CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Ketua Polis Negara Kesal Dakwaan Kerajaan Australia

23-2-2016 10:52 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 4610| Komen: 16

Description: Tindakan kerajaan Australia yang mengeluarkan amaran berhubung ancaman serangan pengganas di sekitar ibu negara mengundang rasa tidak senang Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar.






Tindakan kerajaan Australia yang mengeluarkan amaran berhubung ancaman serangan pengganas di sekitar ibu negara mengundang rasa tidak senang Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar.


Menurutnya, perkara ini tidak sepatutnya dikeluarkan oleh kerajaan Australia berikutan keadaan negara (Malaysia) yang masih selamat.


"Dari mana sumber mereka (kerajaan Australia) peroleh sehingga mengeluarkan amaran seperti itu sedangkan keadaan di negara ini adalah aman."


"Saya tidak pasti kenapa ia dikeluarkan dan saya kecewa dengan perkara ini."



Semalam,  Australia mengeluarkan amaran agar rakyat negara itu supaya menimbangkan semula keperluan untuk pergi ke kawasan pantai timur Sabah.- CARI Infonet





sumber berita : www.sinarharian.com.my
29

Bagus
21

Marah
19

Terkejut
23

Sedih
24

Lawak
16

Bosan

Friends Rank (132 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote MissMamamia75 23-2-2016 11:10 AM
frankly speaking..saya pun takut nak ke pantai2 sabah itu..
byk benor kes culik...lama pulak diorg simpan mangsa2 tu sblom dibebaskn or dibunuh...

Gomen patut buktikan pd smua org bahawa kawasan2 tu bebas lanun/penjahat..jgn sibuk nak marah negara lain..
bior la diorg nak kata apa...make sure je la negara kita masih aman damai
Quote anarina 23-2-2016 01:57 PM
Uk us oz semua mmg active keluar circular kat rakyat2 diorg

Mana diorg tau? Lawak gile soalan dah mcm denial pulak buat2 tak tahu

Tak selamat kata selamat
Quote minah_kidal 23-2-2016 01:57 PM
went to sandakan recently atas urusan keje huhu mana2 byk betul abang2 tentera dok berkawal.
Quote hanakikan 23-2-2016 02:02 PM
kesal konon. kes lahad datu kena ceroboh sampai polis mati, then kes culik, bukan 1 je kes culik tapi banyak gila. memang patut oz keluarkan amaran untuk keselamatan rakyat dorang
Quote RedDevils 23-2-2016 02:25 PM
tak faham aku kenapa IGP nak sentap..
dah memang itu normal advise..
aku yg malaysian sendiri takut nak pegi tawau / lahad datu tu..
beza nya gomen Ostolia VS Gomen Malaysia, mereka open..mereka beritahu fakta.
Quote kemaruk 23-2-2016 02:30 PM
alhamdulillah

bila pelancong tak ramai datang, ekonomi jadi makin teruk

makin cepat la umno tombang

hidup mat sabu!
Quote bluehedgehog 23-2-2016 03:32 PM
ko pertahan najib buta tuli ko x rasa malu ka
Quote eizarz 23-2-2016 03:38 PM
sentap plak....
Quote Lina66 23-2-2016 03:40 PM

Sepatutnye harus berterima kasih.. dan buat la pemantauan.

Tak perlu la nak rasa kesal ke...terasa hati ke... work together la
Quote mohdcrow 23-2-2016 03:52 PM
pedulik hapa aku ngan kekesalan ko
Quote giyomi 23-2-2016 08:15 PM
Satu dunia taw ko tu jaga org2 politik jer, sedangkan kes kecik pon tak mampu nak bendung ni nak sentap2 lak. U are so pathethic
Quote nazurah 23-2-2016 08:51 PM
US pun keluarkan travel alert pasal ni,
aku pulak heran cemana pdrm tak tahu tapi outsiders tahu?

US tu... rembau takde ayor pun depa kasitau...
Quote HannahMontana 23-2-2016 08:56 PM
penculik xberani usung sister rose , sebab tu  bro jibby montelkan sister rose bermula sekarang .
Quote dizeck 23-2-2016 08:58 PM
RedDevils replied at 23-2-2016 02:25 PM
tak faham aku kenapa IGP nak sentap..
dah memang itu normal advise..
aku yg malaysian sendiri taku ...

Isu sensitif keselamatan perlu libatkan G to G

Hubungi dahulu melalui saluran rasmi dan kongsi info jika jujur dan ikhlas

Bukan buat pendedahan terbuka seolah sengaja mahu jatuhkan reputasi negara lain
Quote kakak22 24-2-2016 09:30 AM
Suke sgtlah mat Sabu  penjilat norma, ketum penjilat laki Dan baby doll, mathir maha firaun yg asyik nak cari salah org, padahal masa dia perintah macam diktator. Baik pilih PM najib yg cool orgnya, sentiasa sabar, takde nak sentap Dan terima saja pahala daripada org yg nak mengutuk. Sabar separuh Dari iman PM.
Quote renko 24-2-2016 10:16 AM
kesal, kecewa
tu jela yang pihak berkuasa dalam negara ni cakap bila kena kondem dgn org luar
macam pondan
dah tu xreti2 amik tindakan ke

Lihat semua komen(16)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

22-2-2024 09:44 AM GMT+8 , Processed in 0.079774 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top