CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 7506|Reply: 78

[Tempatan] [video] Remaja Kena Belasah Sebab Barang Tak Masuk Plastik

[Copy link]
Post time 25-4-2016 01:29 PM | Show all posts |Read mode
Remaja Kena Belasah Sebab Barang Tak Masuk Plastik
Seorang remaja 20-an cedera dibelasah oleh orang awam di perumahan PPR Hiliran Kuala Terengganu. Pada awalnya, remaja itu disangka telah mencuri di Bangunan Blok C flat PPR Hiliran, dan berjaya ditangkap di bahagian Blok B. Tanpa usul periksa, beberapa penduduk Blok B telah membelasah dan memukul remaja terbabit hingga mengalami kecederaan.
Selepas diserahkan kepada pihak berkuasa barulah cerita sebenarnya diketahui. Remaja ini dikatakan telah dikejar dan dipukul dari Pasaraya Giant lagi akibat cubaan mencuri (keluar tanpa membayar terlebih dahulu). Bagaimanapun, selepas ditegur oleh kakitangan Giant, remaja tersebut telah membayar harga barang yang diambil.
Masalah mula timbul apabila remaja terbabit keluar membawa barang tanpa plastik, kerana pihak Giant tidak menyediakan plastik barangan pada setiap hari Sabtu. Plastik hanya akan disediakan sekiranya pelanggan bersetuju membayar RM0.20 untuk setiap bakul plastik yang diminta. Keadaan ini telah menimbulkan salah sangka dari pelanggan lain yang tidak tahu cerita sebenar. Mereka kemudiannya telah menegur dan menuduh remaja terbabit sebagai pencuri.
Akibat tidak puas hati, remaja ini telah dipukul. Ketika inilah keadaan mula hilang kawalan. Pelanggan lain yang berdekatan turut sama memukul remaja tadi, dan ini mendorong remaja tadi melarikan diri ke flat PPR yang bersebelahan dengan pasaraya Giant.



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-4-2016 01:33 PM | Show all posts
memang pprt punya perangai lah..
hukum dulu baru tanya..
aku bet yg anto gi balai tu haram nak mintak mahap kat budak tu..
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2016 01:33 PM | Show all posts
ummah ganu dan perangai PPRT nya bagai kan aur dengan tebing
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2016 01:34 PM | Show all posts
bodow punye orang-orang yg memukul...
mohon polis tangkap dorang tuh...
tapi bangsa apa remaja tuh?
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2016 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Yang baju putih tu mmg celaka
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2016 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Tangkap dan dakwa.

Bongoknya perangai. Walaupun budak tu mmg memula nk mencurik, tp dia dh bayar. Dasar pprt. :
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 25-4-2016 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan orang islam kan? Yang tukang belasah tu dengarnya atheist
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2016 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Syd replied at 25-4-2016 05:34 AM
Yang baju putih tu mmg celaka

Celaka kan..macam nak wrestling pun ada..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-4-2016 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Buang masa play video je,ingatkan ada aksi smackdown..setakat gaduh macam budak2 je pun
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2016 02:08 PM | Show all posts
missDollie replied at 25-4-2016 02:00 PM
Celaka kan..macam nak wrestling pun ada..


Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2016 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Syd replied at 25-4-2016 06:08 AM

Hoiihh..tangan tu seluk kat mana tu..sempat lagi tu...
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2016 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
tupaiterbang replied at 25-4-2016 01:29 PM
Remaja Kena Belasah Sebab Barang Tak Masuk PlastikSeorang remaja 20-an cedera dibelasah oleh orang a ...

Bodoh gila society mcm ni!jaguh kampun sedap2 je blasah budak tu.smg yg belasah tanpa usul periksa tu anak dia turn up jadi pencuri!
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2016 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Tu pehal selok2 tu..
Sambil menyelam minum air ke apa..
Sambil belasah2, sambil ramas2 gitu..
Not bad lor body si mangsa salah paham tu..
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2016 02:15 PM | Show all posts
merangkak kat akhirat2 orang2 yang pukul remaja ni

dipersilakan
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2016 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Lex laa budak.tu leh saman

Beratur loyar tunggu haaaa abis kooo
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2016 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Hmmmm
Sedih ngn kaum sendiri
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-4-2016 02:51 PM | Show all posts
mohon saman je
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2016 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
mcm jilaka sangat perangai.
lain.kali semua sila simpan resit n bila ditanya..npampang depan guard tu...
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2016 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
kemaruk replied at 25-4-2016 01:58 PM
Bukan orang islam kan? Yang tukang belasah tu dengarnya atheist

Dan....mesti drng ni x termsk 30 ribu yg dgr ceramah zakir naik yg mai aritu......mmmm......
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2016 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Bodow nya perangai. :
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 92320 Replies : 928
Update :Jenazah Nur Farah Kartini selamat dikebumikan di Pekan.Bersemadilah semoga keadilan dapat ditebus
YgBenarUpdate :Jenazah Nur Farah Kartini selama
Views : 226019 Replies : 4061
Teka kerja apa
TomyamPutehTeka kerja apa
Views : 12634 Replies : 69
Puteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puteri Ameerah Wardatul Bolkiah curi tumpuan netizen
YgBenarPuteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puter
Views : 36749 Replies : 60
Khai Bahar bawa BF g Sarawak
leftenanhensemKhai Bahar bawa BF g Sarawak
Views : 2006 Replies : 6
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 84419 Replies : 3792
Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
fadz84Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
Views : 39156 Replies : 320
...SINGER menawan keluarga bahagia...
seribulan...SINGER menawan keluarga bahagia...
Views : 6803 Replies : 10
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 20544 Replies : 341
No Wedding, takde (tak ada) kahwin" dan "Jangan kacau saya. - Tengku Mahkota Pahang, Tengku Hassanal
YgBenarNo Wedding, takde (tak ada) kahwin" dan
Views : 7812 Replies : 12

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-7-2024 03:34 PM GMT+8 , Processed in 0.102568 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list