc 25-4-2016 02:06 PM
aku pun nk lesen permit gun jugakkk

nk tembak pencoroboh umah
Quote sgbuloh 25-4-2016 02:08 PM
khalid.. khalid.. awat ler hang ni..
Quote EJALTI 25-4-2016 05:24 PM
Tiada Konflik Kepentingan Peribadi - Khalid

http://www.mstar.com.my/berita/b ... kepentingan-khalid/

Diterbitkan: Isnin, 25 April 2016 2:40 PM

Oleh: M. KUMAR
editor@mstar.com.my



BANGI: Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar menegaskan tidak timbul sebarang konflik kepentingan peribadi dalam perniagaan menjual dan membaiki senjata milik anak perempuannya.

Khalid berkata anak perempuannya memulakan perniagaan tersebut sebelum beliau dilantik sebagai Ketua Polis Negara.

"Mereka mendapat lesen perniagaan sebelum saya menjadi Ketua Polis Negara," katanya pada sidang media selepas menghadiri program 'Bicara Persada' di Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), pagi Isnin.

Khalid berkata beliau turut melarang anaknya daripada memohon tender daripada kerajaan mahupun pasukan polis.

"Kalau ada apa-apa tender diberikan kepada mereka melalui saya, Sarawak Report perlu melaporkannya sekarang.

"Jadi saya tidak fikir wujud layanan istimewa atau konflik kepentingan peribadi," katanya.

Mengenai dakwaan portal itu bahawa wujud konflik kepentingan peribadi dalam pemberian lesen senjata, Khalid berkata beliau enggan mengulas lanjut kerana tidak mahu menjejaskan siasatan.

"Saya yakin akan ada siasatan jadi saya tidak mahu menjejaskannya dengan memberikan sebarang komen," katanya.

Portal Sarawak Report mendakwa anak kedua Khalid, Juwiza Khalid, 32, merupakan pemegang saham terbesar dalam syarikat Nilai Arms & Ammunitions (NAA).

Menurut portal itu, abang ipar Khalid, Mohd Isa Husin, 59, juga merupakan pemilik bersama perniagaan tersebut.
Quote bluehedgehog 25-4-2016 05:30 PM
yala yala lu ketua polis
nk ckap apa kita rakyat terpaksa terima je...klau kutuk lu...kita kena tangkap plak
Quote AdamCopeland 25-4-2016 05:46 PM
anak ketua polis jual senjata tak ada kepentingan
kan anak perempuan apahal tak jual tudung ke apa2 je la
ni jual senjata..kan ada connection tu
tipu sgt la kalau tak pakai cable
kalau tak esok pun aku nak jual senjata la
Quote pyropura 25-4-2016 06:00 PM
so, anak dia dapat lesen jual senjata masa Kalid jadi Timb. IGP kan, so.................... alahai Kalid  
Quote bit 25-4-2016 07:42 PM
Khalid ni umur brp jadi IGP, anak dia baru 32, umur berapa start jual senjata?
Quote DeMax 26-4-2016 07:40 AM
bluehedgehog replied at 25-4-2016 01:54 PM
So klau da tau madey buat salah...
Ko buat juga sbb alasan dulu madey pun sama...
Puih

Pendatang boleh, Melayu pun boleh
Quote bluehedgehog 26-4-2016 07:45 AM
DeMax replied at 26-4-2016 07:40 AM
Pendatang boleh, Melayu pun boleh

mesia dipimpin jowo bugis mamak
melayu duk diam2 udah la
Quote sabbath_shalom 26-4-2016 07:53 AM
Haha...Malaysia dh korup
Quote zalll 26-4-2016 07:57 AM

dengart n baca boleh
percaya jgn

Lihat semua komen(35)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

29-2-2024 07:48 AM GMT+8 , Processed in 0.085742 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top